Eső, viharos szél a harminc fok után

2017. május 19. (péntek) 18:13 - doszerk

A következő napokban is sok lesz a napsütés, de a hétvége második felében ismét többfelé várható zápor, zivatar. Kezdetben akár 30 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek, vasárnapra némileg mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Szombaton is többórás napsütés várható, viszont délután, este már többfelé alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések. A minimumhőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok 20 és 27 fok között alakulnak.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de több helyen várható zápor, néhol zivatar, s erős, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-
 

A rovat további hírei: Mozaik

Az eső sem segít

Az eső sem segít

2017. július 22. (szombat)

A hétvégén a sok napsütés mellett záporokra, zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt fokozódik a kánikula, 36, 37 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Visszatér a kánikula

Visszatér a kánikula

2017. július 18. (kedd)

Csütörtöktől rekkenő napsütés várható, fokozódik a hőség, több helyen lehet 35-37 fokos forróság, amely a hétvégén is kitart.

Újabb rekord az EFOTT-on

Újabb rekord az EFOTT-on

2017. július 18. (kedd)

Az első igazán sikeres EFOTT éppen városunkban volt 2008 nyarán, amire aztán évről-évre egyre többen látogattak a fiatalok, idén pedig már 110 ezernél is többen buliztak a fesztiválon, Velencén. Pénteken ráadásul telt ház is volt, több, mint harmincezres tömeggel, amire nem volt még példa a 42 éves rendezvény történetében.

Ismét 30 fok feletti maximumok várhatók

Ismét 30 fok feletti maximumok várhatók

2017. július 16. (vasárnap)

Melegszik az idő a következő napokban: ismét 30 Celsius-fok feletti maximumok várhatók, pénteken akár 37 fok is lehet. Sok lesz a napsütés, a hét második felében lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Marad a tavaszias időjárás

Marad a tavaszias időjárás

2017. július 15. (szombat)

Szombaton és vasárnap 25 Celsius fokon átlaghőmérsékletre van kilátás, hidegfronti hatás terheli szervezetünket, keddtől azonban visszatér a kánikula - olvasható a koponyeg.hu előrejelzésében.

Jön egy kis felfrissülés

Jön egy kis felfrissülés

2017. július 13. (csütörtök)

Hidegfront kíséretében néhány napig mérséklődik a hőség, hétfőtől viszont ismét visszatér a kánikula - olvasható a koponyeg.hu előrejelzésében.

A jövő hét közepétől mérséklődik a hőség

A jövő hét közepétől mérséklődik a hőség

2017. július 09. (vasárnap)

A hét elején még akár 37 fok is lehet, a hét közepétől mérséklődik a hőség, a hétvégén többfelé 25 fokig sem emelkedik a hőmérséklet. Emellett sok napsütés várható, de többször záporok, heves zivatarok is lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.