Szarvason is remekelt a Dragon Steel

doszerk - 2017. február 21. 15:30

Egy arany- és egy bronzéremmel zárta a II. Szarvasi Medencés Sárkányhajó Versenyt a Dragon Steel SE különítménye.

A sárkányhajósok vették birtokba február 18-án a szarvasi uszodát, ahol tizenkét kategóriában adtak számot felkészültségükről a sárkányhajósok a második alkalommal megrendezett medencés versenyen. A viadalon ott volt a Dragon Steel SE szakosztálya is, mely a Duna-menti Települések Alapítvánnyal karöltve négy csapattal nevezett a rangos megméretésre. A dunaújvárosiak open (férfi) és vegyes csapata (2 nő - 4 férfi) profi kategóriában, míg az újoncokkal megtűzdelt lány csapata amatőr női, továbbá fiatal versenyzőik - a rácalmási kajak-kenusokkal - általános iskolás open-ben indultak. Ezen a versenyen az győzött, aki 2,5 métert eltolta a szemben lévő csapatot egy percen belül.

A profi open és mix kategóriában is jelentős számú és erősségű csapat gyűlt össze. Az egyesület profi férfi csapata keményen odatette magát, de a selejtezőkből sajnos nem tudott továbbjutni. A profi vegyes csapatuk komoly ellenfelekkel szemben tudott győzelmeket aratni: szépen menetelt a mix csapat, míg a végső selejtezőben – a csapat nagy részének ez már a hatodik megerőltető futama volt – ugyan eltolták ellenfelüket, de tíz centi hiányzott a sikerhez, s végül a vetélytárs visszatolta a dunaújvárosiakat. A végelszámolásnál sajnos pont ez döntött, mert mindkét csapatnak két-két győzelme volt, így az egymás elleni eredmény miatt végül nem jutottak tovább a mieink.

Képek: Dragon Steel SE!

Az általános iskolás fiú csapat (először vettek részt ilyen versenyen) mérkőzésről mérkőzésre egyre inkább összeállt, a kemény küzdelmek egyre szívósabbá tették őket. A fiatalok végül egészen az elődöntőig meneteltek, a harmadik helyért való küzdelemben fölényes győzelmet arattak, így a megérdemelt bronzéremmel a nyakukban térhettek haza a nap végén. A szabadidős női csapat bevetette újonc versenyzőit is, nem titkoltan azért, hogy kezdő sporttársaik is kiemelkedő élményben legyen részük. A lányok végül minden meccsüket magabiztos fölénnyel nyerték, így az egyesület versenyzőinek nagy örömére aranyérmet szerzett a lelkes csapat, s ez a szép siker remélhetőleg komoly lendületet ad minden résztvevő számára a sárkányhajós pályafutáshoz, foglalta össze a szarvasi viadal eredményeit Tóth Edit, a Dragon Steel Se elnöke.

A Dragon Steel SE szarvasi csapata: Bíró Andrea, Dienes Máté, Fischer Péter, Kupsza Gergő, Matkó Balázs, Nagy Sándor, Polgárné B. Andrea, Polgár Attila, Polgár Dávid, Rubicsné G. Lívia, Schäffer Tamás, Szabó Szilvia, Terebesi Áron, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba, Várszegi Nikolett, Vilmánszki Marcell, Vilmánszki Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.