Dunaújváros Hetilap

Barta Endre váltja Pintér Tamást a közgyűlésben

2016. szeptember 15. (csütörtök) 18:31 - Molnár Emese

A közgyűlés jobbikos mandátumát Barta Endre veheti át Pintér Tamás után, aki hétfőn tette le a parlamentben országgyűlési képviselői esküjét.

Letette országgyűlési képviselői esküjét hétfőn Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetének elnöke (aki ezzel Novák Elődöt váltotta a parlamentben). Ez a tisztség összeférhetetlen az önkormányzati képviselői munkával, ezért erről még az eskü előtt le is mondott. Mivel a dunaújvárosi közgyűlésbe listáról jutott be Pintér Tamás, ezért mandátumáról nem kellett külön választást tartani, hanem a párt dönthette el, hogy mely listán szereplő jelöltjének adja tovább a mandátumot. Pintér Tamás csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a párt helyi vezetése Barta Endrére tett javaslatot. Ezt támogatta a Jobbik elnöksége is, így ő lesz az új jobbikos képviselő a közgyűlésben. Pénteken ülést tart a Helyi Választási Bizottság, ahol határozatot hoznak a mandátum sorsáról, és várhatóan a jövő heti közgyűlésen teheti le esküjét.

Barta Endre elmondta, büszke arra, hogy mind a helyi, mind az országos pártvezetés őt kérte fel erre a feladatra. Folytatni kívánja a városépítő és korrupció-felderítési munkát. Arról is beszélt, hogy az ő erőssége elsősorban a közösségépítés, erre továbbra is nagy energiát fordít

A rovat további hírei: Közélet

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

2020. február 28. (péntek)

Lezárult a pályázati időszak, döntött a polgármester: március 1-jei hatállyal Dunaújváros jegyzőjének dr. Molnár Attilát nevezte ki. Pályakép a hajtás után!

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

2020. február 28. (péntek)

A koronavírusról, a fertőzésveszélyről és az azzal kapcsolatos tévhitekről, valamint  a lakosság pánikreakciójáról is kérdeztük a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosát. A lényeg: nyugalom!

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.