Dunaújváros Hetilap

Képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási program

2017. február 23. (csütörtök) 8:30 - Molnár Emese

A kormány célkitűzései közt szerepel, hogy kevesebb embernek kelljen a közfoglalkoztatásban dolgoznia. Ennek tükrében a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. és partnereik közösen egy új, rövid- és középtávú programokat tervez kialakítani.

A helyi nemzetiségi önkormányzat és a DHHF Nkft. tárgyalásokat folytataz város önkormányzatával, hogy a megfelelő közfeladat ellátására irányuló szerződéseiket piaci alapra helyezve, 37 személy részére főállást tudjanak biztosítani. Mindezt Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondta szerdai sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, ezidáig az önkormányzat fenntartásával közösen 150 embernek tették lehetővé, hogy újra visszakerüljenek az elsődleges munkaerőpiacra. Tervük közt szerepel olyan munkahelyeket teremteni, mely segíti elérni az állandó foglalkoztatottság növekedését. Továbbá kiemelte, a kormány által európai uniós és hazai forrásokból finanszírozott programok lehetőséget adnak nekik arra, hogy különböző szakmai képzéseken keresztül, megfelelő végzettséget szerezhessenek a hátrányos helyzetű, vagy átmenetileg segítségre szoruló emberek, kortól, nemtől, származástól függetlenül esélyt kapva arra, hogy újra visszakerülhessenek a munka világába. Ezen emberek érdekeit képviselve kidolgozott módszerekkel, partnereik segítségével és együttműködésével kívánnak újabb eredményeket elérni a felzárkóztatásban és az elhelyezkedés elősegítésével.

 

Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke is hangsúlyozta, a város teljes mértékben elégedett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, illetve a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. munkájával, melyről évente többször is kapnak eredményes visszaigazolást. A közfoglalkoztatásban résztvevők pedig szinte egytől egyig jelezték, hogy mennyi megbecsülést és támogatást kaptak. A program, ahogy eddig is, úgy ezután is számíthat a város önkormányzatának minden segítségére.

Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője biztosította az önkormányzatot, hogy a jövőben is lesznek olyan források, melyek lehetővé teszik a közfoglalkoztatás mellett a hátrányos helyzetűek visszaállítását az elsődleges munkaerőpiacra.

Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója a városban jelentkező munkaerő-piaci hiányok megszüntetésére létrehozott képzésekről beszélt a sajtótájékoztatón, és hangsúlyozta, az a céljuk, hogy a munkaerőhiányra gyorsan és relevánsan reagáljanak, elősegítve a megfelelő szakemberek képzését.

A rovat további hírei: Közélet

Február 16-án időközi választás lesz Dunaújvárosban

Február 16-án időközi választás lesz Dunaújvárosban

2019. november 21. (csütörtök)

Február 16-ára tűzte ki az időközi országgyűlési választást a Fejér megyei 4. számú választókerületben a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán; a helyi választók az októberben Dunaújváros polgármesterévé választott Pintér Tamás (Jobbik) utódjáról dönthetnek majd.

D+ Híradó - Retro vetélkedő, elsősavató

D+ Híradó - Retro vetélkedő, elsősavató

2019. november 20. (szerda)

Pénteken ismét nagy sikert aratott a retro vetélkedő az MMk-ban,88 új kisdiákot avattak fel a Dózsa iskolában, közel 100 versenyző mérte össze erejét szombaton a második dunaújvárosi lábtoll labda versenyen - napi hírösszefoglaló.

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

2019. november 20. (szerda)

Tartós tartozás miatt egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki az áramot az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a karácsonyi ünnepek idején - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal gyűjtöttek a kórháznak, ismét megválasztották az MMK Ludas Matyiját, látványos bemutatóval várták az érdeklődőket a Pannonban - napi hírösszefoglaló.

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019. november 19. (kedd)

Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály az MTI-nek.

Csúcskategóriás lélegeztető gépre gyűjtöttek

Csúcskategóriás lélegeztető gépre gyűjtöttek

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját. Ebben az évben egy, az intenzív osztály számára, korszerű lélegeztetőgépre gyűjtöttek.

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

2019. november 19. (kedd)

Három napon keresztül, péntektől vasárnapig várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen, több mint 200 áruházban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.