Összefogtak az ökölvívók

Vass Ádám - 2017. március 7. 18:02

A Dunai Ökölvívó Egyesület, valamint a Fox Klub tagjai és versenyzői ezentúl a DÖSE képviseletében készülhetnek tovább a két klub együttműködési megállapodásának köszönhetően.

Egy képviseletbe tömörült városunk két ökölvívó egyesülete, a DÖSE és a Fox Klub, hogy a mintegy ötven gyermek, junior és felnőtt versenyző, vagy kezdő egy címer alatt készülhessen akár a komolyabb versenyekre is.
Kedden délután Hosszú János, a DÖSE elnökségi tagja jelentette be az összefogást, majd elmondta, annak érdekében döntöttek így, hogy jobb feltételek mellett tudják biztosítani városunkban a sportág adta lehetőségeket. Szerinte a Dunai Ökölvívó Egyesület és a Fox Klub együttműködésének köszönhetően arra nyílik lehetőség, hogy a DÖSE képviseletében egy címer alatt képviselhetik versenyzőiket és a sportág kedvelőinek érdekeit, ezáltal városunkat képviselve hazai és nemzetközi rangos rendezvényeken, versenyeken, valamint fel tudjanak nőni a többi sikeres szakosztályhoz, mint a jégkorong vagy a kézilabda, további elismeréseket szerezve a városnak.

A DÖSE újonnan megválasztott elnöke, Mádai Balázs szerint fontos lépés, hogy az együttműködésnek köszönhetően egy zászló alatt működik a két egyesület, így a Fox Klub eddig a Vasasban versenyző tagjait is sikerült a DÖSE színeibe igazolni, akik segíthetnek az ökölvívásban is öregbíteni a város hírnevét. Mint mondta, erre már például szolgál a múlt hétvégén megrendezésre kerülő III. Nemzetközi Busó Kupa, melyen 130 induló közül a DÖSE mind a nyolc versenyzője dobogós helyezést ért el, így három arany, három ezüst és két bronz éremmel tértek haza, megszerezve ezzel a legjobb csapat címet. Ennek fényében bízik abban, hogy Dunaújvárosban újra komoly box élet fog kialakulni.

Sulák András, a DÖSE szakmai vezetője a versenyen elért eredmények méltatása mellett megjegyezte, büszke arra, hogy ekkora létszámmal tudják képviselni az ökölvívást a városban az egyesülés által, majd külön megköszönte, hogy szakmailag mindannyian egyfelé húznak a cél érdekében.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.