Ukrán válogatott védőt igazolt a DAB

doszerk - 2017. április 25. 8:00

A huszonkét éves Danil Skripets személyében fiatal, de már komoly nemzetközi tapasztalattal bíró hátvédet igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Ugyan a 2017/2018-as szezon kezdetére még sokat kell várnia a helyi jégkorong szurkolóknak, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetése igyekszik mindent elkövetni azért, hogy megfelelő erősségű keretet állítson össze a MOL Liga nyitányára. Mint arról korábban már beszámoltunk, együttesünk dunaújvárosi magja együtt maradt, Koitmaa kapus is szerződést hosszabbított, míg a huszonhétszeres válogatott Hetényi Péter a Debrecen csapatának szerelését cserélte le az Acélbikákéra.
A DAB honlapján megjelent közleményből kiderült, hogy az erősítések sora ugyanakkor nem ért véget, s mint arról ifjabb Azari Zsolt, Acélbikáink klubmenedzsere beszámolt, a következő szezonban egy fiatal válogatott ukrán hátvéd is Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Kép forrása: Donbassz Donyeck

A 22 éves Danil Skripets eddigi pályafutása nagyobbik részében Ukrajnában játszott, majd az orosz bázisú juniorligából (MHL) távozva Kazahsztánban próbált szerencsét. A 2015/2016-os szezonban hazatért, s a Donbassz Donyeck csapatának játékosa lett, ahonnan a Generals Kijev gárdájához szerződött, s játszott egészen az idei szezon végéig.
A 22 éves, 180 cm magas hátvéd végigjárta a különböző korosztályos válogatottakat, ám emellett bemutatkozhatott az ukrán felnőtt nemzeti csapatban is, mellyel 2014-ben és 2015-ben is részt vehetett a Divízió I/A-s világbajnokságon. A fiatal bekkel egy szezonra szóló szerződést kötött együttesünk, melynek vezetése bízik abban, hogy stabil, jó játékot láthatnak majd tőle csapatunk drukkerei is.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.