Kiválóan sikerült a Fox kupa

Szárszó Lajos - 2017. február 5. 13:06

Meghívásos bokszversenyt szervezett a Sulák András nevével fémjelzett dunaújvárosi bunyós klub, s a viadalon több dunaújvárosi sportoló is a kötelek közé lépett.

Régóta készültek a dunaújvárosi ökölvívók arra, hogy megmérettessék magukat a hazai rendezésű, meghívásos versenyen. A Fox SE meghívására 17, Budapestről, a dunántúli régióból és Egerből érkezett egyesület összesen 63 versenyzőt vonultatott fel, így nívós összecsapásokat láthattak a kilátogató nézők és szakemberek egyaránt. A megnyitón Gedó György, az 1972-es olimpia aranyérmese köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében kiemelte, a FOX kupán az a legfontosabb, hogy a most szárnyaikat bontogató fiatalok minél több mérkőzést kell vívjanak annak érdekében, hogy hosszú évek múlva kiváló ökölvívók váljanak belőlük.

A négy olimpián is résztvevő példakép, aki ma már edzőként segíti az utánpótlásban nevelkedőket reméli, hogy Dunaújvárosban hamarosan ismét lesznek olyan bokszolók, akik öregbítik majd a város hírnevét. A megnyitó után léptek ringbe a szép számú közönség előtt először azok a fiatalok, akik bemutató mérkőzésen mutatkoztak be, majd következtek az éles meccsek, ahol szép számmal láttunk igen nívós összecsapásokat is. Mint azt Sulák Andrástól, a Fox SE vezetőedzőjétől, a kupa főszervezőjétől megtudtuk, nagy öröm számukra, hogy ha a saját edzőtermükben is, de megtudták rendezni a versenyt.

- Nagyszerű volt ez az alkalom arra, hogy az edzések után éles helyzetben is megmérkőzzenek tanítványaink. Arra készültünk, hogy a hozzánk érkező versenyzők magas színvonalú mérkőzéseken mutassák meg tudásukat, melyben nem is csalódtunk, hiszen mind a budapesti, mind a közép dunántúli régiókból több egyesület képviseltette magát.

A parázs küzdelmekben a nyolc dunaújvárosi induló szépen helyt állt, akik közül ketten edzőmérkőzésen, míg hatan éles meccsen léptek ringbe. Ami örömteli, hogy közülük öten győztek, így csupán egy vereséget szenvedtek sportolóink, ami majdnem tökéletesnek mondható. Nagyon ügyes volt a csapat, le a kalappal előttük! A rendezvényt maximálisan sikeresnek mondhatom, melyet Gedó György is megerősített, aki nagyszerűen érezte magát nálunk. A kupa végén olimpiai bajnokunk úgy nyilatkozott, hogy az ilyen megmérettetésekből minél több kellene annak érdekében, hogy a fiataljaink ott lehessenek az ország élvonalában.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.