Kemény faggyal indul a hét

doszerk - 2016. november 13. 16:48

Lehűlésre kell készülni a jövő héten: a leghidegebb órákban akár mínusz 7 Celsius-fok is lehet, s néhol még napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet. Emellett sokat süt majd a nap, de eső, hó, ónos eső is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Éjszaka Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szórványosan, hétfőn napközben arrafelé is már csak helyenként alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás. Az ország többi részén hétfőn általában gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és mínusz 5 fok között alakul, de a derült, szélcsendes tájakon néhány fokkal hidegebb is lehet. Napközben 2-6 fokig melegszik a levegő.

Kedden napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között, a maximumhőmérséklet 2-6 fok között alakul.

Szerdán elsősorban az ország északi felén várható csapadék; az Északi-középhegység térségében havazás, Észak-Alföldön havas eső, eső, a Dunántúl északi felén többnyire eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 1 fok között, a napközben 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön helyenként északon még gyenge eső, északkeleten esetleg havas eső lehet, délnyugaton viszont akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben a legtöbb helyen 3-8 fokig, de a naposabb délnyugaton 10-12 fokig melegszik a levegő.

Pénteken több-kevesebb napsütés várható. A Dunántúlon viszont megerősödik, a Kisalföldön viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 8-14 fok között alakul.

Szombaton is több helyen megerősödik a szél. Emellett a Tiszántúlon csak helyenként, másutt sokfelé várható eső, zápor. A leghidegebb órákban plusz 2-7 fok lehet. Napközben 7-13 fokig melegszik a levegő. Vasárnap is több helyen megerősödik a szél, és többfelé várható eső, a Tiszántúlon viszont hosszabb időre is kisüthet a nap, és csak helyenként alakul ki eső, zápor. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

2024. jún. 17.

A redőnyök piacán az egyik legmagasabb minőséget az alumínium típusok képviselik. Nemcsak kiváló hőszigetelők, hanem a külső hangokat is tökéletesen kizárhatjuk velük. Mivel távirányítóval is működtethetők, abszolút kényelmes megoldás jelentenek bárhol, bármikor. Okosotthon esetén pedig igazi főnyeremény egy aluárnyékoló, hiszen fényre is be lehet állítani az üzemelését.

Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

2024. jún. 17.

A kánikula már ma megkezdődik a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint – de az igazi durvulás szerdától várható. 38-39 fokos csúcsokkal is számolhatunk – kinéz az év első hőségriasztása!

Erre számíthatunk a szürkehályog műtét után

Erre számíthatunk a szürkehályog műtét után

2024. jún. 17.

Mint minden műtéti beavatkozásnál, természetesen a szürkehályog műtét esetében is van pár dolog, amire érdemes felkészülni. Persze ez esetben nem kell komoly korlátozásokra gondolni. (X)

DSTV: így születik a sláger

DSTV: így születik a sláger

2024. jún. 17.

Titokzatos boszorkánykonyha mélyére pillant a DSTV összeállítása. Liszkai Lukács zenésszel a slágerek jellemzőit fedik fel, a slágergyártás hosszú és rögös útját is feltérképezve. Miből lesz sláger? Mitől lesz egy szerzemény sláger? Hangkép a válaszokkal.
 

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

2024. jún. 16.

Hölgyként jellemzően nyitottak vagyunk különféle szépségápolási és alakformálási praktikákra, amelyek segítenek feldobni a megjelenésünket és pozitív hatást gyakorolnak az összképre. (X)

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

2024. jún. 16.

Új közösségi színtér születik a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban rendezett jótékonysági bál bevételét játszótér építésére fordítják – már javában tart az eszközök telepítése az intézmény udvarán. Hangkép.

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

2024. jún. 15.

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.