Dunaújváros Hetilap

Közel 580 millió forint

2017. március 31. (péntek) 8:50 - doszerk

Bölcsőde-felújításra közel háromszázmillió, óvoda-fejlesztése kétszáznyolcvan millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Dunaújváros. Megújul a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde és az az Aprók Háza Tagóvoda valamint a Napsugár Tagóvoda is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból megvalósuló bölcsőde-fejlesztés megvalósításához 296,26 millió forint, valamint az óvoda-fejlesztés megvalósításához 280,74 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a város egyik legnagyobb bölcsődéje, a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde újulhat meg idén nyáron, valamint az Aprók Háza Tagóvoda (Technikum városrész) és a Napsugár Tagóvoda (Béke városrész) épületét is korszerűsítik.

A munkálatok során felújítják a mintegy harminc éves bölcsődei épület homlokzatát, tetőszerkezetét, padlóburkolatát, új ablakokat és ajtókat szerelnek fel, továbbá akadálymentes közlekedést alakítanak ki, és korszerűsítik a gépészeti rendszereket. A támogatás lehetőséget teremt a bölcsőde eszközparkjának felújítására is, így tulajdonképpen kívül-belül teljesen megújulhat az intézmény. Új aszfaltburkolatot alakítottak ki az épület gazdasági bejáratánál, a folytatásban pedig a bölcsőde körüli járdát újítják fel teljes hosszában. Létrehoznak új játszóteret a Tavasz utca felőli füves területen, amelyet a jövőben körbe fognak keríteni.

A 2017. június 01-től kezdődő felújítás idejére kiköltöznek a gyermekek a bölcsőde épületéből, de az ellátásukat ezen idő alatt is teljes mértékben biztosítják, melyben segíti őket a Dunaújvárosi Óvoda is, hiszen a gyermekek többségének a Duna-parti Tagóvodában (Batsányi u.2-4.) biztosítanak helyet ideiglenesen. Szeptembertől pedig már egy megújult, megszépült bölcsődébe térhetnek vissza.

Mindeközben az Aprók Háza Tagóvodában is végeznek felújítási munkálatokat, melynek a kezdete 2017. május 2. Az Aprók Háza gyermekeit április végétől a felújítási munkálatok idejére a Szivárvány Tagóvoda (Bóna István u. 7.) illetve az Eszterlánc Tagóvoda (Gábor Dénes u. 7.) fogadja. A Napsugár Tagóvodában 2017. június elsején kezdődik a felújítás, és a gyermekek a Béke városrészi Százszorszép Tagóvodában (Lajos király krt. 31.) és a Bóbita Tagóvodában (Földes Ferenc liget 1.) lesznek a munkálatok befejeztéig.

A beruházás figyelembe veszi a jövőben várható szükségleteket, a gyermekek ellátásának minőségi feltételeinek javítását, a mai kor elvárásainak megfelelő környezet kialakítását. Az adott intézmények pedagógusai valamennyi érintett szülőt tájékoztatják a felmerülő változásokkal kapcsolatban, és kérik együttműködésüket.

A rovat további hírei: Közélet

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

2020. május 27. (szerda)

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

2020. május 25. (hétfő)

Az önkormányzat és a városlakók segítségével szépült meg a Rákóczi tér a napokban, miután a lakók közössége a közelmúltban azzal a tervvel kereste meg a városvezetést, hogy együtt szeretnék rendbe tenni lakókörnyezetüket. Meg is valósult szépen.

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

2020. május 24. (vasárnap)

A hétvégi szentmiséket is engedélyezte a megyéspüspök, a következő napokban az urnatemető is nyit, ráadásul és a plébániai iroda szolgálata is újra kezdődik: az enyhítések nyomán visszaáll  régi rend a dunaújvárosi katolikus közösség életében.

Utcanévnapok - Vágó Eszter

Utcanévnapok - Vágó Eszter

2020. május 24. (vasárnap)

Új sorozatban mutatja be Dunaújváros utcaneveinek történetét városunk hivatalos honlapja.

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

2020. május 22. (péntek)

Megszűnik az ügyeleti rend, május 25-én, hétfőn kezdődően a szokásos működéshez térnek vissza a város bölcsődéi és az óvodái, adta hírül az önkormányzat hivatalos weboldala. Szigorú óvintézkedésekkel, persze.