Remek nemzetközi sikerek

doszerk - 2016. november 7. 19:00

Törökországból, valamint Lengyelországból is remek eredményekkel, több dobogós helyezéssel térhettek haza a dunaújvárosi tradicionális íjászok.

Két nemzetközi versenyen is részt vettek a dunaújvárosi tradicionális íjászok a közelmúltban. Október elején már nyolcadik alkalommal rendezték meg Törökországban, Adana városában a Hagyományos Íjászok Eurázsiai Bajnokságát melyen tizennyolc ország több mint ötszáz versenyzője mérette meg magát. A 70 méteres álló puta versenyszámban Dr. Skaliczky Andrea világbajnok 2014 után ismét győzött, míg távlövésben Mónus József 50 méterrel előzte meg versenytársait, így két magyar aranyérmest is avattak a rendezők. A Word Traditional Archery Federation elnöksége a legszebb viselet különdíját adományozta Rácz Kata részére, aki a juniorok versenyében a lányok között a 2. helyen, a fiúkkal összesített mezőnyben a 7. helyen végzett.

Október közepén a lengyelországi Wroclawban szerepeltek íjászaink a Nemzetközi Tradicionális Ázsiai Játékok, ahol négy számban is dobogóra állhattak. A koreai 145 méteres lövésben Dr. Rácz Attila világbajnok az összesített mezőny legjobb eredményével állhatott a dobogó legmagasabb fokára, míg ezen a távon a nők mezőnyében Dr. Skaliczky Andrea a második helyezést érte el. Világbajnok íjászunk a folytatásban is remekül szerepelt, ugyanis török puta lövésben 30-50-70 méteren a második, mongol nadam lövésben 50-65 méteren a harmadik, míg tibeti 60 méteres lövésben a negyedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Íjászaink a közeljövőben sem pihennek, nagy erővel készülnek a jövő év tavaszán sorra kerülő koreai világbajnokságra, ahol nem titkoltan a címvédés reményében küzdenek meg vetélytársaikkal.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.