Jégkorong - szép siker a nyitányon!

2016. szeptember 9. (péntek) 20:42 - spigott

Azari Zsolt mesterhármasának is köszönhetően magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott a megyei rivális Fehérvári Titánok ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az első harmadban eldöntötte a pontok sorsát, s ilyen arányban is megérdemelten nyerte a szezon nyitómeccsét.

A Fehérvári Titánok elleni megyei rangadóval kezdte meg ma este fél héttől a MOL Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely természetesen a győzelem reményében várta a szezon első hazai összecsapását, melynek kezdő korongejtését Lassingleitner Fruzsina, volt válogatott karatéka, önkormányzati képviselő, valamint a Jószolgálati Otthon Liget közi intézményének gondozottja, Volek István közösen végezték el.

Az Acélbikák láthatóan komolyan is vették a szezon első hazai mérkőzését, s alig telt el fél perc a találkozóból, mikor Azari Zsolt révén megszerezték a vezetést (1-0). A folytatásban azért kellett egy kicsit izgulni, mert jött az első emberhátrány, ám a remek védekezésnek egy kontra lett a jutalma, melyből a héten igazolt Benjamin Rubin is mattolta Lemay kapust, s máris nyugodtabban szemlélhettük a mérkőzést (2-0). A fehérváriakat láthatóan megfogta a második hazai találat, kellett nekik egy újabb fór, hogy magikra találjanak, s mivel Shupe révén ki is használták emberelőnyüket, a 12. percben újra nyílt lett a meccs (2-1).

Azari Zsolt három gólt lőtt a megyei riválisnak!

Szerencsére nem sokáig, mert alig másfél perccel később Cseter lövése pattant le a kapusról, pont Dansereau elé, s a kanadai gólvágó nem teketóriázott sokat, s azonnal a kapu közepébe küldte a pakkot (3-1). A harmad hajrájában újabb emberhátrányok okoztak fejtörést a mieinknek, ám ezúttal remekelt a DAB védelme, mely igazán nagy helyzetig sem engedte ellenfelét, majd amikor a Gilbert-tanítványok kerültek fórba, a támadósor is megmutatta a benne rejlő lehetőséget, s Azari második góljával gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést (4-1).

A játék képe alapján ugyanis nehezen volt elképzelhető, hogy innen visszajönnek a Titánok, s ezt a második felvonás alakulása csak tovább erősítette. A vendégek ugyan valamivel erősebben nyitottak, ám kezdeti fölényük hamar elillant, mert a DAB is megérkezett a harmadra, s egyértelműen irányította is a játékot. Hiába akadt azonban több lehetősége is a mieinknek, ekkor már nem sikerült mattolni a fehérvári hálóőrt, ám emiatt igazából nem bánkódott senki, mert a harmadik felvonásra megmaradt a Bikák magabiztos vezetése.

A záró etapra egy nagyon elszánt székesfehérvári alakulat futott ki, míg a DAB elsősorban előnye megóvására törekedett. Ezt némi vendég fölény, s több fehérvári lehetőség is bizonyította, ám Duschek Dávid jól állt a lábán, s igazán nagy esélyt nem is adott az ellenfélnek a gólszerzése. Az 56. percben egy védelmi megingásból viszont a Titánok is végigvittek egy kontrát, s Just góljával kettőre csökkentették hátrányukat, ám hiába hozták le kapusukat a hajrában, ebből is a mieink jöttek ki jobban, hiszen Azari harmadik találata végleg eldöntötte a mérkőzést (5-2).

Az Acélbikák tehát szép, megérdemelt győzelemmel kezdték a MOL Liga 2016/2017-es szezonjának küzdelmeit, s a szép sikerrel természetesen a DAB kanadai szakvezetője, Lee Gilbert is elégedett volt.
"Nagyon örülök, hogy ilyen első mérkőzéssel tudtunk bemutatkozni a hazai közönség előtt. Az első harmadban mutatott játékkal nagyon elégedett voltam, utána azonban visszavettünk a lendületből, ami meg is látszott - sikerült közelebb kerülnie az ellenfélnek. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy összeszedetten játszottunk a mérkőzés nagy részében, fegyelmezettek voltunk és éltünk a lehetőségeinkkel" – értékelt a mérkőzés után a DAB vezetőedzője.

DAB – Fehérvári Titánok 5-2 (4-1, 0-0, 1-1)

DAB: Duschek, Hruby (3), Pfeil, Dansereau 1 (2), Cseter (1), Azari 3 (1), Ladygin, Lévai, Becze, Rubin 1, Nagy, Magosi, Lencsés, Németh, Borbás, Léránt, Horváth, Szepessy M., Odnoga, Tanka, Mátyásy. Vezetőedző: Lee Gilbert.

Fehérvári Titánok: Lemay, Krogh (1), Takács, Szabó, Shupe 1 (1), Kiss, Reiter A., Vizi, Just 1 (1), Erdei, Arany, Szaller, Láday, Pillók, Kocsis (1), Balogh, Korbuly, Mazzag, Reiter R., Sofron, Hamvai. Vezetőedző: Kóger István.

A rovat további hírei: Sport

A Pénzügyőr nyerte az emléktornát

A Pénzügyőr nyerte az emléktornát

2019. szeptember 14. (szombat)

A Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya négy csapat részvételével rendezte meg volt játékosának és edzőjének emléket állítva a Szász Antal emléktornát.

Már csak két csapat hibátlan

Már csak két csapat hibátlan

2019. szeptember 14. (szombat)

Három mérkőzésen összesen huszonkilenc gólnak örülhettek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Érzik az erőt, érzik a fejlődést!

Érzik az erőt, érzik a fejlődést!

2019. szeptember 14. (szombat)

A Dunaferr SE Nb I-es felnőtt röplabda csapatának fiatal játékosa, Tomanóczy Bálint is elszántan készül a 2019/2020-as bajnoki szezon kihívásaira.

Elmaradt a bravúr

Elmaradt a bravúr

2019. szeptember 14. (szombat)

Nem volt esélye a magyar női junior vízilabda válogatottnak az oroszok elleni világbajnoki negyeddöntőben.

Könnyed siker a Titánok ellen

Könnyed siker a Titánok ellen

2019. szeptember 13. (péntek)

Végig vezetve aratott nagyon sima, 7-1-es győzelmet a Fehérvári Titánok elleni szezonnyitón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Gólzáporos győzelem

Gólzáporos győzelem

2019. szeptember 13. (péntek)

Felszabadult játékkal aratott nagyarányú győzelmet a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Debrecen elleni hazai bajnoki találkozón.

Tisztes helytállás a Fradi ellen

Tisztes helytállás a Fradi ellen

2019. szeptember 13. (péntek)

Hiába tartotta magát ötven percig kiválóan, a hajrát már nem bírta a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.