Így zajlik a tanítás a Waldorfban

2017. január 28. (szombat) 17:27 - Vass Ádám

Ezúttal csak a szülőket várták a Pentelei Waldorf Iskolába szombat délelőtt, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a waldorfos oktatással, és a gyerekek iskolai életével.

Rengeteg kérdés merül fel mindenkiben, aki elgondolkodik gyereke Waldorf iskolába íratásáról, ezért elsősorban nagycsoportos ovisok szüleit várták szombaton délelőtt az oktatási intézménybe. A tanítók módszereiről, a tanításról, a gyerekek életéről és az állami intézményekhez mért különbségekről vendégelőadók meséltek az érdeklődőknek. Kormos Judit és férje, Tallós Péter mindketten a Pilisszentlászlói Kékvölgy Waldorf Iskola és Gimnázium pedagógusai és ezúttal már másodszorra jártak a dunaújvárosi iskolában.

A bemutató-tanítás keretében a szülők bepillanthattak a Waldorban folyó oktatói munkába, közben megtapasztalva, milyen is lehet waldorfos diáknak lenni, Tallós Péter segítségével pedig a különleges bothmer gimnasztikát is megismerhették, ami a mozgástanterv szerves része. Mivel a Waldorf iskolák sokban különböznek az állami iskoláktól, így több kérdés is felmerült az előadáson részt vevő szülőkben - mint például az egyedi értékelési rendszer, a gyerekek állami középiskolába való továbbtanulása miatt megváltozott szociális közeg, vagy a kis létszámú osztályok - amikre a vendégelőadók készséggel válaszoltak. 

A rovat további hírei: Oktatás

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

2020. május 04. (hétfő)

A könyvek története, az olvasás és a kódexek világa – erről kapták az érettségi első, szövegértési feladatsorát a diákok, adta hírül az Eduline oktatási portál. 90 perc a betű birodalmában; innen folytatjuk! Frissítés: mutatjuk a műértelmező feladatok választéka után az összes megoldáshoz vezető ugródeszkát is!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

2020. április 22. (szerda)

Óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek készült, de mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Föld napján a víz körforgásáról szóló animációs filmet - aktuálisabb, mint valaha! A hangképes tájékoztató percekkel ezelőtt élesedett a Szívességfal Dunaújváros és környéke facebook csoportban, köszönet a tippért!

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

2020. április 21. (kedd)

Éles hangütésű közleményben, "megdöbbenéssel és felháborodással" tiltakozik az érettségi tervezett időpontja miatt a Civil Közoktatási Platform. A dokumentumot egy bevezető után teljes terjedelmében közöljük.

Óvodással a karanténban (1.): a napi rutin

Óvodással a karanténban (1.): a napi rutin

2020. április 15. (szerda)

Mindenkit megvisel a bezártság, különleges feladat az óvodás korosztály lekötése – rendhagyó sorozatunkban Szirmainé Gubicza Margit, a Margaréta tagóvoda vezetője tanácsait találják a szülők; fogadják és alkalmazzák szeretettel! Első rész: napi rutin!