Dunaújváros Hetilap

Hatalmas érdeklődés az Egészségnapon

2017. március 23. (csütörtök) 15:11 - Vass Ádám

Ingyenes egészségügyi szűrések és tanácsadás várta csütörtökön a városlakókat a Római körúti Közösségi Szolgáltató Pontban, ahol már a kezdés előtt hosszú sorban álltak az érdeklődők.

Több százan érkeztek pénteken délelőtt kilenc és délután három óra közt a volt APEH iroda helyén újonnan létrehozott Közösségi Szolgáltató Pontba, hogy részt vegyenek az első Egészségnapon, ahol ingyenes egészségügyi szűrésekkel és tanácsadással vártak mindenkit a szakemberek.

Juhász Zsolt, a Sonar csapata, az Egészségfejlesztési Iroda és a 4-es körzet képviselője, Lassingleitner Fruzsina közösen hozta létre a kezdeményezést, hogy felhívják a figyelmet az egészség megőrzésére és a prevencióra. Lassingleitner Fruzsina elmondta, végzettségét a rekreáció és egészségfejlesztés területén szerezte, így a prevenció, a test és az egészség épségének megőrzése kiemelten fontos számára, éppen ezért nagy öröm, hogy ekkora az érdeklődés az Egészségnap iránt. Mint mondta, a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen szeretnék jövőre is megrendezni az eseményt, de akár már idén sor kerülhet a második alkalomra.

A hosszú sorok és a rengeteg látogató ellenére a vizsgálatok gyorsan lezajlottak, így senkinek nem kellett sok időt várni, hogy elvégezhessék a szűréseket. Ezek közül lehetőség volt hallásvizsgálatra, prosztata rákszűrésre ujjbegyből vett minta alapján, koleszterinszint meghatározásra, vérnyomás és vércukorszint mérésre, számítógépes látás- és talpvizsgálatra, testzsír mérésre, valamint szürkehályog szűrésre. A vizsgálatok után a szakemberek szükség esetén a megelőzés érdekében tanácsokkal, esetleg időpontokkal és új vizsgálatokkal látták el a résztvevőket.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Hőségriadó, DUDIK és szúnyogirtás

D+ Híradó - Hőségriadó, DUDIK és szúnyogirtás

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is érvényben a hőségriadó, remek hangulat a DUDIKON - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Lesz szúnyogirtás

Lesz szúnyogirtás

2019. június 14. (péntek)

Országszerte mindenhol komoly szúnyogártalomra kell számítani, hiszen a májusi esőzések és a hirtelen jött meleg időjárás hatására robbanásszerűen megemelkedett a kifejlődött vérszívók száma. A hőségriasztást követően ismét párhuzamosan, ütemterv szerint folyik majd a légi és földi úton történő beavatkozás a szúnyogokkal leginkább érintett területeken.

D+ Híradó - Diákok köszöntése, elstartolt a DUDIK

D+ Híradó - Diákok köszöntése, elstartolt a DUDIK

2019. június 13. (csütörtök)

A legeredményesebb diákokat köszöntötték, erős nappal startolt a DUDIK, Ovi Foci a Napsugár Tagóvodában - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Vízosztás a kánikulában

Vízosztás a kánikulában

2019. június 13. (csütörtök)

Az önkormányzat pénteken a délelőtti órákban a város több pontján (Városháza tér, Dózsa Mozi előtt és a régi Skála előtt) ásványvízosztást szervez, hogy ezzel is megkönnyítse, illetve enyhítse a hőség által okozott kellemetlenségeket a közlekedők számára. A szervezők ezúton is köszönik a Tourinform iroda, a Vöröskereszt helyi szervezete valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, illetve DHHF Kft. önkénteseinek a segítő közreműködését.

Zuhannak az üzemanyagárak!

Zuhannak az üzemanyagárak!

2019. június 13. (csütörtök)

Annak ellenére, hogy itt a nyár, a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is 9-9 forinttal csökken péntektől. Ez nagyon jó hír az autósoknak így a nyári szünidő kezdetén, ugyanis a benzin átlagára 382 forintra változik, a gázolaj átlagára pedig 388 forint a hazai töltőállomásokon péntektől. 

Díjátadóval zárult a Közbiztonsági hónap

Díjátadóval zárult a Közbiztonsági hónap

2019. június 12. (szerda)

A Közbiztonsági rendezvénysorozat zárásaként elismeréseket adtak át azoknak, akik a program során, illetve egész évben kitűnő munkát végeztek a rendvédelem területén.

Az Aquantis Élményfürdő nyári kedvezményei

Az Aquantis Élményfürdő nyári kedvezményei

2019. június 12. (szerda)

A pünkösdi ünnepek alatt olyan nagy volt az élményfürdő forgalma, hogy kis híján ki kellett tenni a megtelt táblát.