Eső, szél, napsütés - Ezt kapjuk a hosszú hétvégén

doszerk - 2016. október 28. 15:38

A hosszú hétvégén sok lesz a napsütés, de erős szélre, néhol záporokra, a leghidegebb órákban mínuszokra, napközben 10 Celsius-fok feletti maximumokra lehet számítani -áll az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos középtávú előrejelzésében.

Szombaton a hajnali köd feloszlását követően a több-kevesebb napsütés mellett néhol kialakulhat egy-egy futó zápor. Emellett erős, néhol viharos lehet a szél is. A leghidegebb órákban jellemzően 5-10 fok lehet, de a hajnalban még szélcsendes északkeleti és délnyugati tájakon 0 és plusz 5 fok közötti minimumokra lehet számítani. A nappali maximumok várhatóan 11-16 fok között alakulnak.

Helyenként vasárnap is megerősödik a szél. A hosszabb-rövidebb napos időszak mellett északkeleten, illetve kis valószínűséggel nyugaton lehetnek futó záporok. A minimumhőmérséklet általában 2-7 fok között várható, de a szélcsendes vidékeken mínusz 1 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9-14 fok között alakulnak.

Hétfőn elszórtan várható zápor és olykor megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között valószínű.

November elsején, kedden már többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 6-11 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

2024. jún. 17.

A redőnyök piacán az egyik legmagasabb minőséget az alumínium típusok képviselik. Nemcsak kiváló hőszigetelők, hanem a külső hangokat is tökéletesen kizárhatjuk velük. Mivel távirányítóval is működtethetők, abszolút kényelmes megoldás jelentenek bárhol, bármikor. Okosotthon esetén pedig igazi főnyeremény egy aluárnyékoló, hiszen fényre is be lehet állítani az üzemelését.

Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

2024. jún. 17.

A kánikula már ma megkezdődik a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint – de az igazi durvulás szerdától várható. 38-39 fokos csúcsokkal is számolhatunk – kinéz az év első hőségriasztása!

Erre számíthatunk a szürkehályog műtét után

Erre számíthatunk a szürkehályog műtét után

2024. jún. 17.

Mint minden műtéti beavatkozásnál, természetesen a szürkehályog műtét esetében is van pár dolog, amire érdemes felkészülni. Persze ez esetben nem kell komoly korlátozásokra gondolni. (X)

DSTV: így születik a sláger

DSTV: így születik a sláger

2024. jún. 17.

Titokzatos boszorkánykonyha mélyére pillant a DSTV összeállítása. Liszkai Lukács zenésszel a slágerek jellemzőit fedik fel, a slágergyártás hosszú és rögös útját is feltérképezve. Miből lesz sláger? Mitől lesz egy szerzemény sláger? Hangkép a válaszokkal.
 

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

2024. jún. 16.

Hölgyként jellemzően nyitottak vagyunk különféle szépségápolási és alakformálási praktikákra, amelyek segítenek feldobni a megjelenésünket és pozitív hatást gyakorolnak az összképre. (X)

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

2024. jún. 16.

Új közösségi színtér születik a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban rendezett jótékonysági bál bevételét játszótér építésére fordítják – már javában tart az eszközök telepítése az intézmény udvarán. Hangkép.

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

2024. jún. 15.

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.