Huszonöt kamerával bővül a rendszer

2017. március 12. (vasárnap) 17:47 - Molnár Emese

Tizenkét térfigyelő kamerát májusban, további tizenhárom kamerát pedig még ez év végéig fognak felszerelni városszerte. A két ütemre összesen 64,5 millió forintos keretösszeget biztosítanak az idei költségvetésből.

Suszter Tamás alezredes, Dunaújváros rendőrkapitány elmondta, jelenleg harmincöt térfigyelő kamerával figyelik a városba ki- és bevezető utakat, a frekventáltabb területeket.

Lőrinczi Konrád képviselő, az önkormányzat közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke elmondta, májusban, de legkésőbb június elejéig tizenkét kamerát fognak kihelyezni városszerte. Közbeszerzési pályázat által már kiválasztották a kivitelezőt, így hamarosan megkezdődhet a kamerák telepítése. A pontos helyszíneket a lakossági jelzésekre, kérésekre, valamint a rendőrségi statisztikákra (bűncselekményi és baleseti adatokra) alapozva határozták meg. A rendszer hatvan térfigyelő kamerát tud kezelni, így az önkormányzat a teljes kapacitás határáig bővíti a rendszert.

- Három szempontból fontos a térfigyelő kamerák kihelyezése. Egyrészt visszatartó ereje van a bűnelkövetéseket illetően. Másrészt sokat segít a már megtörtént bűncselekmények felderítésében a rendőrségnek. Erre számos példa volt már országszerte is. A harmadik lényeges dolog, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét is szolgálja, legyen szó akár csak arról, hogy sokkal nyugodtabban hagyják a parkolóban az autóikat - mondta lapunknak Lőrinczi Konrád.

Hozzátette, még ebben az évben további tizenhárom kamerát helyeznek ki a rendőrségi javaslatok alapján, így teljes lesz a rendszer kihasználtsága. A két ütemre összesen 64,5 millió forintos keretösszeget biztosítanak az idei költségvetésből.

A rovat további hírei: Sziréna

Frontális karambol Mezőfalva és Nagyvenyim között

Frontális karambol Mezőfalva és Nagyvenyim között

2020. május 26. (kedd)

A tűzoltóknak három embert kellett kiszabadítaniuk a kocsikból.

Volt dolga a tűzoltóknak!

Volt dolga a tűzoltóknak!

2020. május 26. (kedd)

Az erős szélben kidőlt fák, lehasadt ágak miatt nyolc alkalommal riasztották Fejér megye tűzoltóit a napokban.

Ittas vezetés miatt ugrott a jogsi

Ittas vezetés miatt ugrott a jogsi

2020. május 25. (hétfő)

Ittasan ült a volán mögé az a férfi, akit Nagyvenyimen ellenőriztek a rendőrök még szombaton éjjel: egyrészt a vezetői engedély bánja a "merészségét", másfelől eljárást kezdtek ellene, értesült a DO.

Kotróhajó égett a Dunán

Kotróhajó égett a Dunán

2020. május 22. (péntek)

Kigyulladt egy kotróhajó kormányállása május 21-én, a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, Szalkszentmárton közelében.

Csak óvatosan a grillrács körül!

Csak óvatosan a grillrács körül!

2020. május 21. (csütörtök)

Meleg időben egyre többen mennek ki a szabadba, így egyre gyakoribbá válik a kültéri sütés-főzés is. Ennek azonban megvannak a veszélyei – nagyon nem mindegy, hogy hol és milyen eljárással főzőcskézünk, figyelmeztet a katasztrófavédelem friss összegzése.

Iszik és vezet? Bukó a vége!

Iszik és vezet? Bukó a vége!

2020. május 21. (csütörtök)

Büntető feljelentést tettek a rendőrök azzal a férfival szemben, aki ittasan közlekedett autójával a Szabadság úton szerdán este. Elő is állították a kapatos sofőrt, értesült a DO.

Pénzt és okmányokat loptak

Pénzt és okmányokat loptak

2020. május 19. (kedd)

Körözés és lopás miatt kellett intézkednie hétfőn a dunaújvárosi rendőröknek.