Dunaújváros Hetilap

Fényárban úszik a tér

2016. december 21. (szerda) 12:22 - Molnár Emese

Az Adventi Forgatag színpadán ma Vásáry André, csütörtökön Zséda, pénteken pedig Kelemen Angelika és Barátai, valamint a Fortissimo fog koncertezni. Még három napig várják az érdeklődőket a Városháza térre, hogy közösen hangolódhassunk a karácsonyi ünnepekre.

Már csak néhány nap, és itt a karácsony, így az önkormányzat és a helyi Tourinform iroda által szervezett Adventi Forgatag hamarosan a végéhez ér. Ám a színpadi műsorban olyan neves fellépők koncertjét élvezhetjük még, mint például Vásáry André, Zséda, Kelemen Angelika és barátai.

December 20-án zárult az Adventi Forgatag programelemeként meghirdetett "Legyél te is meseíró!" pályázat. A gyerekeknek Fenyőherceg Legendájáról kellett mesét alkotniuk, a műveket pedig a főtéren kihelyezett ládába vagy a Tourinform irodában adhatták le. Összesen nyolc kisgyermek pályázott, akiknek műveit a napokban értékelik. A meséket a Bartók Kamaraszínház művészei december 21-én, 22-én és 23-án felolvassák majd a téren lévő Mesekuckóban. A beérkezett pályaművek közül az első három helyezett jutalmazásban részesül, az eredményhirdetés és díjátadás december 23-án a 17 órakor kezdődő Aranyudvar mesejáték előtt lesz a nagyszínpadon.

Az Adventi Forgatag következő programjai:

December 21. szerda

 • 17:00 Óvodák műsora
 • 18:00 Flash Tánccsoport
 • 18:30 Klép Tamás fellépése
 • 20:00 Vásáry André műsora

December 22. csütörtök

 • 17:00 Rudas iskola műsora
 • 18:00 Zoltán Erika Tánciskola
 • 19:00 Pannon Gimnázium műsora
 • 20:00 Zséda-adventi műsora

December 23. péntek

 • 17:00 Aranyudvar mesejátéka
 • 18:00 Nagyvenyimi néptánc csoport
 • 19:00 Kelemen Angelika és barátai, Ünnepköszöntő
 • 20:00 Fortissimo együttes

A rovat további hírei: Közélet

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

2019. szeptember 18. (szerda)

Október 31-ig kell adataikat egyeztetniük azoknak a banki, biztosítói, nyugdíjpénztári ügyfeleknek, akiket erről szolgáltatójuk értesített; adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Meg kell óvni zöld értékeinket

Meg kell óvni zöld értékeinket

2019. szeptember 18. (szerda)

A Dunaújvárosi Városvédők Egyesülete és Cserna Gábor polgármester egy jelképes akcióval közösen intézkedtek a Vasmű úti platánsor megóvásáról.

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

2019. szeptember 18. (szerda)

Meghaladta a 1,5 millió darabot az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok - közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel. 

Lezárják a Pince sort

Lezárják a Pince sort

2019. szeptember 18. (szerda)

Tájékoztatjuk a lakosságot és a közlekedőket, hogy  szeptember 19-től szeptember 30-ig a DVCSH rekonstrukciós munkákat végez az ivóvíz hálózaton, amely a Romai városrészt és a Óvárost összekötő "Pince sort" érinti. A munka végzés ideje alatt 7:00-14:00 óra között teljes útzár, utána félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpás irányítás mellett.

Késnek a vonatok

Késnek a vonatok

2019. szeptember 17. (kedd)

Húsz-harminc percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Dunaújváros vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd este az MTI-vel. Kavalecz Imre azt írta, azért lassabb a vasúti közlekedés, mert Százhalombattán meghibásodott a biztosítóberendezés.

Visszaáll a forgalmi rend

Visszaáll a forgalmi rend

2019. szeptember 17. (kedd)

A kivitelező DVG Zrt. tájékoztatása szerint, rövidesen befejeződnek a parkoló építésének munkálatai a Gábor Áron utcában.

"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"

"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"

2019. szeptember 17. (kedd)

Cserna Gábor polgármester meghívására városunkba látogatott Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, aki hétfőn délután Védjük meg értékeinket címmel lakossági fórumot tartott a Városháza 'C' szárnyának érdeklődőkkel megtelt rendezvénytermében.