Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egyszeri jazz a Molnár Sándor Trióval

2017. február 16. (csütörtök) 8:30 - Pálinkás István

A Művész Presszó jazzklubjának vendége ezúttal egy valóban különleges csapat lesz február 17-én este kilenc órakor, ugyanis a Molnár Sándor Trió először játszik együtt ebben a felállásban.  Molnár Sándor kitűnő szaxofonjátékát ezúttal Orbán György (bőgő) és Csízi László (dob) kíséri majd.

Molnár Sándor egyébként a mesterképzést Grazban végezte a KUG jazz tanszakán 2014-ben. Számos zenekarban és koncerten működött közre Magyarországon és külföldön egyaránt. A magyar jazz elismert művészeivel és külföldi előadókkal dolgozott együtt, mint Szakcsi Lakatos Béla, Szakcsi Lakatos Róbert, Balázs Elemér, Tzumo, Stjepko Gut, vagy Steve Fishwick.

Csízi Laci szívesen beszélt eddigi közös szerepléseik hátteréről:

-Viszonylag ritkán játszunk együtt. Ha játsszunk inkább trióban, vagy kvartettben, ahol Szakcsi Robi szokott zongorázni. Én nagyon szeretem, mert valamennyiünk kedvence Coltrane. Igazából így trióban zenélve a legnagyobb az összhang közöttünk. Nincsen harmónia hangszer csak a szólista és a ritmusszekció. Nyilván nem lehet Coltranehez hasonlítani semmit, senkit, és nem is kell, de a kísérletezés, a szabadság mindhármunkat inspirálja. Olykor nagyon sokat kell játszani, vinni az egészet, amikor pedig nem én vagyok a szólista, akkor is kísérni kell. Ez egy végletes dolog a leghangosabbtól a pianisszimóig. Az improvizáció pedig trióban még jobban jön, nincsenek megkötések. Ha nem is mostanában játszottunk együtt, de más csapatban sokszor voltunk már együtt, csak más volt mondjuk a zongorista. Ez a felállás régóta ismeri egymást, és ez érezhető a játékban, a összhangban. A dunaújvárosi közönség – ahogy én tapasztaltam eddigi ottlétem alatt, bár másokkal fellépve – nagyon vevő volt a jó zenére minden alkalommal. Jó volt ott játszani, egy príma helyre és remek emberekre tudok csak emlékezni a Művész Jazz Klubból.

(Asztalfoglalás az alábbi telefonszámon: +36-20-367-4025 vagy muveszpresszo1@gmail.com )

A rovat további hírei: Kultúra

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

2019. november 14. (csütörtök)

November 16-án (szombaton) este 7 órai kezdettel (közvetlenül a szombat esti 6 órai szentmise után) Lénárt Linda – a dunaújvárosi és nagyvenyimi kötődésekkel is rendelkező, Zeneakadémiát végzett – orgonaművész, orgonahangversenyt ad a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomban.

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja

2019. november 13. (szerda)

Ma van a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból gálaműsort tart az Anyanyelvápolók Szövetsége, az M5 kulturális csatorna a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára.

Őszbúcsúztató családi délután

Őszbúcsúztató családi délután

2019. november 12. (kedd)

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának zárórendezvényeként egy Őszbúcsúztató családi délutánra várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum múlt szombaton. A programok között kézműveskedés és tárlatvezetés is szerepelt.

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

2019. november 06. (szerda)

A Bartók Kamaraszínház aulájában egy újabb kiállítás nyílt meg kedden délután. Smuk Imre, a színház nyugalmazott művészeti vezetőjének festményeit lehet megtekinteni.

Új darabot próbálnak a Bartókban

Új darabot próbálnak a Bartókban

2019. november 05. (kedd)

Egy újabb bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház, Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi. Az olvasópróbákat hétfőn délután kezdte meg a csapat.

Ma van a reformáció emléknapja

Ma van a reformáció emléknapja

2019. október 31. (csütörtök)

Ma van a reformáció emléknapja, országszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek.

Elnémulás a Bartókban

Elnémulás a Bartókban

2019. október 30. (szerda)

Nyár óta készül, most végre bemutatják a Bartókban a stúdióterem legújabb előadását, az Elnémulás című drámát, melynek rendezője a színház igazgatója, Őze Áron.