Labdarúgóink karácsonya

2016. december 17. (szombat) 8:09 - Szárszó Lajos

Közel ötszáz dunaújvárosi labdarúgó ülte körbe együtt a karácsonyfát, mely alól számos ajándék, kitüntetés talált gazdára a Dunaújváros PASE labdarúgóinak évzáró ünnepségén.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva ünnepi hangulatban találkoztak pénteken délután a Dunaújváros PASE labdarúgói, a legkisebbektől a legidősebbekig, hogy közösen elevenítsék fel a 2016-os esztendő eddigi történéseit, szebb pillanatait. Az összegzés során elhangzott, hogy a Dunaújváros korosztályos és felnőtt csapatai nagyszerű munkát végeztek ebben az évben is, alázattal, elkötelezetten, a futballtól kapott szenvedéllyel tették dolgukat az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. A remek egyéni teljesítmények mellett igazi csapattá formálódott minden korosztály. Gratuláltak az utánpótlás csapatok közül kiemelkedő U17-es csapatnak, akik 13 mérkőzésből 13-szor győztek, gólkülönbségük is lenyűgöző, hiszen 73 lőtt gól mellett mindössze 7-et kaptak, így a megszerzett 39 ponttal megérdemelten az elsők a bajnokságban.

A gratuláció a nagyobbaknak, az U19-esnek is kijárt, akik a 13 eddig lejátszott fordulót követően 12 győzelemmel és egy vereséggel, 36 ponttal vezetik bajnokságukat. A felnőtt együttes idei teljesítményét úgy értékelték, hogy az újjáalakult, megfiatalított csapat több meglepetést okozva szerepel a bajnokságban, s mivel pillanatnyilag az élcsoportba tartoznak, hiszen a 4. helyen állnak, egy jó tavaszi sorozat után a magasabb osztályba jutásról is beszélhetnek.
Az ünnepség folytatásában azokat az utánpótlás játékosokat jutalmazták, akiket korosztályuk idei legjobbjainak választottak. A díjakat Dobos Barna, a DPASE Kft ügyvezetője, és Böőr Zoltán, a Dunaújváros PASE egykori csapatkapitánya adták át.

A futball iskola év játékosai:
U6-7-es csapat: Kiss Máté Gábor
U8-9-es csapat: Kákonyi Marcell
U10-11-es csapat: Weixl Dominik
U12-es csapat: Fésüs Martin

Ezt követően minden, az alsóbb korosztályokban játszó játékos kapott díszoklevelet a 2016-ban elvégzett munkájáért.

A DPASE akadémia év játékosai:
U14-es csapat: Gráczer Máté
L-U15-ös csapat: Áldott Napsugár
U15-ös csapat: Al-Sheraji Rauf Mohamed
U17-es csapat: Novák Zsombor
U19-es csapat: Abért Bence

A születési évük alapján megválasztott Év játékosai:
2004-es korosztály: Csala Gergő
2003-as korosztály: Szabó Bence
2002-es korosztály: Slett Kristóf
2001-es korosztály: Halász Péter
2000-es korosztály: Dobos Áron
1999-es korosztály: Hamar Erik
1998-as korosztály Kercsó Bence

Az utánpótlás legjobbjai után az ez évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó felnőtt labdarúgók, vagyis az év játékosainak díjazása következett.
A felnőtt női csapat év játékosa Domján Boglárka lett, míg a férfiaknál három játékos, Dobos Áron, Tóth Tibor, Vaszócsik Viktor közül végül a csapat gólkirálya, Tóth Tibor vehette át a kitüntetést.  
Ezzel nem zárult le a kitüntetések sora, mivel átadásra került a Dunaújváros Labdarúgásáért kitüntetés, melyet az 1969-ben Dunaújvárosba került egykori Dunaújvárosi Kohász játékos, Bódis Gábor kapott, aki 1975-ben sérülése miatt volt kénytelen abbahagyni a játékot. A labdarúgástól azonban nem szakadt el, először a Dunaújvárosi Kohásznál, majd annak utódjainál technikai feladatokat látott el. Ő végezte az utánpótlás és a felnőtt csapat adminisztratív feladatait, illetve egyéb más tevékenységeket is. A felnőttekkel 2000-ben Magyar bajnokságot nyert, majd a nemzetközi porondra kikerült labdarúgó csapatnak is ő volt a technikai vezetője. Az egyesület elnökségi tagja, akit Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010-ben Dunaújváros Sportjáért díjjal tüntette ki.

A rovat további hírei: Sport

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

2019. július 21. (vasárnap)

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.

Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

Makovits Mirtill megérkezett Bakuba

2019. július 21. (vasárnap)

Ezúttal Azerbajdzsán ad otthont a 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF), melyen Dunaújvárost Makovits Mirtill és edzője, Török Dániel képviseli.

Dunaújvárosi éremeső a bajnokságon

Dunaújvárosi éremeső a bajnokságon

2019. július 21. (vasárnap)

A Dunaferr SE hét dobogós helyezéséből hatot Kovács-Seres Hunor szerzett az úszók Országos Gyermek Bajnokságán.

Hetet lőtt a DPASE

Hetet lőtt a DPASE

2019. július 20. (szombat)

Könnyedén nyert a megyei első osztályban szereplő Ercsi elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2019. július 20. (szombat)

A Dunaiztos hozta a kötelezőt, a Labdaérzék Gourmand gárdája viszont meglepetéssel folytatta a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokság küzdelmeit.

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.