Dunaújváros Hetilap

Advent a Római városrészben idén is

2016. november 26. (szombat) 15:24 - doszerk

A Váci utcai Adománykuckó csapata immár negyedik alkalommal rendezi meg karácsonyi rendezvénysorozatát. Az első adventi gyertya meggyújtására most vasárnap, november 27-én kerül sor.

Vasárnap és azt követően minden advent vasárnap sok szeretettel várják az érdeklődőket a Váci utcai kisposta előtt. Első alkalommal, november 27-én, 14 órakor ökumenikus istentisztelettel és a gyertya meggyújtásával veszi kezdetét a programsorozat, amelynek fővédnöke Lassingleitner Fruzsina, a körzet képviselője. Utána a Neopolisz egyházi zenekar előadását láthatjuk, végül a Rudas iskola kórusa énekel. Ezt követően ingyenes meleg vacsorával, forró teával és gyümölccsel kedveskednek a látogatóknak.

Mindezek mellett minden vasárnap jótékonysági vásárt is tartanak, melynek bevételével Móna Letícia Jázmin gyógyulását támogatják. Ezen felül minden héten részt vesznek a programon a vakok és gyengén látók csoportja, akik vásárral készülnek. Külön adománygyűjtést is szerveznek az Első Magyar Állatjogi Alapítvány részére is. A programra mindenkit sok szeretettel várnak, azokat is, akik egész évben mellettük álltak, támogatták őket.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. június 16. (vasárnap)

Nyit a szabadstrand, közbiztonsági díjak, hőségriadó, faültetés, Kovács Zsófi köszöntése, Akarat Ereje Kupa - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Folytatódhat az adócsökkentés, bővülnek az adókedvezmények

Folytatódhat az adócsökkentés, bővülnek az adókedvezmények

2019. június 16. (vasárnap)

A munkát és jövedelmet terhelő adók mérséklése mellett az adókedvezmények bővítésével folytatódhat a közterhek enyhítése - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

D+ Híradó - Hőségriadó, DUDIK és szúnyogirtás

D+ Híradó - Hőségriadó, DUDIK és szúnyogirtás

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is érvényben a hőségriadó, remek hangulat a DUDIKON - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Lesz szúnyogirtás

Lesz szúnyogirtás

2019. június 14. (péntek)

Országszerte mindenhol komoly szúnyogártalomra kell számítani, hiszen a májusi esőzések és a hirtelen jött meleg időjárás hatására robbanásszerűen megemelkedett a kifejlődött vérszívók száma. A hőségriasztást követően ismét párhuzamosan, ütemterv szerint folyik majd a légi és földi úton történő beavatkozás a szúnyogokkal leginkább érintett területeken.

D+ Híradó - Diákok köszöntése, elstartolt a DUDIK

D+ Híradó - Diákok köszöntése, elstartolt a DUDIK

2019. június 13. (csütörtök)

A legeredményesebb diákokat köszöntötték, erős nappal startolt a DUDIK, Ovi Foci a Napsugár Tagóvodában - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Vízosztás a kánikulában

Vízosztás a kánikulában

2019. június 13. (csütörtök)

Az önkormányzat pénteken a délelőtti órákban a város több pontján (Városháza tér, Dózsa Mozi előtt és a régi Skála előtt) ásványvízosztást szervez, hogy ezzel is megkönnyítse, illetve enyhítse a hőség által okozott kellemetlenségeket a közlekedők számára. A szervezők ezúton is köszönik a Tourinform iroda, a Vöröskereszt helyi szervezete valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, illetve DHHF Kft. önkénteseinek a segítő közreműködését.

Zuhannak az üzemanyagárak!

Zuhannak az üzemanyagárak!

2019. június 13. (csütörtök)

Annak ellenére, hogy itt a nyár, a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is 9-9 forinttal csökken péntektől. Ez nagyon jó hír az autósoknak így a nyári szünidő kezdetén, ugyanis a benzin átlagára 382 forintra változik, a gázolaj átlagára pedig 388 forint a hazai töltőállomásokon péntektől.