Dunaújváros Hetilap

Közel 580 millió forint

doszerk - 2017. március 31. 8:50

Bölcsőde-felújításra közel háromszázmillió, óvoda-fejlesztése kétszáznyolcvan millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Dunaújváros. Megújul a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde és az az Aprók Háza Tagóvoda valamint a Napsugár Tagóvoda is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból megvalósuló bölcsőde-fejlesztés megvalósításához 296,26 millió forint, valamint az óvoda-fejlesztés megvalósításához 280,74 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a város egyik legnagyobb bölcsődéje, a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde újulhat meg idén nyáron, valamint az Aprók Háza Tagóvoda (Technikum városrész) és a Napsugár Tagóvoda (Béke városrész) épületét is korszerűsítik.

A munkálatok során felújítják a mintegy harminc éves bölcsődei épület homlokzatát, tetőszerkezetét, padlóburkolatát, új ablakokat és ajtókat szerelnek fel, továbbá akadálymentes közlekedést alakítanak ki, és korszerűsítik a gépészeti rendszereket. A támogatás lehetőséget teremt a bölcsőde eszközparkjának felújítására is, így tulajdonképpen kívül-belül teljesen megújulhat az intézmény. Új aszfaltburkolatot alakítottak ki az épület gazdasági bejáratánál, a folytatásban pedig a bölcsőde körüli járdát újítják fel teljes hosszában. Létrehoznak új játszóteret a Tavasz utca felőli füves területen, amelyet a jövőben körbe fognak keríteni.

A 2017. június 01-től kezdődő felújítás idejére kiköltöznek a gyermekek a bölcsőde épületéből, de az ellátásukat ezen idő alatt is teljes mértékben biztosítják, melyben segíti őket a Dunaújvárosi Óvoda is, hiszen a gyermekek többségének a Duna-parti Tagóvodában (Batsányi u.2-4.) biztosítanak helyet ideiglenesen. Szeptembertől pedig már egy megújult, megszépült bölcsődébe térhetnek vissza.

Mindeközben az Aprók Háza Tagóvodában is végeznek felújítási munkálatokat, melynek a kezdete 2017. május 2. Az Aprók Háza gyermekeit április végétől a felújítási munkálatok idejére a Szivárvány Tagóvoda (Bóna István u. 7.) illetve az Eszterlánc Tagóvoda (Gábor Dénes u. 7.) fogadja. A Napsugár Tagóvodában 2017. június elsején kezdődik a felújítás, és a gyermekek a Béke városrészi Százszorszép Tagóvodában (Lajos király krt. 31.) és a Bóbita Tagóvodában (Földes Ferenc liget 1.) lesznek a munkálatok befejeztéig.

A beruházás figyelembe veszi a jövőben várható szükségleteket, a gyermekek ellátásának minőségi feltételeinek javítását, a mai kor elvárásainak megfelelő környezet kialakítását. Az adott intézmények pedagógusai valamennyi érintett szülőt tájékoztatják a felmerülő változásokkal kapcsolatban, és kérik együttműködésüket.

A rovat további hírei: Közélet

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.