Több ezer kátyút hagyott maga után a fagy

2017. február 9. (csütörtök) 7:59 - doszerk

Az ellenőrök és az útjavítók folyamatosan dolgoznak, de amíg ilyen az időjárás, addig csak ideiglenes megoldást tudnak alkalmazni - mondta az InfoRádiónak Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

A rendkívüli fagy magában nem okozott különösebb problémát az utak állapotában, de most, hogy még fagyott a talaj, és a kiolvadó víz nem szikkad el, súlyos gondot jelent. Fokozatosan több ezer kátyú jelenik meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kezelt közel 32 ezer kilométeres úthálózaton. Főleg ott, ahol idősebb a burkolat - tudta meg az InfoRádió Szilvai József Attila műszaki vezérigazgató-helyettestől. Amint arról már az InfoRádió beszámolt, a főváros útjain is naponta több mint négyszáz új kátyú keletkezik.

Az úthibák javítását folyamatosan végezzük, ahogy az időjárás és a technológia engedi. Most többnyire olyan módszereket tudunk használni, amelyek ideig-óráig tudják a problémát megoldani, csak tavasszal tudunk nagyobb, hosszabb távú javításokat végezni - mondta Szilvai József Attila.

Vannak olyan hideg aszfaltok, amelyek jól tűrik a vizes környezetet is, ezeket használják a hibák gyors javítására. A másik téli technológia az inframelegítős kátyúzás, amikor a burkolat felszínét felmelegítik, ettől a repedések eltűnnek, és sima felület képződik. Ennek a technológiának viszont az a korlátja, hogy télen csak három helyen állítják elő az ehhez szükséges meleg aszfaltot, ráadásul az alkalmazásához száraz körülmények kellenek, és a hőmérsékletnek is pozitív tartományban kell lennie.

Útellenőri szolgálatunk naponta kétszer végigmegy az autópályákon, a főutakat is naponta ellenőrzi, de vannak mellékutak, ahová csak havi rendszerességgel jut el, ezért örömmel fogadjuk, ha bejelentik az autósok az úthibákat, és továbbítjuk az illetékes igazgatóságnak, amely azonnal megkezdi az úthiba kijavítását" - mondta Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

-MTI-

A rovat további hírei: Belföld

Ismét nőttek az üzemanyagárak

Ismét nőttek az üzemanyagárak

2020. június 02. (kedd)

Két-két forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj literenkénti ára a hazai töltőállomásokon.

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

2020. május 31. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, 2 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – tegnap óta eggyel növekedett, 371 az esetszám. 

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

2020. május 30. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 7 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul fertőzött régiónak számít – ám tegnap óta nem nőtt, továbbra is 370 az esetszám. 

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

2020. május 29. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 8 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye még mindig a vörös zónában fertőzött régió – egy fővel emelkedett, 370 az esetszám. 

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

2020. május 28. (csütörtök)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 4 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, ezúttal nem növekedett, 369 maradt esetszám.

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

2020. május 27. (szerda)

Romló üzleti helyzetről, súlyos recessziós várakozásokról tanúskodik az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet áprilisi vállalati konjunktúrafelvétele. Itt az összes fontos eredmény – a helyzetkép lesújtó, lényegében minden negatív csúcs megdőlt. 

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

2020. május 27. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Nőtt az áldozatok száma is, újabb 6 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – eggyel növekedett, 369 lett az esetszám.