Megint jön a mínusz húsz

doszerk - 2017. január 15. 18:09

A következő napokban komolyabb havazás nem várható, de ismét lehűlésre kell készülni. Még nappal is 0 Celsius-fok alatt lesz a hőmérséklet, amely a leghidegebb helyeken mínusz 20 fok körül alakul.

Kilenc megyére a tartós, sűrű köd, öt megyére és a fővárosra az extrém hideg veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.
    Hétfőre virradóra egyre nagyobb területen - kisebb eséllyel északnyugaton - zúzmarás köd várható. Elszórtan hószállingózás, néhol ónos szitálás is kialakulhat. Reggel többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. A déli órákra a köd fokozatosan feloszlik. Késő este a déli határvidéken hószállingózás, gyenge havazás kezdődhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagyobb részén mínusz 12 és mínusz 7 fok között várható, de a vastag hóval borított tájakon mínusz 17 és mínusz 12 fok közé is hűlhet a levegő, sőt az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű, az Északi-középhegység térségében lesz a hidegebb.

Kedden főként délnyugaton lehet néhol havazás. A nyugati határnál és északkeleten helyenként megerősödik a szél. A minimumok többnyire mínusz 10 és mínusz 5, északon a kevésbé felhős, hóval borított helyeken mínusz 10 fok alatt alakulnak. Napközben mínusz 5 és 0 fok közötti maximumok várhatók.

Szerdán több órára kisüt a nap, nyugaton néhol még erős lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 15 és mínusz 7, napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 18 és mínusz 8, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul. Péntek reggelre foltokban zúzmarás köd képződik. A minimumhőmérséklet mínusz 19 és mínusz 9, a maximumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap változóan felhős, főként a reggeli órákban foltokban ködös idő várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a leghidegebb órákban mínusz 17 és mínusz 7, vasárnap mínusz 14 és mínusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok mindkét nap mínusz 5 és 0 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!