Sikeres együttműködés

doszerk - 2016. október 5. 19:07

A Dunaújvárosi Egyetem pingpong csapata az NB I bajnokesélyesévé érett az elmúlt öt év építkezésével, így joggal lehet elégedett az intézmény is a szakosztály teljesítményével.

A Dunaújvárosi Egyetem pingpong csapata az NB I bajnokesélyesévé érett az elmúlt öt éves teljesítményével.
Az első két évben a megyei és az NB III-as bajnokság megnyerése után dobogós helyezés jutott a másodosztályban. Idén tavasszal azonban már az NB II-ben bajnoki címét ünnepelte a szakosztály. Jelenleg az NB I újonca egyetlen hibátlan csapatként bejelentkezett a dobogós helyezésekért folyó küzdelembe.

- Megyei bajnokságban indulva évről évre küzdöttük fel magunkat. Több mint 400 csapatot megelőzve az ország 10 legjobbja közé sorolom a DUE gárdáját. Nyugodt szívvel mondom, hogy elérhető közelségbe került az NB I aranyérem is. Sokat segít a biztos háttér, ebben az anyaegyesület és egyetem korrekt partner, így tényleg az asztalra és a labdára koncentrálhatunk – mondta Varga Richárd, szakosztályvezető.

Az egyesület a lehetőségeihez mérten segíti a szakosztályt, ezúttal melegítőkkel és mezekkel támogatták a játékosokat.
- Büszkék vagyunk, arra, hogy az egyetem és a sportegyesület egyre több szálon kötődik egymáshoz. Négy szakosztályunk közül ma kettő a nemzeti bajnokságok első osztályában szerepel. A futsal mellett az asztalitenisz is a legjobbak közé tartozik. Egyesületünk erejéhez mérten támogatja a szakosztályait, bízva a sport értékteremtő erejében – hangsúlyozta Zemankó Zoltán, a DUE DSE (Dunaújvárosi Egyetem Diáksport Egyesület) főtitkára.

Balogh Bertalan az egyesület elnöke is egyre jobb eredményeket vár a pingpongosoktól, ezen kívül az oktatásba is bevonná a játékosokat.
- Rengeteg munka, energia és idő eredménye ez a siker. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az asztalitenisz kiemelt olimpiai sportág, így az egyesület életében is meghatározó, hogy jelenleg vezetjük az NB I-es bajnokságot. Ahogy az eddigi években, úgy folyamatosan próbáljuk segíteni és erősíteni a szakosztályainkat, ezúttal melegítőket adtunk át. A csapattal a napi kapcsolatot jellemzi, hogy Makk P. Benedek - korábbi utánpótlás válogatott, felnőtt válogatott edzőpartnere - már iskolánk diákja is. De tervezünk szakszerű oktatást meghonosítani a játékosok által a tornaóráinkra is. Dolgozunk azon, hogy ez a sikertörténet minél tovább kitartson- tette hozzá az elnök.
A Dunaújvárosi Egyetem pingpong csapata hétvégén a Győr csapatához látogat. A szezon rangadója akár az első helyről is dönthet.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.