Labdarúgóink karácsonya

2016. december 17. (szombat) 8:09 - Szárszó Lajos

Közel ötszáz dunaújvárosi labdarúgó ülte körbe együtt a karácsonyfát, mely alól számos ajándék, kitüntetés talált gazdára a Dunaújváros PASE labdarúgóinak évzáró ünnepségén.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva ünnepi hangulatban találkoztak pénteken délután a Dunaújváros PASE labdarúgói, a legkisebbektől a legidősebbekig, hogy közösen elevenítsék fel a 2016-os esztendő eddigi történéseit, szebb pillanatait. Az összegzés során elhangzott, hogy a Dunaújváros korosztályos és felnőtt csapatai nagyszerű munkát végeztek ebben az évben is, alázattal, elkötelezetten, a futballtól kapott szenvedéllyel tették dolgukat az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. A remek egyéni teljesítmények mellett igazi csapattá formálódott minden korosztály. Gratuláltak az utánpótlás csapatok közül kiemelkedő U17-es csapatnak, akik 13 mérkőzésből 13-szor győztek, gólkülönbségük is lenyűgöző, hiszen 73 lőtt gól mellett mindössze 7-et kaptak, így a megszerzett 39 ponttal megérdemelten az elsők a bajnokságban.

A gratuláció a nagyobbaknak, az U19-esnek is kijárt, akik a 13 eddig lejátszott fordulót követően 12 győzelemmel és egy vereséggel, 36 ponttal vezetik bajnokságukat. A felnőtt együttes idei teljesítményét úgy értékelték, hogy az újjáalakult, megfiatalított csapat több meglepetést okozva szerepel a bajnokságban, s mivel pillanatnyilag az élcsoportba tartoznak, hiszen a 4. helyen állnak, egy jó tavaszi sorozat után a magasabb osztályba jutásról is beszélhetnek.
Az ünnepség folytatásában azokat az utánpótlás játékosokat jutalmazták, akiket korosztályuk idei legjobbjainak választottak. A díjakat Dobos Barna, a DPASE Kft ügyvezetője, és Böőr Zoltán, a Dunaújváros PASE egykori csapatkapitánya adták át.

A futball iskola év játékosai:
U6-7-es csapat: Kiss Máté Gábor
U8-9-es csapat: Kákonyi Marcell
U10-11-es csapat: Weixl Dominik
U12-es csapat: Fésüs Martin

Ezt követően minden, az alsóbb korosztályokban játszó játékos kapott díszoklevelet a 2016-ban elvégzett munkájáért.

A DPASE akadémia év játékosai:
U14-es csapat: Gráczer Máté
L-U15-ös csapat: Áldott Napsugár
U15-ös csapat: Al-Sheraji Rauf Mohamed
U17-es csapat: Novák Zsombor
U19-es csapat: Abért Bence

A születési évük alapján megválasztott Év játékosai:
2004-es korosztály: Csala Gergő
2003-as korosztály: Szabó Bence
2002-es korosztály: Slett Kristóf
2001-es korosztály: Halász Péter
2000-es korosztály: Dobos Áron
1999-es korosztály: Hamar Erik
1998-as korosztály Kercsó Bence

Az utánpótlás legjobbjai után az ez évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó felnőtt labdarúgók, vagyis az év játékosainak díjazása következett.
A felnőtt női csapat év játékosa Domján Boglárka lett, míg a férfiaknál három játékos, Dobos Áron, Tóth Tibor, Vaszócsik Viktor közül végül a csapat gólkirálya, Tóth Tibor vehette át a kitüntetést.  
Ezzel nem zárult le a kitüntetések sora, mivel átadásra került a Dunaújváros Labdarúgásáért kitüntetés, melyet az 1969-ben Dunaújvárosba került egykori Dunaújvárosi Kohász játékos, Bódis Gábor kapott, aki 1975-ben sérülése miatt volt kénytelen abbahagyni a játékot. A labdarúgástól azonban nem szakadt el, először a Dunaújvárosi Kohásznál, majd annak utódjainál technikai feladatokat látott el. Ő végezte az utánpótlás és a felnőtt csapat adminisztratív feladatait, illetve egyéb más tevékenységeket is. A felnőttekkel 2000-ben Magyar bajnokságot nyert, majd a nemzetközi porondra kikerült labdarúgó csapatnak is ő volt a technikai vezetője. Az egyesület elnökségi tagja, akit Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010-ben Dunaújváros Sportjáért díjjal tüntette ki.

A rovat további hírei: Sport

Fontos információkat osztott meg a szurkolókkal az MLSZ

Fontos információkat osztott meg a szurkolókkal az MLSZ

2019. november 13. (szerda)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel közelítsék meg a Puskás Arénát a pénteki, Uruguay elleni stadionavató előtt.

Ma már a Vasas következik

Ma már a Vasas következik

2019. november 13. (szerda)

A bajnoki címvédő elleni öldöklő küzdelem után a sereghajtó otthonába látogatnak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Rangadó előtt a vízilabdázók!

Rangadó előtt a vízilabdázók!

2019. november 13. (szerda)

A DUE-Maarsk Graphics OBI-es női vízilabdázói a bajnokság hetedik fordulójában a mindig veszélyes BVSC-Zugló Diapolo együtteséhez utaznak.

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.