Dunaújváros Hetilap

Még tilos rámenni a szabadstrand jegére!

2017. január 7. (szombat) 7:54 - Molnár Emese

A rendkívüli hideg ellenére még nem lehet korcsolyázni, sportolni a szabadstrand jeges felületén. A Dunaújvárosi Vízirendőrség tájékoztatása és az időjárási előrejelzések alapján, várhatóan a jövő hétre alakulhat ki a kellő vastagságú jégtakaró, amikor is biztonsággal rá lehet menni.

Rendkívüli, szó szerint sarkvidéki hidegfront ért el bennünket, a hőmérő higanyszála mínusz 14 fokig is lecsúszhat a hétvégén. Ez az időjárás egy dolognak kedvez, befagy a Szalki-szigeti szabadstrand vize, és ha a megfelelő vastagságot eléri a jégtakaró, akkor korcsolyázni, sportolni lehet rajta. Persze, csak a jövő héten, amikor is némi enyhülés várható a hőmérsékletben.

Csütörtökön egyelőre még csak a szabadstrand széleinél láthattuk a jegesedést, péntekre már egybefüggő volt a felültet. A Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrs vezetője, Varsányi Gyula arra hívta fel a figyelmet, hogy korcsolyázásra, sportolásra még egyáltalán nem alkalmas a felület, így semmiképpen sem szabad rámenni.

- A szabadvizek jegén való tartózkodást egy rendelet szabályozza, amely meghatározza, hogy akkor lehet rajta tartózkodni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog. A gyakorlati tapasztalatok alapján ez a kellő szilárdság legalább 10-12 centiméter vastagságú jeget jelent. Addig semmiképp nem szabad rámenni. A hétvégén várható hidegek hatására, a jövő hétre talán alkalmas lesz már a jég korcsolyázásra. De mindig óvatosnak kell lenni, mert maga az érték még nem jelenti azt, hogy teljes biztonsággal lehet rajta tartózkodni, hiszen hiába is állóvíz, összeköttetésben van a folyóval, tehát az áradás-apadás hatására vízmozgás van. Azt sem szabad elfelejteni, azért is kell a megfelelő vastagság, hogy egyszerre több embert is elbírjon– hangsúlyozta Varsányi Gyula.

Hozzátette, hogy ha már megfelelő lesz a jég vastagsága, akkor is vannak olyan kivételek, amikor tilos a jégen tartózkodni, így például éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között.

A DVG Zrt. szakembereivel pénteken megmérték, hogy áll a jegesedés. Egyelőre még mindig nem alkalmas a jégre lépés, repedezik, szükség van a további vastagodásra.

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: új elnök az európai központ élén

Hankook: új elnök az európai központ élén

2020. január 21. (kedd)

Új irányhoz új vezető: Lee Sang Hoon lett a a Hankook Tire Europe új operatív igazgatója és elnöke, áll a cégcsoporttól honlapunkhoz eljuttatott közleményben. Pályakép és stratégiai célok a hajtás után!

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

2020. január 21. (kedd)

Izgalmas közéleti témák sora, így a munka törvénykönyvével összefüggő politikusi álláspont vagy a napirenden lévő jegyzőváltás is szerepel a DS Híradó kínálatában. - de a városunkban rendezett lábtoll-labda viadalról is láthatnak riportot. Hangképes összegzés máris itt!

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

2020. január 21. (kedd)

Fajsúlyos témákról dönthetnek a képviselők a naptári év első ülésén a Városháza "C" szárnyában csütörtökön: a közgyűlés elé kerül egyebek mellett több intézmény beszámolója, de fontos szervezeti és törvényességi kérdésekről is határoznak majd.

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

2020. január 17. (péntek)

Több épületet is érint az az üzemszünet, amely az úgynevezett KAF vízvezetéken végzendő munkálatok miatt  tart ma reggeltől várhatóan délig a a Béke városrészben. Lista a hajtás után.

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

2020. január 16. (csütörtök)

Beszámoló a Dunaújváros kenyere akció friss átadási ünnepségéről, MMK-s kiállítás, évértékelő összegzés a Tornacsarnokból - újra aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Mutatom a tegnap esti adást!