Kiállítások, parázs küzdelem, végül döntetlen

Szárszó Lajos - 2017. április 22. 19:56

Parázs, kiállításoktól sem mentes mérkőzésen gól nélküli első félidőt követően 1-1-es döntetlent ért el labdarúgó csapatunk.

A pontszerzést tűzte ki céljául a DPASE labdarúgó csapata a mai, Szigetszentmiklós elleni találkozó előtt. Ez, mivel Dobos Barna tanítványai a kisebb hullámvölgy után javuló formát mutattak, nem tűnt elérhetetlennek a tabellán második helyen álló vendéglátókkal szemben. A dunaújvárosi fiatalokkal szemben olyan csapat állt fel, akik számára a találkozó hatalmas jelentőséggel bírt, hiszen ahhoz, hogy a hátralévő fordulókban is maradjon esélyük a feljutást jelentő első hely megszerzésére, mindenképpen be kellett gyűjteniük a három bajnoki pontot. A győzelmi kényszer így a szigetszentmiklósiak vállát nyomta, míg a mieink olyan játékkal szerettek volna előrerukkolni, amely a közeljövőt tekintve építő jellegű.

Az első percek főként a hazaiak keménységeiről szóltak, akik ezzel azonnal megpróbáltak hathatós nyomást gyakorolni fiataljainkra. Ebben sajnos partnerre találtak a játékvezetőben is, akinek a kezéből már ekkor kicsúszni látszott a meccs. Ezt több alkalommal jelezte kispadunk, aminek az lett a vége, hogy onnan a lelátóra küldték Dobos Barna vezetőedzőt. Közben azért a fiúk megpróbáltak lehetőségeket kialakítani, de az utolsó passzok egyik oldalon sem sikerültek. A mieink legnagyobb lehetősége Szepessy nevéhez fűződött, labdája sajnos a jobb kapufa mellett elkerülte a kaput. A gól nélküli első félidő után folytatódtak a páros csaták, viszont az előnyt az 52. percben Dobos Áronnak köszönhetően sikerült megszereznünk (0-1). Ezt követően tizenegy percig örülhettünk a vezetésnek, ekkor azonban Sipos egyenlített (1-1). Mivel a kemény ütközetek nem hagytak alább, automatikusan érkezett az első kiállítás, Ródenbücher mehetett idő előtt zuhanyozni. Az emberelőnnyel azonban nem tudtunk mit kezdeni, ráadásul a 90. percben Szepessy is piros lapot kapott. A végső sípszó előtt még Bita Lászlót is elküldték kispadunkról, de a lényeg a bravúros pontszerzés a tabella második helyén álló Szigetszentmiklós otthonából (1-1).

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros).- Az első félidőben nagyon keményen léptek fel ellenünk a hazaiak, melyet a játékvezetőnek nem sikerült megállítania. Öröm volt, hogy megint masszívak voltunk, melyre a folytatásban tudunk majd építeni. Voltak lehetőségeink, helyzeteink, majd sikerült a vezetést is megszereznünk. Miután kiegyenlítettek a hazaiak emberelőnybe kerültünk, akkor kellett volna harcosabb játékkal fölénybe kerülnünk. Ehelyett sajnos visszahúzódtunk a kapunk előterébe. Ami azonban a legfontosabb, hogy ismét fejlődést tapasztaltam, ezzel a második helyezett csapat otthonából hoztuk el az egyik pontot, melyet meg is érdemeltünk.

Szigetszentmiklós - Dunaújváros PASE 1-1 (0-0)

Vezették: Görög Márió, asszisztensek Hofbauer Roland és Sebestyén László.

Szigetszentmiklós: Zubány Gábor - Sipos Bence Patrik, Májer Gergő, Fritz Attila, Vass Máté, Ródenbücher István, Barna Zsolt, Földes Milán, Kovács János, Varga Bence (Szabó Erik Kálmán a 73. percben), Pintér Dominik (Mojzer György az 57. percben). Vezetőedző: Csurka Zoltán

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor - Csendes Péter, Pölöskei Péter, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó (Ablonczy Gerjén a 83. percben), Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Blatt Pál, Király Bence. Vezetőedző: Dobos Barna

                                        

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.