Újvárosi győzelem a tavaszi nyitányon

Szárszó Lajos - 2017. február 18. 19:18

Jól sikerült a Dunaújváros számára az első hazai mérkőzés, melyen akár nagyobb különbséggel is győzhettek volna Dobos Barna tanítványai. A meccsen bemutatkoztak a dunaújvárosi csapat új igazolásai is.

A hosszú téli szünet után végre eljött az első összecsapás, melyet a Dunaújváros a Mórahalom ellen vívott. Három poszton is erősített csapatunk a tavaszi rajt előtt, Pölöskei Péter, Farkas Viktor és Szepessy Róbert érkeztek hozzánk, akik az első hazain kezdőként be is mutatkoztak. A mieink célja egyértelműen az volt, hogy győzelemmel vágjanak neki a tavaszi idény küzdelmeinek.

Blatt közeli lövése okozta az első izgalmat a 8. perc végén, melyet Halász lábbal hárított, majd Kercsó harcolt ki szögletet. Ettől kezdve vettük át az irányítást, beszorítva a vendégeket saját kapujuk elé. Bár a passzok eléggé pontatlanok voltak, így is a mi akaratunk érvényesült. Dobos Áron tizennyolc méterről próbálta átlőni a mórahalmi védelmet, de labdája levágódott a védőkről. A 24. percben ugyancsak ő volt a főszereplő, hiszen a rosszul visszafutó Szűcs mellől labdát szerezett, majd egyedül tört kapura, és lapos lövéssel vette be Halász kapuját (1:0).

Szepessy lábában volt a második gól, aki Tóthtól kapott remek átadást, de a Mórahalom kapusa ismét lábbal mutatott be nagy védést. Az első félóra végén Pölöskei vágta ki a kapunk előteréből a labdát, versenyfutásra késztetve Dobost és Szűcsöt, mely ezúttal a védő győzelmével zárult. Négy perccel később szemre tetszetős kontrát vezetett a Dunaújváros: Tóth indult meg saját térfeléről, aki a két védő gyűrűjében álló Dobost játszotta meg jól. Fiatal csatárunk jó felé fordult, ám lövése elakadt egy odaérkező védő lábán.

Vaszócsik bravúrjára volt szükségünk ahhoz, hogy ne egyenlítsen a vendég együttes. A beívelt szögletrúgás veszélyesen tekeredett a jobb felső sarok irányába, melyet kapusunk szép mozdulattal hárított. A 44. percben Pócs állt közel az egyenlítéshez, szerencsénkre azonban nyolc méterről nem talált kaput. A fordulás után Dobos Áron indult meg nagy lendülettel, aki jól tört be az ötösön belülre, ám lapos lövését ismét lábbal hárította a vendégek kapusa. Szepessy húsz méterről próbálta meg bevenni a mórahalmi kaput, tekerése nem sokkal tévesztett célt. Bokányi felesleges szabálytalansága után jutottunk az 53. percben szabadrúgáshoz, melyet Dobos a sorfalba lőtt, majd közvetlenül ezután egy bal oldali beívelést követően Tóth feje fölött szállt el centikkel a labda.

Jó iramú szakasza volt ez a találkozónak, hiszen a vendégek is több támadást vezettek, melyekben szintén benne volt a gólveszély. Kiegyenlítettebb lett a meccs, és - bár leshelyzet után -, de Vaszócsik remek védésére is szükség volt, hogy ne zörrenjen meg a hálónk. A 65. percben jobboldali szabadrúgást követően a tétovázó védők között fejelhetett Tóth, de a felső léc mentette meg az újabb góltól a vendégeket. Ekkor ismét kézbe vettük az irányítást, melyet egy újabb Dobos helyzet jelentett. A 72. percben sikerült megszereznünk a második gólt. A középre ívelt magas labdára remekül érkezett Szepessy, aki erőteljes fejessel növelte előnyünket (2:0). Ezt követően sajnos nem figyeltünk eléggé hátul. Vaszócsik nem tudta kijuttatni a labdát a tizenhatosunkon kívülre, melyre Crkvenjakov csapott le, aki az üres kapuba lőtt (2:1). Ez nyílttá tette a találkozó hajráját, melyben több lehetőségünk volt, melyek közül Tóth helyzete volt a legnagyobb. A végén több alkalommal jutott el a kapunk előterébe a Mórahalom, ám sikerült megőriznünk előnyünket, így győzelemmel rajtoltunk a tavaszi szezonban.

Dunaújváros PASE – Mórahalom 2-1 (1-0)

Vezették: Farkas Mátyás, Baghy Csaba és Albert Gergő.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Csendes Péter, Pölöskei Péter, Farkas Viktor, Ablonczy Gerjén, Csehi Tamás, Dobos Áron (Hamar István a 91. percben), Tóth Tibor (Király Bence a 73. percben), Szepesy Róbert, Blatt Pál (Tóth Ákos Károly a 87. percben), Kercsó Bence. Vezetőedző: Dobos Barna

Mórahalom: Halász Krisztián– Lászik Milán, Busa Bence, Pócs Tamás, Magyar György, Crkvenakov Dalibor, Podonyi Norbert, Várda Ákos (Zsoldos Ákos a 70. percben), Bokányi Richárd, Szűcs Szasa, Fodor Ádám. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.