Könnyed adventi futás

Molnár Emese - 2016. december 1. 7:49

Egy vidám, baráti hangulatú futásra várják az érdeklődőket, a fiatalokat, a családokat december 4-én 13 órakor a Városháza térre.

Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, az Adventi Futás főszervezője elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki tömegsportrendezvények támogatására. Erre a kiírásra sikeresen is pályáztak, így több sportprogramot szervezhetnek meg a közeljövőben. Az első ilyen közösségi rendezvény a december 4-i futás lesz, amelyet a Dunaújvárosi Triatlon SE-vel közösen szerveznek meg. Fiatalokat, családokat, baráti társaságokat várnak a 3,5 kilométeres távra, amely a Városháza térről indul a Római városrész felé, majd a Petőfi és a Rudas iskolát érintve, a Batsányi utcán keresztül vezet vissza az út a Városháza térre.

Képek: DO-archív

A rendezvény, a nevezés ingyenes, de egy jótékonysági akciót is a program köré fontak. Kihelyeznek majd egy adományládát, illetve a forró tea és forralt bor árusításból származó bevételt a Jószolgálati Otthon részére ajánlják fel.
Mint azt Kovács Judit elmondta, hagyományteremtő céllal szervezik meg ezt az adventi futást, amellyel bővülhet a városi sportrendezvények palettája: az adventi időszakban, a karácsonyi díszbe öltözött főtéren egy vidám, baráti hangulatú futással kapcsolódhatunk ki, akár résztvevőként, akár csak azzal, hogy szurkolunk, bíztatjuk a többieket. A cél, hogy minél többen mozogjanak, jól érezzék magukat. Ez nem verseny, de természetesen jutalomban részesülnek az első befutók.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.