Az első dunaújvárosi arany

spigott - 2017. április 4. 7:58

Dobrovitz Barabás Zoltán a harmadik, míg a dunaújvárosi nevelésű Piliszky András az első helyet szerezte meg a tollaslabdázók országos bajnokságának pécsi küzdelmeiben.

A pécsi U15-ös Országos Bajnokságon léptek pályára hétvégén a Danubius KSE utánpótlás korú tollaslabdázói. Mivel a bajnoki küzdelmek az évad kiemelkedő eseményei, ezekkel zárul le egy korosztályos versenyidény, ezért a dunaújvárosi tollaslabdázók is nagyon elszántan várták a pécsi megméretést, melyen Borbély Hanna, Csomor-Németh Lili, Dobrovitz Barabás Zoltán, Nagy Bence és Vagyóczki Dávid képviselték egyesületünket. Mint azt a Danubius KSE vezetőedzője, Jakab János érdeklődésünkre elárulta, versenyzőink sok mérkőzést játszottak leány és fiú egyéniben, illetve a párosok küzdelmeiben, s a korosztályhoz képest technikailag érett, szép játékot nyújtottak. Emellett több találkozót is nyertek tollaslabdázóink, akik közül Dobrovitz Barabás Zoltán a budapesti Francia Botonddal az oldalán a dobogó harmadik fokára állhatott fel a párosok versengésében.

(Képek forrása: Danubius KSE)

Szintén itt rendezték meg a felnőttek Országos Bajnokságát, melyen a dunaújvárosi nevelésű, de már szegedi színekben versenyző Piliszky András is megmérette magát, méghozzá kiváló eredményt elérve, hiszen Sándorházi Viviennel megszerezték a vegyespárosok küzdelmeinek bajnoki aranyérmét, ami hatalmas szó a Danubus KSe számára is, mivel a sportág történelmében először örülhettek dunaújvárosi bajnoki címnek a felnőttek mezőnyében.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.