Három érem a diákolimpiáról

spigott - 2017. április 18. 16:22

Kiválóan szerepeltek, s egy aranyérem mellett két ezüstöt is szereztek a dunaújvárosi ökölvívók a Debrecenben megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Debrecenben rendezték meg április 12. és 15. között a harmadik, negyedik és ötödik korcsoportos ökölvívók országos diákolimpiai döntőjét. A Magyar Ökölvívó szakszövetség rendezésében megtartott viadalon rendkívül népes mezőny gyűlt össze, s köztük hat dunaújvárosi versenyzőért is szoríthatunk, ugyanis a serdülők versengésében Kádár Alexandra (52 kg), Horváth Máté (52 kg), Sztojka Sándor (54 kg), míg a junioroknál Simon Richárd (60 kg), Csavajda György (63 kg), valamint Sztojka Gyula (75 kg) lépett a kötelek közé.
Mint arról Sulák András, a Dunai Ökölvívó Egyesület (DÖSE) edzője beszámolt, a versenyzőink alaposan kitettek magukért a megméretésen, hiszen három éremmel, egy első és két második helyezéssel zárták az országos finálét.

Mint azt megtudtuk, az 54 kg-osok mezőnyében induló Sztojka Sándor már az első két meccsét sem bunyózta végig, akkora volt a fölénye, s a döntőben is egyhangú pontozással győzött, így teljesen megérdemelten szerezte meg a viadal első helyét. Az első éves serdülő Horváth Máté szintén két győztes meccsel a háta mögött várhatta a finálét, s bár szoros meccsen vereséget szenvedett tapasztaltabb ellenfelétől, így is büszke lehetett második helyére. Sulák András kiemelte a szintén ezüstérmes Kádár Alexandra teljesítményét is, hiszen kezdőként érte el remek eredményét úgy, hogy egy rutinosnak mondható szegedi bokszolótól szenvedett csak vereséget. "Szandra nagy harcos lesz, tuti, szép jövő állhat előtte!" – fogalmazott edzője.
Simon Richárdot sajnos már az első napon a későbbi győztessel sorsolták össze, így most ne volt esélye a győzelemre, de keményen dolgozik, így idővel jönnek majd a remélt sikerek is. Szintén nem volt szerencséje a sorsolással Csavajda Györgynek, aki egy sokszoros válogatottal került szembe első meccsén, s bár hatalmas küzdelemben vereséget szenvedett, edzője szerint a dunaújvárosi bokszoló hatalmas tehetség, szóval sok munkával hamarosan élversenyzője lehet korosztályának.

Boldog csapat! (Képek: DÖSE)

Sztojka Gyula eddig nem sok mérkőzést vívott meg, s ez látszott is teljesítményén, mert kissé elizgulta első mérkőzését, s bár a harmadik menetben már nagyot küzdött, a győzelem ezúttal elmaradt, így nem volt esélye az éremszerzésre.
Mindent összevetve azonban kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi bokszolók az ország egyik legnagyobb utánpótlás viadalán, s mint azt Sulák Andrástól megtudtuk, ahogy a versenyzők, úgy ő is nagyon szép élményekkel gazdagodott, s bár versenyzőként nem tartozott kedvenc városai közé Debrecen, a diákolimpiai döntőnek köszönhetően már ő is egyre jobban kedveli Hajdú-Bihar megyeszékhelyét.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.