"Megváltozott a világ, megváltoztunk mi is"

2017. február 2. (csütörtök) 8:45 - doszerk

Egy kisiskola létszámával bővült a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben tanulók száma az elmúlt hónapokban. A bővülő létszám ezúttal a most indult felnőttképzésnek, illetve az iskolarendszerben működő felnőttoktatásnak köszönhető.

Már délutánonként is megtelnek a centrum iskoláinak tantermei. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum az idei esztendő februárjában óriási érdeklődés mellett, több szakmában is elindította keresztféléves felnőttoktatási képzéseit. A jelentkezők iskolarendszerben, két év alatt szerezhetnek OKJ-s bizonyítványokat. Több száz érdeklődő közül közel háromszázan döntöttek úgy, hogy beülnek, illetve visszaülnek az iskolapadba és egy új szakmát sajátítanak el. Eladó vagy szakács, gépi forgácsoló vagy villanyszerelő, irodai titkár vagy informatikai rendszerüzemeltető - több mint húsz szakmát tanulhatnak az érdeklődők. 

Nagyon népszerűek az ingyenes nyelvi képzések, de már ingyen szerezhető a Centrumban tehergépkocsi vagy autóbusz vezető jogosítvány is. Akik lemaradtak volna a februári kezdésről, érdemes már most elgondolkozniuk, hiszen szeptembertől újabb, ingyenes (!) képzésekre lehet jelentkezni.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum nemcsak a városban, de - felnőttképzés keretein belül - több helyszínen indította képzéseit. Bicskén, Sárbogárdon, Pusztaszabolcson,Mezőkomáromban, Székesfehérváron lezárult, illetve még zajló képzéseken 151-en vettek részt, jelenleg is 88-an tanulnak. A
kínálatban volt targoncavezető, konyhai kisegítő, textiltermék-összeállító, raktáros, óvodai dajka,
bérügyintéző, szociális gondozó képzések szerepeltek.

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb érdeklődés kíséri a felnőtteknek szóló képzéseket, egyre többen döntenek úgy, hogy a megváltozott munkaerőpiaci viszonyokat figyelembe véve átképzik magukat és megkönnyítik saját elhelyezkedési lehetőségeiket. Ehhez az új igényhez kíván alkalmazkodni a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is. A jelen beiskolázási sikereket értékelve újabb képzéseket indít a Centrum, tovább folytatjuk a felnőttképzési, felnőttoktatási kampányunkat.

Csapó Gábor
főigazgató

A rovat további hírei: Oktatás

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.