Magyar-Székely Gálameccs - Véghajrá előtt

doszerk - 2017. április 28. 8:51

Negyedik alkalommal rendezik meg hétfőn este a magyar és a székely jégkorongozók jótékonysági gálamérkőzését a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, ahol a remények szerint telt ház előtt, remek hangulatban csaphatnak össze egymással a csapatok.

Újabb ünnepre készülhetnek május 1-jén a jégkorong szerelmesei, hiszen immáron negyedik alkalommal rendezik meg a magyar és a székely válogatott jégkorong gáláját, melynek ezúttal – a gálameccsek történetében először – a Dunaújvárosi Jégcsarnok ad otthont. A nem mindennapi eseményre nagyon készülnek a szervezők és a szurkolók is, igaz előbbiek számára nagyon eseménydúsan telnek a mindennapok, hiszen rengeteg mindenre kell figyelniük ahhoz, hogy meg tudják ismételni az első három összecsapás átütő sikerét. Mert a cél nyilvánvalóan ez, s bár Vargyas László főszervező nem szereti a nagy szavakat, azért ő is egyre növekvő izgalommal várja a magyar és a székely válogatott jövő hétfői összecsapását.

- Valóban a véghajrában vagyunk már, a legfontosabb számomra az, hogy a két csapat kerete abszolút komplett, figyeljük a magyar válogatott minél jobb szereplését Kijevben, s azt várjuk, hogy akit onnan meghívtunk, még csatlakozik majd a mezőnyhöz, miután nemzeti együttesünk hazatért a világbajnokságról. Nagyon nagy köszönettel tartozunk a városnak, hogy a csarnok jegét a rendelkezésünkre bocsájtották, a magyar csapat naponta gyakorol rajta, a jegyek is szépen fogynak, több olyan vendég is érkezik, akik nagy örömmel fogadták a meghívásunkat, szóval úgy gondolom, hogy aggodalomra azért semmi okunk nincs. Nagy örömünkre rengetegen érkeznek Erdélyből, Gyergyóból és környékéről, Csíkszeredából és Brassóból is rengetegen jelezték, hogy jönnek, ez hatalmas öröm, s egyben hátborzongató érzés számomra és mindenki számára, mert nyilván ezért is rendezzük meg ezt a gálamérkőzést, hogy örömöt okozzunk vele. Az persze nyilvánvaló, hogy egy esemény sikerességét a látogatottság minősíti majd, nem én, nem más, s mi abban bízunk, hogy meg tudjuk tölteni a jégcsarnok lelátóit, s egy jó hangulatú gálamérkőzéssel tudunk kedveskedni a magyar és székely jégkorong szurkolóknak. Azt látom a játékosokon, hogy nagyon örülnek, nagyon várják már a hétfőt, az erdélyiek vasárnap érkeznek, s aznap mindkét csapat délután gyakorol majd, a magyarok öttől, a székelyek hattól lesznek jégen, s természetesen már ezekre az edzésekre is sok szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A szervezők pár fontos technikai információval is igyekeztek ellátni bennünket, s ezeket természetesen szintén megosztjuk olvasóinkkal. Az autóval érkezők számára kiemelten fontos lehet, hogy a sporttelep belső parkolóját csak regisztrált meghívottak vehetik igénybe, így a parkolásra a Vasmű úton, a Vasmű téren, valamint a tornacsarnok mellett bevásárlóközpont parkolójában lesz lehetőség. A Dunaújvárosi Sportcsarnok előtti parkolót a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ünnepi labdarúgó tornájának vendégei használják, így a szervezők arra kérik a gépjárművel érkezőket, hogy az említett helyeken "pihentessék" autóikat.

A beléptetés a már megszokott rendszerben zajlik, a jegyekkel kapcsolatban viszont szintén fontos információ, hogy pénteken az elővételi belépők vásárlását beszüntetik a szervezők, ezt követően már csak hétfőn, a jégpályán lesz lehetőség a jegyek megvételére. Azoknak sem kell azonban szomorkodniuk, akik esetleg nem férnek már be a jégcsarnokba, ugyanis az udvaron elhelyezett sörsátor mellett óriáskivetítőn követhetik figyelemmel a gálameccs eseményeit. A szervezők tombolával is kedveskednek a mérkőzésre kilátogató sportbarátoknak, akik közül a szerencsések többek között versenymezt, dedikált székely szakácskönyvet, Ambrus Attila által felajánlott egyedi agyagedényt is nyerhetnek, nem beszélve arról, hogy a tombola bevétele is jótékonysági célt szolgál, hiszen az idei mérkőzéssel a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatják a szervezők, valamint a jégkorong gála résztvevői.

A IV. Jótékonysági Magyar-Székely Jégkorong Gála programja

Vasárnap
Nyilvános edzés
17:00 magyar válogatott
18:00 székely válogatott

Hétfő
14:00 kapunyitás az udvaron (székely népi étkek, mics, nyakaskaraj, kürtös kalács, Igazi Csíki Sör)
14:30 Spartan Cheerleaders
15.00 Néptánc bemutató (Szárszó Bence és Rőfi Renáta. Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes)
16:00 jégpálya kapunyitás
16:30 utánpótlás bemutató (az acélbikák apróságai adnak ízelítőt a tudásukból)
16:55 bemelegítés
17:15 jégkészítés
17:25 a Győri Nemak-Dana ETO HC és Műkorcsolya szakosztály sportolóiank közös meglepetése a rendezvény tiszteletére
17:35 bevonulás
17:40 Dunaújvárosi Vegyeskar
17:45 Köszöntő/Nyitóbeszéd
17:55 Himnuszok megemlékezés
18:05 Korongbedobás
18:40 szünet (műkorcsolya bemutató: Gede Jázmin és Varga Virág előadásában)
18:55 2. harmad
19.30 2. szünet (tombolasorsolás)
19:45 3. harmad
20:15 Záróbeszéd

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.