Dunaújváros Hetilap

Indul a helyi foglalkoztatási együttműködés

2016. szeptember 21. (szerda) 14:03 - doszerk

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az emberi erőforrás fejlesztések, foglalkoztatás ösztönzés és a társadalmi együttműködések támogatását. A dunaújvárosi gazdaságfejlesztést célzó projekt nyitórendezvénye ma délelőtt volt a Városházán.

A térségünkben megvalósuló foglalkoztatási együttműködéseket célzó projektet az önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya közösen szervezi. A projekt nyitórendezvénye ma délelőtt volt a Városházán.

Cseresnyés Péter, a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta, a kormány foglalkoztatás-bővítést célzó projektekkel igyekszik nagyobb foglalkoztatottsági szintet elérni országosan, együttműködve a helyi és megyei szintű szereplőkkel. Országszerte jönnek létre ezek a foglalkoztatási együttműködések. A cél egyfelől, hogy támogassák a munkavállalókat, másrészt, hogy segítsék a cégeket, vállalkozásokat abban, hogy megfelelő és elegendő munkaerőt találjanak. A projekthez uniós és hazai források is rendelkezésre állnak.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy térségünkben kedvezők a foglalkoztatottsági mutatók (a KSH felmérése szerint 67,8 százalékos a foglalkoztatottság, és 2,9 százalék a munkanélküliségi ráta), és folyamatos javulás tapasztalható. Ám megyénkben is jelen van az a probléma, hogy nehéz munkaerőt biztosítani az új, illetve a már meglévő vállalatoknak. Mint mondta, akkor tudnak új befektetők ide települni, ha rendelkezésre áll számukra munkaerő is. A képviselő hozzátette, a foglalkoztatásban meghatározó szereplőknek, például az iparkamarának, a munkaügyi főosztálynak, a civil szervezeteknek, a szakképzési centrumnak fontos szerepe van a most megvalósuló együttműködésekben.

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője arról beszélt, hogy a megyében eltérőek a járások helyzete. A mostani projekttel létrejövő együttműködések, paktumok e problémák kezelését szolgálják. Ezzel a projekttel ott, azokon a területeken tudnak segíteni, ahol szükség van, ahol például munkaerőhiány van.

Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, a munkavállalók és a munkáltatók igényei sokszor nem találkoznak, és éppen ezért meg kell találni az egyensúlyt.  Fontosnak tartja az egyetem szerepét a programban, amely a nappali képzés mellett a duális képzésre is nagy hangsúlyt fektet, kielégítve ezzel az ipari szereplők szakemberigényeit.

A rovat további hírei: Közélet

Ügyintézés a legmodernebb körülmények között

Ügyintézés a legmodernebb körülmények között

2019. március 25. (hétfő)

Sajtóbejárással egybekötött tájékoztatót tartott a felújított Járási Hivatalban Cserna Gábor polgármester és dr. Kovács Péter hivatalvezető.

Drágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj

Drágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj

2019. március 25. (hétfő)

A Mol bruttó 5 forinttal emeli szerdán a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, a gázolajét ugyanakkor bruttó 2 forinttal csökkenti - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Megállapodással ünnepelték a lengyel-magyar barátság napját

Megállapodással ünnepelték a lengyel-magyar barátság napját

2019. március 25. (hétfő)

A magyar-lengyel barátság napján partnerségi együttműködési megállapodást írt alá Dunaújváros és Leszno városvezetése.

Közel 30 tonna elektromos hulladékot gyűjtöttek össze

Közel 30 tonna elektromos hulladékot gyűjtöttek össze

2019. március 24. (vasárnap)

Egy napon két környezetvédelmi akciót bonyolított le a Városvédők Újtelepért Egyesület- eredményesen, és nagy sikerrel.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. március 23. (szombat)

Alapkőletétel, szépkorú köszöntés, közgyűlés, uszodafelújítás futsal győzelem - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Hankook-sztrájk – Einstandolná a bérmegállapodás sikerét a jobbikos Pintér Tamás

Hankook-sztrájk – Einstandolná a bérmegállapodás sikerét a jobbikos Pintér Tamás

2019. március 22. (péntek)

Hazavinné a vitrinbe a Hankooknál csütörtökön megkötött bérmegállapodás trófeáját Dunaújváros jobbikos képviselője, Pintér Tamás szerint az egyezség nagy részben az ő érdeme, holott csak annyit tett, hogy üzengetett az ügyben a kormánynak, csak közben nem a megfelelő ajtón kopogtatott - írja a Pesti Srácok.

D+ Híradó - Uszodafelújítás, világnap

D+ Híradó - Uszodafelújítás, világnap

2019. március 22. (péntek)

Jó ütemben halad az uszi felújítása, történetmesélési világnap, válogatott ökölvívók versenye lesz holnap - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.