Vidám hangulatban vetélkedtek

2017. február 17. (péntek) 13:57 - doszerk

Nyolc általános iskola negyedik évfolyamos diákjai számára rendeztek Vidám Anyanyelvi Vetélkedőt a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Vidám anyanyelvi vetélkedőt rendeztek február 15-én a Petőfi iskolában. A verseny remek lehetőséget biztosított a negyedik évfolyamos diákok általános anyanyelvi műveltségének feltérképezésére. A fiatalokon ezúttal nem a tananyagot kérték számon, hanem a használható tudás került górcső alá olyan formában, hogy a tanulók játékos feladatok megoldásán át, élvezettel vegyenek részt e kalandos utazásban. A humor eszközének felhasználásával teremtettek kellemes légkört, jó versenyszellemet a szervezők. Az elnevezéséhez hű, kiváló hangulatú Tankerületi Vidám Anyanyelvi Vetélkedőn városunk és környéke nyolc általános iskolájának diákjai vettek részt, s adtak végül számot tudásukról, felkészültségükről.

Kép: petofiiskola.hu

A rovat további hírei: Oktatás

Odüsszeia, másként

Odüsszeia, másként

2017. február 24. (péntek)

Péntek délelőtt a Rudas iskolába érkezett az Új Akropolisz Egyesület az Odüsszeia maraton elnevezésű programjával, hogy az érettségi előtt álló diákok más nézőpontból is megismerkedjenek Odüsszeusz történetével.

Szakmák Napja a Rudasban

Szakmák Napja a Rudasban

2017. február 22. (szerda)

A Szakmai nap keretében alaposabban is megismerhették választott szakjaikat a Rudas iskola diákjai, hiszen rengeteg előadás és szakember segítette őket a pályaválasztásban.

Nyolcszáz napelem segít majd spórolni

Nyolcszáz napelem segít majd spórolni

2017. február 19. (vasárnap)

Százhúsz millió forint uniós támogatást nyert a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, amellyel négy tagintézménye tetejére mintegy nyolcszáz darab napelemet telepíthet.

Folytatódik a béremelés jövőre is

Folytatódik a béremelés jövőre is

2017. február 12. (vasárnap)

Idén 5 százalékkal nőtt a felsőoktatásban dolgozó oktatók-kutatók bére, az érintettek a napokban kapták meg magasabb fizetésüket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón.

Újra Waldorf-mozaikok

Újra Waldorf-mozaikok

2017. február 12. (vasárnap)

A Waldorf-mozaikok előadássorozat következő találkozójára február 14-én, kedden délután öt órakor kerül sor a Lengyel köz 2-ben található Pentelei Waldorf Iskolában, ahová szívesen várják a szeptemberben iskolába készülő nagycsoportos óvodásokat és szüleiket is.

Felvételizők! Vészesen fogy az idő!

Felvételizők! Vészesen fogy az idő!

2017. február 10. (péntek)

Még öt napig - február 15-én éjfélig - lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló felsőoktatási képzéseire. Díjmentesen három helyet jelölhetnek meg a diákok.

Megjelent a "Szülőföldön magyarul" pályázat

Megjelent a "Szülőföldön magyarul" pályázat

2017. február 07. (kedd)

Már lehet pályázni a Szülőföldön magyarul című oktatási, nevelési támogatásra, amelynek összege idén újra 22400 forint - jelentette be Potápi Árpád János államtitkár. 2016-ban mintegy 240 ezer pályázat érkezett be, és 4,1 milliárd forint értékben történtek meg a kifizetések- tette hozzá az államtitkár.