Dunaújváros Hetilap

Hatalmas érdeklődés az Egészségnapon

2017. március 23. (csütörtök) 15:11 - Vass Ádám

Ingyenes egészségügyi szűrések és tanácsadás várta csütörtökön a városlakókat a Római körúti Közösségi Szolgáltató Pontban, ahol már a kezdés előtt hosszú sorban álltak az érdeklődők.

Több százan érkeztek pénteken délelőtt kilenc és délután három óra közt a volt APEH iroda helyén újonnan létrehozott Közösségi Szolgáltató Pontba, hogy részt vegyenek az első Egészségnapon, ahol ingyenes egészségügyi szűrésekkel és tanácsadással vártak mindenkit a szakemberek.

Juhász Zsolt, a Sonar csapata, az Egészségfejlesztési Iroda és a 4-es körzet képviselője, Lassingleitner Fruzsina közösen hozta létre a kezdeményezést, hogy felhívják a figyelmet az egészség megőrzésére és a prevencióra. Lassingleitner Fruzsina elmondta, végzettségét a rekreáció és egészségfejlesztés területén szerezte, így a prevenció, a test és az egészség épségének megőrzése kiemelten fontos számára, éppen ezért nagy öröm, hogy ekkora az érdeklődés az Egészségnap iránt. Mint mondta, a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen szeretnék jövőre is megrendezni az eseményt, de akár már idén sor kerülhet a második alkalomra.

A hosszú sorok és a rengeteg látogató ellenére a vizsgálatok gyorsan lezajlottak, így senkinek nem kellett sok időt várni, hogy elvégezhessék a szűréseket. Ezek közül lehetőség volt hallásvizsgálatra, prosztata rákszűrésre ujjbegyből vett minta alapján, koleszterinszint meghatározásra, vérnyomás és vércukorszint mérésre, számítógépes látás- és talpvizsgálatra, testzsír mérésre, valamint szürkehályog szűrésre. A vizsgálatok után a szakemberek szükség esetén a megelőzés érdekében tanácsokkal, esetleg időpontokkal és új vizsgálatokkal látták el a résztvevőket.

A rovat további hírei: Közélet

Patkányirtás Dunaújvárosban

Patkányirtás Dunaújvárosban

2020. június 06. (szombat)

Dunaújváros MJV Önkormányzata egész évben, a város teljes területén végeztet patkánymentesítést.

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

2020. június 05. (péntek)

Méltó módon emlékeztek a trianoni békediktátum 100. évfordulójára városunkban a nemzeti összetartozás napján: az önkormányzat az evangélikus templomban és az emlékhelyen rendezett ünnepséget – koszorúkkal, szép szavakkal, közös áhítattal.
 

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

2020. június 04. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban számtalan lakossági visszajelzés érkezett a Papírgyári úti beton buszmegállók környékének állapotáról – a helyzet a napokban rendeződött, adta hírül város hivatalos oldala. 

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház.