Dunaújváros Hetilap

Barta Endre váltja Pintér Tamást a közgyűlésben

Molnár Emese - 2016. szeptember 15. 18:31

A közgyűlés jobbikos mandátumát Barta Endre veheti át Pintér Tamás után, aki hétfőn tette le a parlamentben országgyűlési képviselői esküjét.

Letette országgyűlési képviselői esküjét hétfőn Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetének elnöke (aki ezzel Novák Elődöt váltotta a parlamentben). Ez a tisztség összeférhetetlen az önkormányzati képviselői munkával, ezért erről még az eskü előtt le is mondott. Mivel a dunaújvárosi közgyűlésbe listáról jutott be Pintér Tamás, ezért mandátumáról nem kellett külön választást tartani, hanem a párt dönthette el, hogy mely listán szereplő jelöltjének adja tovább a mandátumot. Pintér Tamás csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a párt helyi vezetése Barta Endrére tett javaslatot. Ezt támogatta a Jobbik elnöksége is, így ő lesz az új jobbikos képviselő a közgyűlésben. Pénteken ülést tart a Helyi Választási Bizottság, ahol határozatot hoznak a mandátum sorsáról, és várhatóan a jövő heti közgyűlésen teheti le esküjét.

Barta Endre elmondta, büszke arra, hogy mind a helyi, mind az országos pártvezetés őt kérte fel erre a feladatra. Folytatni kívánja a városépítő és korrupció-felderítési munkát. Arról is beszélt, hogy az ő erőssége elsősorban a közösségépítés, erre továbbra is nagy energiát fordít

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.