Könnyed adventi futás

2016. december 1. (csütörtök) 7:49 - Molnár Emese

Egy vidám, baráti hangulatú futásra várják az érdeklődőket, a fiatalokat, a családokat december 4-én 13 órakor a Városháza térre.

Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, az Adventi Futás főszervezője elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki tömegsportrendezvények támogatására. Erre a kiírásra sikeresen is pályáztak, így több sportprogramot szervezhetnek meg a közeljövőben. Az első ilyen közösségi rendezvény a december 4-i futás lesz, amelyet a Dunaújvárosi Triatlon SE-vel közösen szerveznek meg. Fiatalokat, családokat, baráti társaságokat várnak a 3,5 kilométeres távra, amely a Városháza térről indul a Római városrész felé, majd a Petőfi és a Rudas iskolát érintve, a Batsányi utcán keresztül vezet vissza az út a Városháza térre.

Képek: DO-archív

A rendezvény, a nevezés ingyenes, de egy jótékonysági akciót is a program köré fontak. Kihelyeznek majd egy adományládát, illetve a forró tea és forralt bor árusításból származó bevételt a Jószolgálati Otthon részére ajánlják fel.
Mint azt Kovács Judit elmondta, hagyományteremtő céllal szervezik meg ezt az adventi futást, amellyel bővülhet a városi sportrendezvények palettája: az adventi időszakban, a karácsonyi díszbe öltözött főtéren egy vidám, baráti hangulatú futással kapcsolódhatunk ki, akár résztvevőként, akár csak azzal, hogy szurkolunk, bíztatjuk a többieket. A cél, hogy minél többen mozogjanak, jól érezzék magukat. Ez nem verseny, de természetesen jutalomban részesülnek az első befutók.

A rovat további hírei: Sport

Rangadót nyertek az egyetemisták

Rangadót nyertek az egyetemisták

2020. február 17. (hétfő)

A DUE DSE NB II-es asztalitenisz csapata házi rangadót nyert, míg az NB III-as együttes Veszprémben örülhetett kiütéses győzelemnek.

Szépen zárná az alapszakaszt a Dunaferr

Szépen zárná az alapszakaszt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

Az utolsó előtti Rubeola FC ellen mérkőzéssel fejezi be az alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este.

Véghajrá előtt az Acélbikák

Véghajrá előtt az Acélbikák

2020. február 16. (vasárnap)

A harmadik helyezett Brassó otthonában szerepelnek hétfőn este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

2020. február 16. (vasárnap)

Szép eredményeknek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett országos versenyen.

Csúnya pofon a fővárosban

Csúnya pofon a fővárosban

2020. február 15. (szombat)

Hiába vezetett korán, rengeteget hibázva szenvedett súlyos vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadó az első helyért

Rangadó az első helyért

2020. február 15. (szombat)

A Dunaújvárosban aratott 5-4-es győzelem után ezúttal a fővárosban tréfálná meg a címvédő Ferencvárost a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Végül biztos Fradi-siker

Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek)

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.