Így zajlik a tanítás a Waldorfban

2017. január 28. (szombat) 17:27 - Vass Ádám

Ezúttal csak a szülőket várták a Pentelei Waldorf Iskolába szombat délelőtt, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a waldorfos oktatással, és a gyerekek iskolai életével.

Rengeteg kérdés merül fel mindenkiben, aki elgondolkodik gyereke Waldorf iskolába íratásáról, ezért elsősorban nagycsoportos ovisok szüleit várták szombaton délelőtt az oktatási intézménybe. A tanítók módszereiről, a tanításról, a gyerekek életéről és az állami intézményekhez mért különbségekről vendégelőadók meséltek az érdeklődőknek. Kormos Judit és férje, Tallós Péter mindketten a Pilisszentlászlói Kékvölgy Waldorf Iskola és Gimnázium pedagógusai és ezúttal már másodszorra jártak a dunaújvárosi iskolában.

A bemutató-tanítás keretében a szülők bepillanthattak a Waldorban folyó oktatói munkába, közben megtapasztalva, milyen is lehet waldorfos diáknak lenni, Tallós Péter segítségével pedig a különleges bothmer gimnasztikát is megismerhették, ami a mozgástanterv szerves része. Mivel a Waldorf iskolák sokban különböznek az állami iskoláktól, így több kérdés is felmerült az előadáson részt vevő szülőkben - mint például az egyedi értékelési rendszer, a gyerekek állami középiskolába való továbbtanulása miatt megváltozott szociális közeg, vagy a kis létszámú osztályok - amikre a vendégelőadók készséggel válaszoltak. 

A rovat további hírei: Oktatás

A gárdonyisok is péknek álltak

A gárdonyisok is péknek álltak

2019. október 17. (csütörtök)

Tizennyolc éve ünnepeljük a kenyér világnapját október 16-án. Ez alkalomból szerte a világon különböző programok várják a kicsiket és a nagyokat is. Városunkban többek közt a Gárdonyi iskolában süthettek a diákok saját kenyeret.

Megkezdődött az utolsó felvételi, amihez még nem kell nyelvvizsga

Megkezdődött az utolsó felvételi, amihez még nem kell nyelvvizsga

2019. október 17. (csütörtök)

Megkezdődött az idei keresztféléves felsőoktatási felvételi, a ponthatárokat 2020. január 20-án hirdetik ki. A februárban induló képzések választéka jóval szűkebb az őszi kínálatnál, alapszakokat például kizárólag fizetős formában érhetnek el a felvételizők - írja a Magyar Nemzet.

Jubilál a Dózsa iskola

Jubilál a Dózsa iskola

2019. október 16. (szerda)

A mostani tanév az ünnep jegyében fog telni a Dózsa iskolában. Rengeteg kisebb és nagyobb programmal készülnek a jelenlegi és az egykori diákok számára.

Változnak a felvételi pontok

Változnak a felvételi pontok

2019. október 15. (kedd)

Alacsonyabb pontszámokkal fognak bekerülni 2020-tól a felsőoktatásba a fiatalok, mert a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi kötelezővé tétele miatt a többség elesik a pluszpontjainak jó részétől. Vannak azonban kiskapuk, amelyeket kihasználhatnak a felvételizők, továbbá megúszhatják a szigorítást azok is, akik még idén novemberben beadják jelentkezésüket a keresztféléves képzésekre - írja a Magyar Nemzet.

A „Világ Legnagyobb Tanórája” a Gárdonyiban

A „Világ Legnagyobb Tanórája” a Gárdonyiban

2019. október 15. (kedd)

A Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola az idei tanévben is csatlakozott a Világ Legnagyobb Tanórája, azaz a „Project Everyone” kampányához.

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

2019. október 15. (kedd)

A magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének megőrzéséhez, illetve fokozásához szükség van változtatásokra az oktatásban, a szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (ITM) az Európai Szakképzési Hét magyarországi megnyitóján.

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

2019. október 04. (péntek)

Augusztusban 13 millió tankönyvet szállítottak ki több mint 4000 iskolába, a tanévkezdés rendben zajlott - erről a köznevelésért felelős államtitkár számolt be.