Könnyed adventi futás

2016. december 1. (csütörtök) 7:49 - Molnár Emese

Egy vidám, baráti hangulatú futásra várják az érdeklődőket, a fiatalokat, a családokat december 4-én 13 órakor a Városháza térre.

Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, az Adventi Futás főszervezője elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki tömegsportrendezvények támogatására. Erre a kiírásra sikeresen is pályáztak, így több sportprogramot szervezhetnek meg a közeljövőben. Az első ilyen közösségi rendezvény a december 4-i futás lesz, amelyet a Dunaújvárosi Triatlon SE-vel közösen szerveznek meg. Fiatalokat, családokat, baráti társaságokat várnak a 3,5 kilométeres távra, amely a Városháza térről indul a Római városrész felé, majd a Petőfi és a Rudas iskolát érintve, a Batsányi utcán keresztül vezet vissza az út a Városháza térre.

Képek: DO-archív

A rendezvény, a nevezés ingyenes, de egy jótékonysági akciót is a program köré fontak. Kihelyeznek majd egy adományládát, illetve a forró tea és forralt bor árusításból származó bevételt a Jószolgálati Otthon részére ajánlják fel.
Mint azt Kovács Judit elmondta, hagyományteremtő céllal szervezik meg ezt az adventi futást, amellyel bővülhet a városi sportrendezvények palettája: az adventi időszakban, a karácsonyi díszbe öltözött főtéren egy vidám, baráti hangulatú futással kapcsolódhatunk ki, akár résztvevőként, akár csak azzal, hogy szurkolunk, bíztatjuk a többieket. A cél, hogy minél többen mozogjanak, jól érezzék magukat. Ez nem verseny, de természetesen jutalomban részesülnek az első befutók.

A rovat további hírei: Sport

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.