Dunaújváros Hetilap

Állandó étkezés a közfoglalkoztatottak számára

2016. december 16. (péntek) 12:26 - Vass Ádám

A Széchenyi Pékség felajánlásával közel hatvan közfoglalkoztatott juthat minden hétköznap ételhez, ezzel is segítve az átmenetileg, vagy tartósan perifériára szorultakat.

A városban jelenleg közel hatvan közfoglalkoztatott dolgozik azért, hogy munkájukkal járuljanak hozzá Dunaújváros köztisztaságához és közrendjéhez. Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, teszik mindezt napi nyolc órában, becsületesen, tisztességgel, csekély bérezésért. Céljuk, hogy az átmenetileg vagy tartósan hátrányos helyzetű embereket segítsék újra talpra állítani és visszaterelni az elsődleges munkaerőpiacra.

Az ő számukra juttat el ezentúl minden hétköznap ételt a Széchenyi Pékség, ezzel is támogatva őket nehéz helyzetükben. Lissák Kálmán, a Széchenyi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, örülnek, hogy segíthetnek, de immár két fontos jótékonysági kezdeményezésben is részt vesznek, korlátozott lehetőségeik miatt remélik, sok cég bekapcsolódik a közeljövőben és ki tudják szélesíteni a támogatásokat városszerte, akár megmaradt, de még fogyasztható élelmiszerrel, akár más módokon. Bánkuti Zsolt, a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is hálás a pékség támogatásáértt és a nemes kezdeményezésért köszönetképpen egy elismerő oklevelet adott át Lissák Kálmánnak.

A rovat további hírei: Közélet

Ügyintézés meghatalmazással?

Ügyintézés meghatalmazással?

2019. november 17. (vasárnap)

Bizonyos ügyeket meghatalmazással is el lehet intézni - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

2019. november 15. (péntek)

Ma több mint 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, és a foglalkoztatottak jövedelme is nő - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Adomány a kórháznak

Adomány a kórháznak

2019. november 15. (péntek)

Tizenhat kezelőágyat kapott a Szent Pantaleon Kórház az intézményen belül külsős vállalkozásként működő dialízisközponttól. Pénteken lesz a kórház jótékonysági bálja, amelynek célkitűzése egy lélegeztető gép beszerzése az intenzív osztály számára.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. november 15. (péntek)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

D+ Híradó - Adomány, rangadó

D+ Híradó - Adomány, rangadó

2019. november 14. (csütörtök)

Adomány a kórháznak, rangadó előtt az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

2019. november 14. (csütörtök)

Év végén jelentősen nő a személyi kölcsönök és áruhitelek kihelyezése, az éves forgalom harminc százalékát teszi ki a novemberi és decemberi hitelezés - közölte a money.hu pénzügyi szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

2019. november 14. (csütörtök)

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói gyűltek össze a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozók munkáját. A gálán átadták a Szociális Munka Napja Díjakat.