Focival emlékeztek Anitára és Ádámra

doszerk - 2016. október 31. 11:58

Héger Ádám és Ádám Anita emlékére rendezett labdarúgó emléktornát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Héger Ádám 2013-ban, Ádám Anita 2014-ben hunyt el, s az ő emlékük előtt tisztelgett a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezett tornán résztvevő tíz férfi és öt női labdarúgó csapat.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága idén is megemlékezik a tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt Ádám Anitáról és Héger Ádámról. Ahogy az elmúlt években, úgy ezúttal is a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezik meg ugyanis a IV. Héger Ádám és III. Ádám Anita Emléktornát, melyen tíz férfi, valamint öt női együttes küzdhet meg egymással a minél szebb helyezésekért.

A résztvevő együttesek délelőtt kilenc órától húztak szerelést, s a férfiak mezőnyében két ötös csoportban kezdték meg a küzdelmeket, melyek várhatóan három óra előtt nem sokkal érnek majd véget. A folytatásban már egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek, a bronzmérkőzésre háromnegyed öttől, míg a döntőre délután öt órától kerül sor. A hölgyek versengésében öt csapat játékosai húznak focicsukát délután kettő órától, méghozzá körmérkőzéses rendszerben, az utolsó összecsapást itt is öt órától rendezik meg, míg a viadalt záró eredményhirdetésre fél hat előtt nem sokkal sorakozhatnak fel az emléktornán résztvevő csapatok.

Az egész napos torna ezúttal is nagy csatákat hozott, s a férfiak mezőnyében a Siker Ablak, a Fejó-Therm, a Kemi-Ker Mirage, valamint a Steelworkers csapatai jutottak be a legjobb négy közé, míg az elődöntők után a Steelworkers, valamint a Siker Ablak gárdája örülhetett a továbbjutásnak. A helyosztókon két viszonylag sima összecsapáson dőlt el az érmek sorsa, mivel a harmadik helyért lejátszott összecsapáson a Fejó-Therm gárdája 4-1-re legyőzte a Mirage csapatát, míg a döntőben a Siker Ablak 5-0-s győzelmet aratott Steelworkers gárdája felett. A hölgyek mezőnyében a Baracs SE végzett az élen tíz szerzett ponttal, a Dunaújváros PASE gárdája mindössze egy ponttal kevesebbet gyűjtve szerezte meg a második helyezést, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Holler UFC csapata állhatott.

Ahogy azt már megszokhattuk, a viadal végén nem csak a dobogós együtteseket, hanem a különböző egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták a szervezők. A férfiak versengésében a Siker Ablak gárdáját erősítő Ivacs Gábor (3 gól) érdemelte ki a gólkirálynak járó elismerést, míg a torna legjobb játékosának a Fejó-Therm gárdáját erősítő Szurma Péter választották. A legjobb kapusnak járó kupát, valamint Héger József felajánlásából egy kapuskesztyűt Gábor Áron (Steelworkers) vehette át. A hölgyek mezőnyében Zumbulisz Martina érdemelte ki a legjobb játékosnak járó díjat, a gólkirálynő a hat találatig jutó Bozsik Brigitta volt, míg a legjobb kapusnak járó elismerést Kovács Melánia vehette át.

A IV. Héger Ádám és III. Ádám Anita Emléktorna programja

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.