Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egyszeri jazz a Molnár Sándor Trióval

2017. február 16. (csütörtök) 8:30 - Pálinkás István

A Művész Presszó jazzklubjának vendége ezúttal egy valóban különleges csapat lesz február 17-én este kilenc órakor, ugyanis a Molnár Sándor Trió először játszik együtt ebben a felállásban.  Molnár Sándor kitűnő szaxofonjátékát ezúttal Orbán György (bőgő) és Csízi László (dob) kíséri majd.

Molnár Sándor egyébként a mesterképzést Grazban végezte a KUG jazz tanszakán 2014-ben. Számos zenekarban és koncerten működött közre Magyarországon és külföldön egyaránt. A magyar jazz elismert művészeivel és külföldi előadókkal dolgozott együtt, mint Szakcsi Lakatos Béla, Szakcsi Lakatos Róbert, Balázs Elemér, Tzumo, Stjepko Gut, vagy Steve Fishwick.

Csízi Laci szívesen beszélt eddigi közös szerepléseik hátteréről:

-Viszonylag ritkán játszunk együtt. Ha játsszunk inkább trióban, vagy kvartettben, ahol Szakcsi Robi szokott zongorázni. Én nagyon szeretem, mert valamennyiünk kedvence Coltrane. Igazából így trióban zenélve a legnagyobb az összhang közöttünk. Nincsen harmónia hangszer csak a szólista és a ritmusszekció. Nyilván nem lehet Coltranehez hasonlítani semmit, senkit, és nem is kell, de a kísérletezés, a szabadság mindhármunkat inspirálja. Olykor nagyon sokat kell játszani, vinni az egészet, amikor pedig nem én vagyok a szólista, akkor is kísérni kell. Ez egy végletes dolog a leghangosabbtól a pianisszimóig. Az improvizáció pedig trióban még jobban jön, nincsenek megkötések. Ha nem is mostanában játszottunk együtt, de más csapatban sokszor voltunk már együtt, csak más volt mondjuk a zongorista. Ez a felállás régóta ismeri egymást, és ez érezhető a játékban, a összhangban. A dunaújvárosi közönség – ahogy én tapasztaltam eddigi ottlétem alatt, bár másokkal fellépve – nagyon vevő volt a jó zenére minden alkalommal. Jó volt ott játszani, egy príma helyre és remek emberekre tudok csak emlékezni a Művész Jazz Klubból.

(Asztalfoglalás az alábbi telefonszámon: +36-20-367-4025 vagy muveszpresszo1@gmail.com )

A rovat további hírei: Kultúra

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

2020. május 06. (szerda)

A járványhelyzetre való tekintettel Dunaújváros önkormányzata és a Cityrocks Hungary (Magyarország legnagyobb rockzenekara) úgy döntött, hogy elhalasztják a július 25-ére tervezett rockzenei flashmobot – a bulicunami jövő májusban várható! Bónusz ajándék: Queen cover karanténvideó, yeaah!

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

2020. április 30. (csütörtök)

Közleményben tudatta a Rockmaraton Fesztivál stábja, hogy ma visszavonhatatlanul eldőlt: elmarad az idei bulicunami a Szalki-szigeten; a monstre – ráadásul jubileumi, harmincadik! – rőzserázást tervek szerint 2021 nyarán rendezik. Főnixként támad fel újra, jövőre, ugyanott! Itt a bejelentés, betűhíven.