Győzött a listavezető

Szárszó Lajos - 2017. február 1. 22:01

Két harmad után még nyílt volt a csata, de a harmadik felvonásban pontosabb DVTK végül 5-2-re győzött a mindkét kapu előtt sokat hibázó Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Visszatért a két kulcsember a DAB együttesébe, így a Ferencváros elleni, hosszabbításban megnyert mérkőzéshez képest jelentősen megerősödött a keret, és a kispad is hosszabb lett. Ezek jó előjelek voltak a bajnoki címvédő DVTK elleni meccset megelőzően, akik ellen a mieink az idei kiírásban még nem tudtak győzni, melyen ma este mindenképpen változtatni szerettek volna. Lendületesen kezdtek a felek, mindkét kapusnak akadt feladata már az első percek végeztével. Ezt a lendületet próbálta megállítani Johnston, de szabálytalanul, így a hetedik percben emberelőnybe kerültünk. Ennek kihasználása most villámgyorsan sikerült, hiszen a fórból mindössze 13 másodperc telt el, amikor Hruby Gellért Ölander passzából betalált Adorján kapujába (1:0).

Ez feltüzelte az amúgy sem kis sebességgel játszó miskolci gárdát, akik sorban vezették veszélyes támadásaikat, azokat azonban jól szűrte meg a hazai védelem. A kontrákból adódó újvárosi támadások sem voltak veszélytelenek, melyeket többnyire életerős lövésekkel sikerült befejezni. A 14. percben a kapunk mögött Lencsést látták szabálytalannak a játékvezetők, így emberhátrányba kerültünk, melyet jó helyezkedésekkel, okos korongkilövésekkel sikerült kivédekezni. Miután kiegészültünk, Hüffner tiszta szögből lőtt kapura, de azt Adorján bravúrral hárította. Az első harmad utolsó percében egy-két keményebb ütközés okozott némi feszültséget a jégen, de a dudaszó megnyugtatta a kedélyeket. A második húsz percben várható volt, hogy a hátrányban lévő Jegesmedvék a lehető leghamarabb megpróbálnak majd egyenlíteni, akik érezhetően nagyobb sebességre váltottak már az első akciójukkor. Ez sikert hozott számukra, Leppanen a bedobás után 26 másodperccel vette be Duschek kapuját (1:1).

A következő percekben hatalmas nyomás nehezedett a hazai védelemre, szinte kis sem tudott jönni a DAB saját védő harmadából. Egy hátul csúnyán eladott korong újabb DVTK gólhoz vezetett. Tóth fülelte le az átadást, mellyel tisztán mehetett kapura, és a könnyű gól után megfordította a meccset vendég gárda (1:2). A hátrány szerencsére nem tartott sokáig. Hudec adott remek passzt Beczének, aki védhetetlen gólt ragasztott a miskolci kapuba (2:2). Miután a 31. percben Dansereau kiállítása után emberhátrányba kerültünk Magosi Bálint taglózta le Beczét, ezzel kiegyenlítve a létszámot. A büntetések letelte után Azari közeli lövését ütötte oldalra Adorján, majd Toulmin döngölte jól láthatóan könyökkel a palánkba brutálisan Nagy Márkot, melyet a négy játékvezető közül egyik sem vett észre. Nem úgy Azari ütközését, melyet azonnal két perccel büntettek.

Ezt az ajándékot azonnal meghálálták a vendégek, Magosi vette vissza a vezetést (2:3), majd Hruby is a büntetőpadra került. Ekkor kompenzálásba fogtak a játékvezetők, akik a harmad végén két vendégjátékost ültettek a büntetőpadra. Izgalmas záró húsz perc elé néztünk, melynek elején Duschek védet gyorsan háromszor egymás után. Lencsés lőtt zúgó kapuvasat, majd két vendég kiállítás következett, de azokkal nem tudtunk élni. Az egyenlítés érdekében a támadásokra fektette a DAB a hangsúlyt, ám egygólos előnyét nem csak megőrizte, hanem Toulmin góljával kettőre növelte a DVTK (2:4). Ladygin a vége előtt négy perccel tartott két perces kényszerpihenőt, majd jöhetett a végső hajrá, újvárosi kapuslevitellel, és egy üres kapus vendég góllal (2:5), amely végleg lezárta a jó iramú összecsapást.

DAB – DVTK Jegesmedvék 2-5 (1-0, 1-3, 0-2)

DAB: Koitmaa – Hruby 1, Ölander (1), Azari, Cseter, Dansereau, Ladygin, Hudec (1), Becze 1, Borbás, Nagy, Hüffner, Lencsés, Tanka, Léránt, Odnoga, Lévai, Magosi E., Németh. Vezetőedző: Heikki Malkia.

DVTK: Adorján – Láda, Leppanen 1 (1), Magosi B. 2, Galanisz (2), Sági, Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth (1), Pavuk, Kuqali, Joe (1), Johnston (2), Miskolczi, Toulmin 1, Albert, Bernáth, Popovics, Szopos, Ritó. Vezetőedző: Douglas Bradley.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.