Nagy lépés az Európa-bajnokság felé

spigott - 2017. március 18. 14:39

Kiütéses, tizenöt gólos győzelmet aratott a házigazda macedónok elleni Európa-bajnoki selejtezőn a két DKKA-játékossal felálló magyar női junior kézilabda válogatott.

Miközben a felnőttek a horvátok ellen gyakorolnak, a két dunaújvárosi játékossal, Hornyák Bernadettel és Klujber Katrinnal felálló magyar junior női kézilabda válogatott Macedóniában szerepel Európa-bajnoki selejtezőn. Az U19-es magyar csapat a házigazda macedónok ellen kezdte meg a csoportküzdelmeket pénteken este, s egy győzelemmel óriási lépést tehetett volna a továbbjutás felé, hiszen a csoportok első két helyezettje jut ki a szlovéniai kontinensviadalra.

Hornyák Bernadett hat gólig jutott (kép forrása: keziszovetseg.hu)

A nyitómeccs első félidejében nem igazán játszottak jól a magyar fiatalok, meglehetősen sok volt a hiba a támadásokban, ám ennek ellenére is négygólos, 11-7-es vezetéssel vonulhattak a félidei pihenőre. A térfélcsere után szerencsére feljavult a mieink teljesítménye, támadásban és védekezésben is egyértelműen a házigazdák fölé nőttek fiataljaink, akik fokozatosan növelték előnyüket, s végül sima, 33-18-as győzelemmel léptek nagyot a továbbjutás felé. A DKKA játékosai közül Hornyák Bernadett hat, míg Klujber Katzrin három góllal vette ki részét a sikerből, s ha hátralévő két meccséből (Feröer-szigetek és Moldova ellen) még egyet megnyernek juniorjaink, akkor biztosítják helyüket a nyári Európa-bajnokságon.

Magyarország - Macedónia 33-18 (11-7)
Magyarország: Bínó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 4, Fodor 1, Giricz, Háfra 8, Hornyák B. 6, Klujber 3, Márton 9, Pásztor 1, Román, Sallai, Szabó K., Tóvizi 1. Szövetségi edző: Hajdu János.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.