Dunaújváros Hetilap

"Vissza szeretnék menni Kínába, hogy meggyógyuljak!"

doszerk - 2017. január 16. 8:05

A kínai gyógykezelését megszakítva, tavaly novemberben hazautazott Pecsét István, mert egy gyulladásos zavar a vizsgálati eredmények szerint májkilökődést indított el a szervezetében, melyet itthon igyekeznek orvosolni.

Saját döntésének hátterében egész egyszerűen az állt, hogy a kinti kezelés jócskán meghaladta volna az egyébként a Dunaújvárosiak Életéért Alapítvány által összegyűjtött és rendelkezésre álló összeget.

Hazatértét követően most arról számolt be, hogy egyáltalán nem bánja döntését, mert gyors beavatkozásra volt szüksége a transzplantált májnak, hogy ne lökődjön ki a szervezetből, ugyanis Istvánt jelenleg nem tudják feltenni májtranszplantációs várólistára a májon kívüli rák miatt, mely kizáró tényező. Egyelőre csak a gyógyszeres kezelés létezik számára.

Továbbá sikerült néhány kilót visszaszednie magára, és minden eddigi jel arra utal, hogy visszautazását követően végleg a gyógyulás útjátra léphet majd.

- A kínai gyógykezelésemet tavaly november 20-án kellett megszakítanom a transzplantált máj súlyos gyulladása miatt. A közel öt hónapos gyógykezelés eredménye, hogy további áttétek nem képződtek a szervezetemben a képalkotó vizsgálatok szerint, jelenleg az a kettő van, melyekkel megkezdtem Kínában a kezeléseket, akkor mindkettő két centiméter fölött volt, jelenleg egy-egy centiméteresre zsugorodtak. A transzplantált máj kritikus állapotából való kimozdítását az egészséges felé Kínában is meg tudták volna oldani, de ezek a beavatkozások további több millió forintba kerültek volna. Mivel az adománygyűjtés a daganat elpusztítására irányult, így a máj kilökődési zavarát itthon orvosolták, hogy másodjára is visszatérhessek Guangzhou-ba.

István örömmel számolt be többek között arról, hogy az emberekkel (barátaival, ismerőseivel, az utcán sétálókkal egyetemben) mindenki nagy érdeklődéssel, aggódással és szeretettel fordul felé, ami továbbra is arra ösztönzi, hogy példásan küzdjön és helytálljon a kapott bizalomban:

- Jelenleg a négy májfunkciós értékemből kettő már jó, a másik kettőért még megy a küzdés (jelenleg a GGT, és az ALP is húzódik vissza), de a gyulladás csökken. Február 2-án lesz egy nagy kontrollvizsgálat Budapesten, ha minden remekül megy és a májfunkciók rendeződnek, akkor folytatni szeretném a rák elleni gyógykezelést. Vissza szeretnék menni Kínába, hogy az egy-egy centiméteresre zsugorodott daganatokat is eltüntessék, és hogy meggyógyuljak!

-Lokál Extra-Dunaújváros/Pálinkás István-

A rovat további hírei: Közélet

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.