Jöhet a második felvonás!

spigott - 2017. február 16. 7:59

Hazai környezetben folytatja a MOL Liga rájátszását a DAB jégkorong csapata, mely ma este hat órától látja vendégül az Újpest gárdáját a negyeddöntő második mérkőzésén.

Emlékezetes mérkőzésen aratott 1-0-s győzelmet Újpesten, s szerzett ezzel előnyt a négy nyert találkozóig tartó MOL Liga negyeddöntőben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Heikki Malkia tanítványai azonban nem örülhettek túl sokat a győzelemnek, hiszen ma este hat órától másodszor is megmérkőznek az újpestiekkel, ám ezúttal hazai környezetben próbálhatják meg növelni vezetésüket a párharcban. A Bikák gárdája tegnap sem pihent, délelőtt már edzésen csiszolták a játékelemeket a csapat tagjai, akik nagyon elszántan várják a fővárosiak elleni összecsapást, igaz a motivációval a másik oldalon sem lesz gond, vagyis egy kőkeménynek ígérkező meccs vár ma este hattól együttesünkre.

Mint azt Heikki Malkia vezetőedző a keddi siker után elmondta, tipikus playoff-csatában sikerült fontos sikert aratniuk, melyhez azért kellett némi szerencse is, ám ahhoz, hogy ezt a szerencsét kiérdemeljék, nagyon keményen meg kellett dolgozniuk. Hasonló véleményen volt Strenk Hunor másodedző is, aki a mai összecsapáson is rendkívül kemény küzdelmet vár, de úgy érzi, hogy együttesünk készen áll a párharcra, s fővárosban is kiváló hangulatot teremtő szurkolói segítségével képes lehet másodszor is legyőzni a lila-fehéreket.

Képek: DO-archív

"Rettentően kemény mérkőzést vívtunk kedden az újpestiekkel, s bár értékes győzelmet arattunk, ennek még a hazaúton örültünk, ám itthon már egyértelműen a ma esti mérkőzés járt a fejekben. Ahogy a fővárosban, úgy a Dunaújvárosi Jégcsarnokban is nagyon kiélezett csatára számítunk, s arra, hogy az UTE újra sok ütközéssel, letámadással igyekszik megnehezíteni a játékunkat. Ez az első meccsen egy ideig azért okozott nekünk problémát, ám ahogy felvettük mi is a meccs ritmusát, és sikerült leegyszerűsítenünk a játékunkat, már lényegesen jobban tudtunk reagálni erre. Ez lesz a kulcs ma is, a rájátszás nem a szép játékról, a győzelemről szól, melós meccsre számítok, s nagyon bízom abban, hogy a fővárosban is kiváló hangulatot varázsló szurkolóink segítségével képesek leszünk megduplázni előnyünket" – fogalmazott Strenk Hunor másodedző.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.