Dunaújváros Hetilap

Fényárban úszik a tér

2016. december 21. (szerda) 12:22 - Molnár Emese

Az Adventi Forgatag színpadán ma Vásáry André, csütörtökön Zséda, pénteken pedig Kelemen Angelika és Barátai, valamint a Fortissimo fog koncertezni. Még három napig várják az érdeklődőket a Városháza térre, hogy közösen hangolódhassunk a karácsonyi ünnepekre.

Már csak néhány nap, és itt a karácsony, így az önkormányzat és a helyi Tourinform iroda által szervezett Adventi Forgatag hamarosan a végéhez ér. Ám a színpadi műsorban olyan neves fellépők koncertjét élvezhetjük még, mint például Vásáry André, Zséda, Kelemen Angelika és barátai.

December 20-án zárult az Adventi Forgatag programelemeként meghirdetett "Legyél te is meseíró!" pályázat. A gyerekeknek Fenyőherceg Legendájáról kellett mesét alkotniuk, a műveket pedig a főtéren kihelyezett ládába vagy a Tourinform irodában adhatták le. Összesen nyolc kisgyermek pályázott, akiknek műveit a napokban értékelik. A meséket a Bartók Kamaraszínház művészei december 21-én, 22-én és 23-án felolvassák majd a téren lévő Mesekuckóban. A beérkezett pályaművek közül az első három helyezett jutalmazásban részesül, az eredményhirdetés és díjátadás december 23-án a 17 órakor kezdődő Aranyudvar mesejáték előtt lesz a nagyszínpadon.

Az Adventi Forgatag következő programjai:

December 21. szerda

 • 17:00 Óvodák műsora
 • 18:00 Flash Tánccsoport
 • 18:30 Klép Tamás fellépése
 • 20:00 Vásáry André műsora

December 22. csütörtök

 • 17:00 Rudas iskola műsora
 • 18:00 Zoltán Erika Tánciskola
 • 19:00 Pannon Gimnázium műsora
 • 20:00 Zséda-adventi műsora

December 23. péntek

 • 17:00 Aranyudvar mesejátéka
 • 18:00 Nagyvenyimi néptánc csoport
 • 19:00 Kelemen Angelika és barátai, Ünnepköszöntő
 • 20:00 Fortissimo együttes

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, mestervizsga

D+ Híradó - Közgyűlés, mestervizsga

2019. június 20. (csütörtök)

Közgyűlést tartottak a Városházán, mestervizsgát tettek, sakk tábor az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye

2019. június 20. (csütörtök)

Badó Péter, a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezetének elnöke az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Új parkolóhelyek építéséről döntöttek

Új parkolóhelyek építéséről döntöttek

2019. június 20. (csütörtök)

Negyvenöt napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen. Az ülés elején egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a közelmúltban tragikusan elhunyt dr. Gyöngyösi Pál főorvosról, aki önkormányzati képviselőként is szerepet vállalt. Aztán elismerések átadására is sor került, a „Dunaújváros Ifjúságáért” díjat idén Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője vehette át.

Elhunyt dr. Kővári Edit

Elhunyt dr. Kővári Edit

2019. június 20. (csütörtök)

Mély megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, hogy dr. Kővári Edit a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosa, tragikus hirtelenséggel 2019. június 19-én, szerdán elhunyt.

Polgármesteri sajtóközlemény

Polgármesteri sajtóközlemény

2019. június 20. (csütörtök)

Cserna Gábor Polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

2019. június 20. (csütörtök)

Dunaújváros közgyűlése az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, illetve a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismerésére alkotta meg a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat. Ezúttal Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné óvodaigazgató vehette át az elismerést.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. június 20. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a júniusi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint negyven napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.