Dunaújváros Hetilap

Hatalmas érdeklődés az Egészségnapon

2017. március 23. (csütörtök) 15:11 - Vass Ádám

Ingyenes egészségügyi szűrések és tanácsadás várta csütörtökön a városlakókat a Római körúti Közösségi Szolgáltató Pontban, ahol már a kezdés előtt hosszú sorban álltak az érdeklődők.

Több százan érkeztek pénteken délelőtt kilenc és délután három óra közt a volt APEH iroda helyén újonnan létrehozott Közösségi Szolgáltató Pontba, hogy részt vegyenek az első Egészségnapon, ahol ingyenes egészségügyi szűrésekkel és tanácsadással vártak mindenkit a szakemberek.

Juhász Zsolt, a Sonar csapata, az Egészségfejlesztési Iroda és a 4-es körzet képviselője, Lassingleitner Fruzsina közösen hozta létre a kezdeményezést, hogy felhívják a figyelmet az egészség megőrzésére és a prevencióra. Lassingleitner Fruzsina elmondta, végzettségét a rekreáció és egészségfejlesztés területén szerezte, így a prevenció, a test és az egészség épségének megőrzése kiemelten fontos számára, éppen ezért nagy öröm, hogy ekkora az érdeklődés az Egészségnap iránt. Mint mondta, a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen szeretnék jövőre is megrendezni az eseményt, de akár már idén sor kerülhet a második alkalomra.

A hosszú sorok és a rengeteg látogató ellenére a vizsgálatok gyorsan lezajlottak, így senkinek nem kellett sok időt várni, hogy elvégezhessék a szűréseket. Ezek közül lehetőség volt hallásvizsgálatra, prosztata rákszűrésre ujjbegyből vett minta alapján, koleszterinszint meghatározásra, vérnyomás és vércukorszint mérésre, számítógépes látás- és talpvizsgálatra, testzsír mérésre, valamint szürkehályog szűrésre. A vizsgálatok után a szakemberek szükség esetén a megelőzés érdekében tanácsokkal, esetleg időpontokkal és új vizsgálatokkal látták el a résztvevőket.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.