Könnyed adventi futás

2016. december 1. (csütörtök) 7:49 - Molnár Emese

Egy vidám, baráti hangulatú futásra várják az érdeklődőket, a fiatalokat, a családokat december 4-én 13 órakor a Városháza térre.

Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, az Adventi Futás főszervezője elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki tömegsportrendezvények támogatására. Erre a kiírásra sikeresen is pályáztak, így több sportprogramot szervezhetnek meg a közeljövőben. Az első ilyen közösségi rendezvény a december 4-i futás lesz, amelyet a Dunaújvárosi Triatlon SE-vel közösen szerveznek meg. Fiatalokat, családokat, baráti társaságokat várnak a 3,5 kilométeres távra, amely a Városháza térről indul a Római városrész felé, majd a Petőfi és a Rudas iskolát érintve, a Batsányi utcán keresztül vezet vissza az út a Városháza térre.

Képek: DO-archív

A rendezvény, a nevezés ingyenes, de egy jótékonysági akciót is a program köré fontak. Kihelyeznek majd egy adományládát, illetve a forró tea és forralt bor árusításból származó bevételt a Jószolgálati Otthon részére ajánlják fel.
Mint azt Kovács Judit elmondta, hagyományteremtő céllal szervezik meg ezt az adventi futást, amellyel bővülhet a városi sportrendezvények palettája: az adventi időszakban, a karácsonyi díszbe öltözött főtéren egy vidám, baráti hangulatú futással kapcsolódhatunk ki, akár résztvevőként, akár csak azzal, hogy szurkolunk, bíztatjuk a többieket. A cél, hogy minél többen mozogjanak, jól érezzék magukat. Ez nem verseny, de természetesen jutalomban részesülnek az első befutók.

A rovat további hírei: Sport

Megvan a módosított kajak-kenu menetrend a játékokig

Megvan a módosított kajak-kenu menetrend a játékokig

2020. július 16. (csütörtök)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt módosított szakmai előterjesztéseket, így egészen 2021 végéig megvan a felnőtt és a para gyorsasági válogatott felkészülési programja.

Hazai éremeső az uszodában!

Hazai éremeső az uszodában!

2020. július 16. (csütörtök)

Több mint félszáz dobogós helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett utánpótlás versenyen.

Elkészült a sorsolás

Elkészült a sorsolás

2020. július 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a harmadik fordulóban kapcsolódik be a Magyar Kupa küzdelmeibe.

Biztos siker az első edzőmeccsen

Biztos siker az első edzőmeccsen

2020. július 15. (szerda)

Korán jelentős előnyt szerezve aratott magabiztos, 38-28-as sikert az ifjúsági válogatott elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Együtt a siker útján

Együtt a siker útján

2020. július 15. (szerda)

Továbbra is várják a fiatalok jelentkezését a Dragon Steel SE sárkányhajósai, akik augusztusban nyári tábort is szerveznek a sportág kedvelői számára.

Örökrangadóval rajtol a szezon

Örökrangadóval rajtol a szezon

2020. július 15. (szerda)

A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadóját rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában.

Belga siker az E-Sport Kupán

Belga siker az E-Sport Kupán

2020. július 14. (kedd)

A belga válogatottat irányító Zámbó Csaba örülhetett a végső győzelemnek a DUNA FIFA E-SPORT Kupa hétvégén megrendezett második fordulójában.