A Széchenyi büszkeségei

Vass Ádám - 2017. május 3. 7:49

Három széchenyis tanuló négy tantárgyban is bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjébe, ahol egyikük első helyezést ért el.

Hosszú évek felkészülése, szorgalom, tehetség, széles érdeklődési kör és a szakirodalmak feldolgozása meghozta eredményét három széchenyis tanuló számára is. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny harmadik fordulójába, vagyis döntőbe került Mészáros Mirtil, aki a magyar nyelvi verseny huszonötödik helyezését érte el, Körösztös Gergő, aki két tantárgyban is az ország harminc legjobb tanulója közé került és irodalomból 17. helyen, filozófiából pedig a 27. helyen végzett, míg Bali Bettina első helyezést ért el a művészettörténeti szekción.

A versenyre való felkészülésüket Hutvágnerné Róth Éva és Péntek Klára segítette, sokat ksézültek a tesztekből, szóbeliből, esszékből és a pályamunkák bemutatásából álló feladatokra. Mészáros Mirtil a Sorstalanságban található párbeszédeket elemezte, Körösztös Gergő filozófiából az ismeretelmélet tételt húzta, míg irodalomból a stílusirányzatok keveredését elemezte Tóth Árpád költészetében, Bali Bettina pedig Kondor Béla, Dózsa György sorozatának elemzésében remekelt.

A rovat további hírei: Oktatás

Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

2021. júl. 01.

Nem mindennapi randevúra került sor a közelmúltban a Városházán: a Petőfi iskola „öregdiákja”, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester látta vendégül az Imre-család tagjait. Csodás tény: a família története a kezdetektől napjainkig összefonódik az iskolával.

DSTV: búcsú a tanévtől

DSTV: búcsú a tanévtől

2021. júl. 01.

Ahogy a város többi iskolájában, idén végre hagyományos ünnepséget rendeztek a Szabó Magda Tagintézmény diákjainak is, derül ki a DSTV összegzéséből. A járványügyi intézkedések enyhítésével a fiatalok a szüleik részvételével búcsúztak a tanévtől. Hangkép.

Móricz: remek eredmények az év végén

Móricz: remek eredmények az év végén

2021. jún. 25.

Katona Réka Sára miniszteri díjban részesült, és remek versenyeredmények koronázták a Móricz iskola tanévét matematika és környezetismeret tantárgyakból is.

DSTV: elballagtak a diákok – a Móriczban is

DSTV: elballagtak a diákok – a Móriczban is

2021. jún. 24.

Dallal, könnyekkel és szép szavakkal búcsúztak iskolájuktól a végzős diákok, derül ki a DSTV összegzéséből. Szigorú szabályok betartásával ugyan, de a tanév végén végre a Móricz iskolában is  részt vehettek a szülők, hozzátartozók az eseményen. Hangkép.

Rendhagyó tanév – kellemes záróünnepséggel

Rendhagyó tanév – kellemes záróünnepséggel

2021. jún. 23.

A hőség miatt szokatlan időpontban, de végre élő közösségi eseményként, együtt összegyűlve rendezhették meg a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának évzáró ünnepségét. (X)

DSTV: élő búcsú az iskolától

DSTV: élő búcsú az iskolától

2021. jún. 22.

Szabadtéri rendezvény részeként búcsúztak az alma matertől a Szabó Magda iskola diákjai, derül ki a DSTV összegzéséből. Ahogy a város többi iskolájában, a diákok végre a családtagok, rokonok körében ballaghattak el az intézményből. Hangkép.
 

Wesley Da Capo: zenével, tánccal búcsúztak

Wesley Da Capo: zenével, tánccal búcsúztak

2021. jún. 21.

Évzáró gálát nem rendezhetett, így sajátos formában búcsúzott a tanévtől a Wesley Da Capo Művészeti Iskola: minden tanszak csatlakozott a Jerusalema táncos kihívásához – ez eredmény pompás videó, mutatom máris! Hangkép.