Megvertük a listavezetőt

Szárszó Lajos - 2016. október 15. 20:13

Taktikus, fegyelmezett, gólerős játékának köszönhetően megérdemelt győzelmet aratott a Dunaújváros a Szigetszentmiklós ellen.  

A labdarúgó NB III tizenegyedik fordulójának rangadóján a Dunaújváros a listavezető Szigetszentmiklós együttesét fogadta, mely az idei szezonban még hibátlanul szerepelt, vagyis az eddigi tíz meccsből tízet megnyert, míg a mieink hét győzelemmel, egy döntetlennel, valamint két vereséggel álltak a bajnoki tabella harmadik helyén. A DPASE legutóbb Méhkeréken gólnélküli döntetlent játszott, de ma az eddigi legnehezebb feladat várt együttesünkre. Az NB III rangadóján fiataljaink egyértelmű célja az volt, hogy folytassák a hazai jó sorozatot, megszakítsák az SZTK hibátlan sorozatát úgy, hogy itthon tartsák a három bajnoki pontot. Ehhez azonban mindenkinek a maximumot kellett nyújtania. Ezzel szerencsére nem is volt semmi gond, amely már Kercsó Bence szólóján látszott, de az utolsó passz nem sikerült. Ekkor kirajzolódni látszott a hazai taktika, vagyis a stabil, biztonságos védekezésből történő kontrák vezetése. Ez olyan jól sikerült egy újabb Kercsó szélső elfutás végén, hogy a beadásába beleérő belső szigetszentmiklósi védő lábáról saját kapujába pattant a labda (1-0).

A folytatásban Vaszócsik bravúrral védte Fritz éles lövését, majd egy Tóth-Dobos-Király kontra végén nem sikerült kaput találni. De ami ekkor nem ment be, az a 18. percben igen. Király szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, jól tálalt Tóth elé, aki egy csel után magabiztosan lőtte ki a hosszú alsó sarkot (2-0). A kétgólos vezetés eléggé meglephette a vendégeket, akik nem tudtak változtatni játékukon, mi viszont teljesen visszaálltunk a kapunk elé, leszűkítve a játékteret. Mojzer tornáztatta meg Vaszócsik Viktort, aki vetődve védett, de ennél többre nem futotta az SZTK erejéből a kiválóan védekező Dunaújvárossal szemben. Kercsó, majd Tóth elfutásával indult a második 45 perc, de a következő percek azt jelezték, az SZTK együttesében ma igazán nincs több. A tekintélyt parancsoló belépők, a labdatartás, a helyzetek nélküli játék jellemezte őket, míg a mieink hősiesen őrizték kapujuk előterét, és a kétgólos vezetést egyaránt.

A kontrák ezúttal sem maradtak el, melyek közül Királyé volt a legveszélyesebb, de azt lábbal hárította Mikler. Nagy nyomás alá helyezte a Szigetszentmiklós fiataljainkat azzal, hogy eldugták előlük a labdát, de ezt átütő erő nélkül. Vaszócsik kellett Switzer, majd Vass lövései után, de Mojzer sem talált kaput. A 80. perc megpecsételte a vendégek sorsát. Ekkor Dobos Áron lépett meg védője szorításában, majd fantasztikus pontossággal, nagy erővel bombázott az SZTK kapujába (3-0). A végén több lehetőséget dolgozott ki a listavezető, akik kapufáig ugyan eljutottak, de gólig nem, így maradt a háromgólos hazai előny, amely egyben a győzelmet is jelentette. Ezzel ismét győzött a Dunaújváros, ráadásul a megérdemelten a listavezető ellen.

Dunaújváros PASE – Szigetszentmiklós 3-0 (2-0)

Vezették: Böcskei Balázs, Temleitner Krisztián és Sándor Zoltán.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Hajdók Gábor, Csendes Péter, Páles Tamás, Ablonczy Gerjén, Csehi Tamás, Dobos Áron, Tóth Tibor (Nyicsenko Igor Igorjevics a 85. percben), Blatt Pál, Király Bence (Abért Bence Zsolt a 61. percben), Kercsó Bence (Novák Zsombor 57. percben). Vezetőedző: Dobos Barna

SZTK: Mikler Dániel – Sipos Bence Patrik, Májer Gergő (Varga Bence a 37. percben), Switzer Nabil Breakwell (Pintér Dominik a 72. percben), Mojzer György, Fritz Attila (Kovács János a 72. percben), Erdei Gábor, Vass Máté, Ródenbüchner István, Barna Zsolt, Földes Milán. Vezetőedző: Csurka Zoltán

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.