Dunaújváros Hetilap

Képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási program

2017. február 23. (csütörtök) 8:30 - Molnár Emese

A kormány célkitűzései közt szerepel, hogy kevesebb embernek kelljen a közfoglalkoztatásban dolgoznia. Ennek tükrében a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. és partnereik közösen egy új, rövid- és középtávú programokat tervez kialakítani.

A helyi nemzetiségi önkormányzat és a DHHF Nkft. tárgyalásokat folytataz város önkormányzatával, hogy a megfelelő közfeladat ellátására irányuló szerződéseiket piaci alapra helyezve, 37 személy részére főállást tudjanak biztosítani. Mindezt Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondta szerdai sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, ezidáig az önkormányzat fenntartásával közösen 150 embernek tették lehetővé, hogy újra visszakerüljenek az elsődleges munkaerőpiacra. Tervük közt szerepel olyan munkahelyeket teremteni, mely segíti elérni az állandó foglalkoztatottság növekedését. Továbbá kiemelte, a kormány által európai uniós és hazai forrásokból finanszírozott programok lehetőséget adnak nekik arra, hogy különböző szakmai képzéseken keresztül, megfelelő végzettséget szerezhessenek a hátrányos helyzetű, vagy átmenetileg segítségre szoruló emberek, kortól, nemtől, származástól függetlenül esélyt kapva arra, hogy újra visszakerülhessenek a munka világába. Ezen emberek érdekeit képviselve kidolgozott módszerekkel, partnereik segítségével és együttműködésével kívánnak újabb eredményeket elérni a felzárkóztatásban és az elhelyezkedés elősegítésével.

 

Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke is hangsúlyozta, a város teljes mértékben elégedett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, illetve a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. munkájával, melyről évente többször is kapnak eredményes visszaigazolást. A közfoglalkoztatásban résztvevők pedig szinte egytől egyig jelezték, hogy mennyi megbecsülést és támogatást kaptak. A program, ahogy eddig is, úgy ezután is számíthat a város önkormányzatának minden segítségére.

Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője biztosította az önkormányzatot, hogy a jövőben is lesznek olyan források, melyek lehetővé teszik a közfoglalkoztatás mellett a hátrányos helyzetűek visszaállítását az elsődleges munkaerőpiacra.

Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója a városban jelentkező munkaerő-piaci hiányok megszüntetésére létrehozott képzésekről beszélt a sajtótájékoztatón, és hangsúlyozta, az a céljuk, hogy a munkaerőhiányra gyorsan és relevánsan reagáljanak, elősegítve a megfelelő szakemberek képzését.

A rovat további hírei: Közélet

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.