Csapó Gábor a Szakképzési Centrum új vezetője

2016. október 17. (hétfő) 12:08 - doszerk

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatói posztjára öt évre Csapó Gábort nevezte ki. Csapó Gábor eddig a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója volt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatói posztjára kiírt pályázatokat elbírálta. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter öt éves időtartamra Csapó Gábort nevezte ki a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatójának. Csapó Gábor eddig a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója volt.

Csapó Gábor így búcsúzott a Dunaferr iskola diákjaitól, kollégáitól és a szülőktől az iskola honlapján:
 

Kedves Kollégáim, Diákok, Szülők, Partnereink!

Kedves Dunaferr iskola!

Már a megszólítás sem egyszerű, de talán így, ebben a formában benne van mindenki, aki hozzátartozik ehhez a nagy családhoz. Sokan vagyunk, már csak azért is, mert aki bármikor és bármiért is belépett, aztán idővel kilépett az ajtón, az a közösség részévé vált. Dunaferres lett. Ez egy ilyen hely.

Még magam sem gondoltam volna, hogy belátható időn belül megélem ezt az érzést. A búcsúzás különleges érzését. Hirtelen nem tudom eldönteni, hogy rossz érzés, vagy sem. Egy biztos, nem egyszerű, ha az ember a saját bizonyítványát kezdi magyarázgatni. Nem is ez a szándékom. De, szó nélkül mégsem lehet...

Számomra ez az iskola olyan, mint a gyermekem. Amióta az eszemet tudom ott vagyok minden pillanatában, a fontosabb állomásainál, ha úgy tetszik rengeteget éjszakáztam mellette, töméntelen időt töltöttünk el közösen. Az életem része. Ismerem a hibáit is. Még az is lehet, hogy van, amit én rontottam el. De így is, és akkor is, büszke vagyok rá. Sőt, azt is gondolom, hogy joggal. Nem csak az én érdemem, hanem sokunké, sőt több generációé, de iskola lettünk, a város, a térség maghatározó intézménye. Jelen vagyunk, számítanak ránk, számolnak velünk. Fantasztikus eredményeket értünk el, olyan kincseket hoztunk a világra, ami életre szóló. Érdekes, ahogyan felidézem a több évtizedes emlékeim, a sok-sok projektet, eseményt, sikereket, eredményeket, akkor vizuálisan arcok jönnek elő a fejemből. Mosolygós, vidám, boldog, büszke arcok. A Tieitek. Még akkor is, ha voltak csaták. Csaták egy-egy dolgozatnál, felelésnél, értekezleten, egy-egy konfliktusban, vagy stratégiai kérdésekben. Szóval a csatákat megvívtuk és hiszem, hogy a háborút megnyertük.  Közösen.

A Dunaferr iskola története természetesen folytatódik. Mostantól nélkülem. Illetve, így, ebben a formában nélkülem. Tovább kell dolgozni, tervezni, vitázni, aztán majd büszkén hátradőlni... és érezni, hogy most jó volt dunaferresnek lenni. Ugye, ismerős érzés? Hmm. Ezt irigyelni fogom.

Mostantól a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatójaként dolgozom tovább.

Azt gondolom, hogy ebben a közegben válaszolnom kell a miértre is? Hiszem azt, hogy ebben az új pozícióban tudok úgy és annyit tenni a helyi szakképzés érdekében, ami mindannyiunk érdekét szolgálja. Választhattam volna a könnyebbik utat, hogy a partvonalról kiabálok be és folyton arról beszélek, hogy hogyan kellene csinálni. Inkább csinálom. És ha jól, akkor mindenkinek jobb lesz.

Tisztában vagyok azzal is, hogy ettől a pillanattól kezdődően nem egy középiskolát képviselek, hanem rögtön hetet. Mondhatnám, hogy egy szempillantás alatt hét gyerekem lett. Meg fog változni sok minden. Egyet viszont tudok, soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem és hova tartok. De már hét gyermekem között kell igazságot tennem. Annak kifejezetten örülök, hogy nem kell elengednem a Dunaferr iskola kezét, legfeljebb mostantól máshogy fogom.

Köszönettel tartozom.

Köszönöm mindenki munkáját. Hitét, támogatását, véleményét, sőt, ellenvéleményét. Köszönöm, hogy együtt dolgozhattunk.

Dunaferres minőségemben, igazgatói megbízatásomtól elbúcsúzva, a munkát folytatom.

A rovat további hírei: Oktatás

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.