Dunaújváros Hetilap

Még tilos rámenni a szabadstrand jegére!

2017. január 7. (szombat) 7:54 - Molnár Emese

A rendkívüli hideg ellenére még nem lehet korcsolyázni, sportolni a szabadstrand jeges felületén. A Dunaújvárosi Vízirendőrség tájékoztatása és az időjárási előrejelzések alapján, várhatóan a jövő hétre alakulhat ki a kellő vastagságú jégtakaró, amikor is biztonsággal rá lehet menni.

Rendkívüli, szó szerint sarkvidéki hidegfront ért el bennünket, a hőmérő higanyszála mínusz 14 fokig is lecsúszhat a hétvégén. Ez az időjárás egy dolognak kedvez, befagy a Szalki-szigeti szabadstrand vize, és ha a megfelelő vastagságot eléri a jégtakaró, akkor korcsolyázni, sportolni lehet rajta. Persze, csak a jövő héten, amikor is némi enyhülés várható a hőmérsékletben.

Csütörtökön egyelőre még csak a szabadstrand széleinél láthattuk a jegesedést, péntekre már egybefüggő volt a felültet. A Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrs vezetője, Varsányi Gyula arra hívta fel a figyelmet, hogy korcsolyázásra, sportolásra még egyáltalán nem alkalmas a felület, így semmiképpen sem szabad rámenni.

- A szabadvizek jegén való tartózkodást egy rendelet szabályozza, amely meghatározza, hogy akkor lehet rajta tartózkodni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog. A gyakorlati tapasztalatok alapján ez a kellő szilárdság legalább 10-12 centiméter vastagságú jeget jelent. Addig semmiképp nem szabad rámenni. A hétvégén várható hidegek hatására, a jövő hétre talán alkalmas lesz már a jég korcsolyázásra. De mindig óvatosnak kell lenni, mert maga az érték még nem jelenti azt, hogy teljes biztonsággal lehet rajta tartózkodni, hiszen hiába is állóvíz, összeköttetésben van a folyóval, tehát az áradás-apadás hatására vízmozgás van. Azt sem szabad elfelejteni, azért is kell a megfelelő vastagság, hogy egyszerre több embert is elbírjon– hangsúlyozta Varsányi Gyula.

Hozzátette, hogy ha már megfelelő lesz a jég vastagsága, akkor is vannak olyan kivételek, amikor tilos a jégen tartózkodni, így például éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között.

A DVG Zrt. szakembereivel pénteken megmérték, hogy áll a jegesedés. Egyelőre még mindig nem alkalmas a jégre lépés, repedezik, szükség van a további vastagodásra.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: tudja, mi az izomdiszmorfia? Tessék!

DSTV: tudja, mi az izomdiszmorfia? Tessék!

2020. augusztus 12. (szerda)

Testsúly, testtömeg index és hasi zsír vizsgálatot is végeznek az Egészségfejlesztési Irodában, derül ki a DSTV egészségőr riportjából. Az összeállításban a leggyakoribb (és a ritka) testképzavarokról is szó esik. Tudja, mi az izomdiszmorfia? Itt a lehetőség!

DSTV: ünnepre hangolva mindennapi kenyerünkről

DSTV: ünnepre hangolva mindennapi kenyerünkről

2020. augusztus 11. (kedd)

Augusztus 20-ához közeledve évre év felmerülő kérdések; milyen lett a búzatermés és milyen lesz az új kenyér. A DSTV riportjában avatott szakértő válaszol. 

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

2020. augusztus 10. (hétfő)

Újra mesterképzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK); a meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra már csak szombatig lehet jelentkezni. A feltételeket és a jelentkezés módját összegezzük az alábbiakban.

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

2020. augusztus 10. (hétfő)

Változik a miserend és urnatemető látogathatóság a következő napokban – a közelgő ünnepekre tekintettel több alkalommal várja a híveket a katolikus közösség. Az ünnepi alkalmak miatt módosul a főtemplomi urnatemető látogatási rendje is.

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

2020. augusztus 09. (vasárnap)

Folyamatosan halad a városi parkolók év elején megkezdett takarítása. A múlt héten az Intercisa Múzeum mögötti területet tisztították a DVG Zrt. szakemberei.

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás.