"Megváltozott a világ, megváltoztunk mi is"

doszerk - 2017. február 2. 8:45

Egy kisiskola létszámával bővült a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben tanulók száma az elmúlt hónapokban. A bővülő létszám ezúttal a most indult felnőttképzésnek, illetve az iskolarendszerben működő felnőttoktatásnak köszönhető.

Már délutánonként is megtelnek a centrum iskoláinak tantermei. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum az idei esztendő februárjában óriási érdeklődés mellett, több szakmában is elindította keresztféléves felnőttoktatási képzéseit. A jelentkezők iskolarendszerben, két év alatt szerezhetnek OKJ-s bizonyítványokat. Több száz érdeklődő közül közel háromszázan döntöttek úgy, hogy beülnek, illetve visszaülnek az iskolapadba és egy új szakmát sajátítanak el. Eladó vagy szakács, gépi forgácsoló vagy villanyszerelő, irodai titkár vagy informatikai rendszerüzemeltető - több mint húsz szakmát tanulhatnak az érdeklődők. 

Nagyon népszerűek az ingyenes nyelvi képzések, de már ingyen szerezhető a Centrumban tehergépkocsi vagy autóbusz vezető jogosítvány is. Akik lemaradtak volna a februári kezdésről, érdemes már most elgondolkozniuk, hiszen szeptembertől újabb, ingyenes (!) képzésekre lehet jelentkezni.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum nemcsak a városban, de - felnőttképzés keretein belül - több helyszínen indította képzéseit. Bicskén, Sárbogárdon, Pusztaszabolcson,Mezőkomáromban, Székesfehérváron lezárult, illetve még zajló képzéseken 151-en vettek részt, jelenleg is 88-an tanulnak. A
kínálatban volt targoncavezető, konyhai kisegítő, textiltermék-összeállító, raktáros, óvodai dajka,
bérügyintéző, szociális gondozó képzések szerepeltek.

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb érdeklődés kíséri a felnőtteknek szóló képzéseket, egyre többen döntenek úgy, hogy a megváltozott munkaerőpiaci viszonyokat figyelembe véve átképzik magukat és megkönnyítik saját elhelyezkedési lehetőségeiket. Ehhez az új igényhez kíván alkalmazkodni a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is. A jelen beiskolázási sikereket értékelve újabb képzéseket indít a Centrum, tovább folytatjuk a felnőttképzési, felnőttoktatási kampányunkat.

Csapó Gábor
főigazgató

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: kiosztották a tankönyveket

DSTV: kiosztották a tankönyveket

2021. szep. 04.

Megkezdődött a 2021/2022-es tanév a dunaújvárosi iskolákban, tudósít a DSTV stábja. A tanévkezdés egyik fontos állomása a tankönyvosztás – lássuk, hogyan is történt a kereskedelmi középiskolában! Hangkép.
 

Új tanév és új struktúra a Dunaújvárosi Egyetemem (galériával)

Új tanév és új struktúra a Dunaújvárosi Egyetemem (galériával)

2021. szep. 03.

Végre újra jelenléti rendszerben, először alapítványi fenntartással – ünnepélyes tanévnyitó helyszíne volt a Dunaújvárosi Egyetem ma kora délután. 

Tanévkezdés itt is, ott is (galériával)

Tanévkezdés itt is, ott is (galériával)

2021. szep. 01.

Pintér Tamás polgármester is köszöntötte a Móricz diákjait ma reggel, míg Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a bölcsőde és óvoda vezetőivel egyeztetett az új tanévről.

DSTV: új tanév, új kihívások

DSTV: új tanév, új kihívások

2021. szep. 01.

Az iskolakezdés előtti tanszerbeszerzésekről időzített összeállítást a tanévkezdésre a DSTV stábja. A témáról Sebestyén Marianna, a Vasvári iskola pedagógusa beszélt a kamera előtt. Hangkép.
 

Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

2021. júl. 01.

Nem mindennapi randevúra került sor a közelmúltban a Városházán: a Petőfi iskola „öregdiákja”, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester látta vendégül az Imre-család tagjait. Csodás tény: a família története a kezdetektől napjainkig összefonódik az iskolával.

DSTV: búcsú a tanévtől

DSTV: búcsú a tanévtől

2021. júl. 01.

Ahogy a város többi iskolájában, idén végre hagyományos ünnepséget rendeztek a Szabó Magda Tagintézmény diákjainak is, derül ki a DSTV összegzéséből. A járványügyi intézkedések enyhítésével a fiatalok a szüleik részvételével búcsúztak a tanévtől. Hangkép.

Móricz: remek eredmények az év végén

Móricz: remek eredmények az év végén

2021. jún. 25.

Katona Réka Sára miniszteri díjban részesült, és remek versenyeredmények koronázták a Móricz iskola tanévét matematika és környezetismeret tantárgyakból is.