Könnyed adventi futás

2016. december 1. (csütörtök) 7:49 - Molnár Emese

Egy vidám, baráti hangulatú futásra várják az érdeklődőket, a fiatalokat, a családokat december 4-én 13 órakor a Városháza térre.

Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, az Adventi Futás főszervezője elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki tömegsportrendezvények támogatására. Erre a kiírásra sikeresen is pályáztak, így több sportprogramot szervezhetnek meg a közeljövőben. Az első ilyen közösségi rendezvény a december 4-i futás lesz, amelyet a Dunaújvárosi Triatlon SE-vel közösen szerveznek meg. Fiatalokat, családokat, baráti társaságokat várnak a 3,5 kilométeres távra, amely a Városháza térről indul a Római városrész felé, majd a Petőfi és a Rudas iskolát érintve, a Batsányi utcán keresztül vezet vissza az út a Városháza térre.

Képek: DO-archív

A rendezvény, a nevezés ingyenes, de egy jótékonysági akciót is a program köré fontak. Kihelyeznek majd egy adományládát, illetve a forró tea és forralt bor árusításból származó bevételt a Jószolgálati Otthon részére ajánlják fel.
Mint azt Kovács Judit elmondta, hagyományteremtő céllal szervezik meg ezt az adventi futást, amellyel bővülhet a városi sportrendezvények palettája: az adventi időszakban, a karácsonyi díszbe öltözött főtéren egy vidám, baráti hangulatú futással kapcsolódhatunk ki, akár résztvevőként, akár csak azzal, hogy szurkolunk, bíztatjuk a többieket. A cél, hogy minél többen mozogjanak, jól érezzék magukat. Ez nem verseny, de természetesen jutalomban részesülnek az első befutók.

A rovat további hírei: Sport

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

2020. január 15. (szerda)

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.

Új edző az Acélbikák élén

Új edző az Acélbikák élén

2020. január 15. (szerda)

Az 51 éves kanadai David Leger a 2014/2015-ös szezon után tér vissza jégkorongozóinkhoz.

Itthon javíthat a DAB

Itthon javíthat a DAB

2020. január 15. (szerda)

A harmadik helyezett Brassó ellen fejezi be az Erste Liga alapszakaszát ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Siker a ráadásban

Siker a ráadásban

2020. január 14. (kedd)

Hiába a nagy fölény, csak a hosszabbításban tudta legyőzni a KMH csapatát a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es együttese a bajnokság legutóbbi fordulójában.