Dunaújváros Hetilap

Indul a helyi foglalkoztatási együttműködés

2016. szeptember 21. (szerda) 14:03 - doszerk

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az emberi erőforrás fejlesztések, foglalkoztatás ösztönzés és a társadalmi együttműködések támogatását. A dunaújvárosi gazdaságfejlesztést célzó projekt nyitórendezvénye ma délelőtt volt a Városházán.

A térségünkben megvalósuló foglalkoztatási együttműködéseket célzó projektet az önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya közösen szervezi. A projekt nyitórendezvénye ma délelőtt volt a Városházán.

Cseresnyés Péter, a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta, a kormány foglalkoztatás-bővítést célzó projektekkel igyekszik nagyobb foglalkoztatottsági szintet elérni országosan, együttműködve a helyi és megyei szintű szereplőkkel. Országszerte jönnek létre ezek a foglalkoztatási együttműködések. A cél egyfelől, hogy támogassák a munkavállalókat, másrészt, hogy segítsék a cégeket, vállalkozásokat abban, hogy megfelelő és elegendő munkaerőt találjanak. A projekthez uniós és hazai források is rendelkezésre állnak.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy térségünkben kedvezők a foglalkoztatottsági mutatók (a KSH felmérése szerint 67,8 százalékos a foglalkoztatottság, és 2,9 százalék a munkanélküliségi ráta), és folyamatos javulás tapasztalható. Ám megyénkben is jelen van az a probléma, hogy nehéz munkaerőt biztosítani az új, illetve a már meglévő vállalatoknak. Mint mondta, akkor tudnak új befektetők ide települni, ha rendelkezésre áll számukra munkaerő is. A képviselő hozzátette, a foglalkoztatásban meghatározó szereplőknek, például az iparkamarának, a munkaügyi főosztálynak, a civil szervezeteknek, a szakképzési centrumnak fontos szerepe van a most megvalósuló együttműködésekben.

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője arról beszélt, hogy a megyében eltérőek a járások helyzete. A mostani projekttel létrejövő együttműködések, paktumok e problémák kezelését szolgálják. Ezzel a projekttel ott, azokon a területeken tudnak segíteni, ahol szükség van, ahol például munkaerőhiány van.

Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, a munkavállalók és a munkáltatók igényei sokszor nem találkoznak, és éppen ezért meg kell találni az egyensúlyt.  Fontosnak tartja az egyetem szerepét a programban, amely a nappali képzés mellett a duális képzésre is nagy hangsúlyt fektet, kielégítve ezzel az ipari szereplők szakemberigényeit.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Témahét, ünnepi menetrend

D+ Híradó - Témahét, ünnepi menetrend

2018. október 19. (péntek)

Témahetet tartottak a Gárdonyiban, módosul a buszok menetrendje, idén is lesz mellrák elleni séta - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Magas a szálló por koncentrációja!

Magas a szálló por koncentrációja!

2018. október 19. (péntek)

A szállópor átlagkoncentrációja várhatóan meghaladja a tájékoztatási küszöbrétéket a napokban a városban.

Minden vízállási rekord megdőlt

Minden vízállási rekord megdőlt

2018. október 19. (péntek)

Nem 1-2 centiméterrel, hanem 10 centiméterrel dőlt meg több helyen - köztük Budapesten is - az alacsony vízállási rekord a Dunán - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatornán.

D+ Híradó - Közgyűlés, tehetséggondozás

D+ Híradó - Közgyűlés, tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

Megtartották az októberi közgyűlést, tehetséggondozás a Petőfiben, visszavágóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Folytatódnak a városi fejlesztések

Folytatódnak a városi fejlesztések

2018. október 18. (csütörtök)

Mintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen. Több napirendi pont kapcsolódott a Modern Városok Program fejlesztéseihez. 

Változik a forgalmi rend

Változik a forgalmi rend

2018. október 18. (csütörtök)

Az előző évekhez hasonlóan a Mindenszentek és Halottak napja miatt forgalmi rend változás lesz Dunaújvárosban a köztemető környékén.

Csökkenhet a vízi áruszállítás a Duna vízszintje miatt

Csökkenhet a vízi áruszállítás a Duna vízszintje miatt

2018. október 18. (csütörtök)

Jelentősen csökkenhet idén az áruszállítás a Dunán a folyó alacsony vízszintje miatt, a bajai és a paksi kikötőkben eddig az éves átlagforgalom fele teljesült.