Osztályt lépne a Gorillaz!

doszerk - 2016. szeptember 5. 19:00

Úgy tűnik, hogy csak a játékosállomány minőségén múlik az, hogy beadja-e nevezését a Hungarian Football League jövő évi küzdelmeibe a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Hétvégén ünnepelte fennállása tizedik évfordulóját a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, ám a remekül sikerült családi napon már a jövőről is szó esett, derült ki a Gorillaz együttesének beszámolójából. Van egy kérdés ugyanis, ami évről évre visszatér a Gorilláknál, ez pedig a feljebb lépés, ám úgy tűnik, hogy az idei szezon végén már reális lehetőségként vehették számba az osztályváltást. A korábbiakban ugyanis vagy a játékosállomány, vagy az anyagi lehetőségek szabtak gátat annak, hogy együttesünk a legmagasabb osztályban folytassa a küzdelmeket, ráadásul Grátz Vilmos edző a Hungarian Football League-ben szereplő Győri Cápákat is edzette párhuzamosan, s nélküle sem szívesen vágtak volna neki Gorilláink az első osztály küzdelmeibe.

Az utóbbi időben viszont nagyot változott a világ, ugyanis a Dunaújvárosi Önkormányzat támogatásának és egyéb támogatóinknak köszönhetően a csapat anyagi helyzete stabilizálódott, jövőre pedig akár új névadó támogatót is köszönthet az együttes. A számolgatások alapján finanszírozhatóvá vált a jövő évi HFL osztályban való indulás, valamint a felkészülés. Ehhez persze további támogatókra is szükségük lesz, de a főbb költségek finanszírozásához szükséges pénzügyi alapokkal a csapatvezetés véleménye szerint már rendelkeznek. A remények szerint a Dunaújvárosi Stadionban játszhatnák a hazai mérkőzéseket, így méltó helyszínen fogadhatnák neves ellenfeleiket, s akár a jövőre induló élő közvetítések közül is elcsíphetnének egyet, ami szintén rendkívüli esemény lenne csapatunknál, ugyanis a szövetség nemrég állapodott meg a jövő évi közvetítési jogokról az egyik országos sportcsatornával.

A csapat vezetése nagyon bízik abban, hogy ehhez megkapják városunk támogatását, így megfelelő létesítményben játszva kialakulhat egy stabil létszámú szurkolótábor, az ugyanis az idei döntőn is érezhető volt, hogy van érdeklődés a sportág iránt, s nem utolsó sorban újabb első osztályú csapattal gazdagodhatna városunk sportélete, öregbítve Dunaújváros hírnevét. Az edzőkérdés is eldőlni látszik, ugyanis amennyiben megfelelő alapozást tudnak végezni a jövő év elejéig, úgy Grátz Vilmos - aki nem mellesleg a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya is – vállalná a csapattal a további munkát, vagyis a magas szintű szakmai munka egy osztállyal feljebb is biztosítva lenne.

Képek: DO-archív

Lényegében tehát a játékoskereten múlik mi lesz jövőre, mert az ideinél jóval komolyabb felkészülés mellett a keret összetétele lesz a HFL-szereplés kulcsa. Utóbbinál ugyan szóba jöhetnek import játékosok, de a Gorillák szeretnék a magyar játékosok állományát tovább bővíteni, így ifjúsági játékosaik mellett a környékbeli alsóbb osztályú csapatok legjobbjait is várják edzéseikre. A csapat eddig is amolyan "gyűjtő" egyesületként" működött, több alkalommal is játszottak itt más települések játékosai. A remények szerint ezt sikerül kiterjeszteniük és a régió legerősebb keretét felépíteni, mely néhány külföldivel kiegészülve akár döntőbe is juthat a kiemelt magyar osztályban. Az egyeztetések zajlanak a potenciális csapatok vezetőivel és játékosaival, nagy az elszántság, hogy a dunaújvárosiak "nyakára hozzák" a konkurenciát, ezáltal is motiválva őket a minél komolyabb erőfeszítésekre.

A Szekszárd Bad Bones, Budapest Titans és Budapest Eagles már jelezte, hogy részt venne az együttműködésben, de Gorilláink vezetői nyitottak a további megkeresésekre is. A csapat segíteni próbálja a távolabbról érkező játékosokat, ugyanis szállást és üzemanyag térítést is fel tudnak ajánlani nekik. A közös edzések péntek délután - szombat délelőtt ütemezéssel zajlanak a jövőben, az első alkalom utolsó hétvégéje lenne, s továbbra is várják az érdeklődő játékosok jelentkezését. A Dunaújváros Gorillaz vezetősége az őszi edzések után tudja felmérni a keret erősségét, s az elvégzett munka minősége alapján hozza meg a döntést arról, hogy beadja-e nevezését a HFL osztályba jövő év elején, derült ki a csapat tájékoztatójából.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.