Két ezüstérem a Világkupán

doszerk - 2017. május 20. 19:50

Ugrásban és felemás korláton is jól szerepelt az eszéki Világkupán Kovács Zsófia, aki két ezüstéremnek örülhetett a viadal mai fináléiban. A Dunaferr SE versenyzője mindkét gyakorlatával meg tudta javítani a selejtezőben elért eredményét, így jó érzésekkel várhatja a gerenda döntőjét is. Részletek hamarosan.

Ugrásban és felemás korláton mérette meg magát az eszéki Világkupa döntőiben ma délután a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia, aki az éremszerzés reményében vágott neki mindkét szám küzdelmeinek. Erre minden esélye meg is volt Európa-bajnoki ezüstérmes versenyzőnknek, hiszen előbbi számban a harmadik, míg utóbbiban a második legjobb eredményt érte el a csütörtöki selejtezőkben. A tizenhét éves dunaújvárosi kiválóság ugrásban lépett először szerhez, s csütörtöki eredményét közel két tizeddel megjavítva, 14.034 pontot szerzett, amivel a bravúros második helyet sikerült megszereznie úgy, hogy csak az ugrásspecialista Dévai Boglárka tudta megelőzni. Felemás korláton orosz ellenfele tűnt esélyesebbnek, ám Zsófi itt is alaposan kitett magáért, több mint hat tizeddel javította meg selejtezős eredményét, így 14.133 pontot elérve állhatott a dobogó második fokára.

Trenka János, Zsófia edzője: - Szégyenletes csalással vették el Zsófia aranyérmét! Emiatt nagyon bosszús vagyok! Megérdemelte volna Zsófia, hogy mai teljesítménye után eljátsszák neki a magyar Himnuszt! Természetesen nagyon büszke vagyok egész napi teljesítményére és arra, hogy Dévai Boglárka mögött ugrásban a második helyen végzett, így sikerült a tegnapi eredményéhez képest egyel előrébb lépnie. Ezt az eredmény ráadásul úgy érte el, hogy a terembe lépés után nem hagytak lehetőséget a bemelegítő ugrásra, hanem ahelyett azonnal szólították! Ez okozta azt, hogy az első ugrás érkezésébe becsúszott egy kis pontatlanság, de az nem volt vészes. Összességében ugrásai összeszedettek voltak. Ezt követően mentünk a felemáskorlátra. A célunk az volt, hogy a kvalifikáción elért második helyről előre lépjünk, a bírók azonban ezt másképp gondolták. Zsófival megbeszéltük, hogy ezen a szeren csak úgy nyerhetünk, ha a tegnapi gyakorlatnál ma két tizeddel, tehát 5,8-as erősségűt vállalunk be. Azt is elmondtam neki, hogyha nem, és megőrzi a második helyet, akkor is nagyon büszke leszek rá. Zsófi azonban az erősebb gyakit szó nélkül bevállalta, melyet hiba nélkül, pontos kötésekkel kivitelezett. Ezzel azonnal az élre állt, így következett az utolsó, az orosz lány által bemutatott gyakorlat. Az ő bemutatója koszos volt, kötései közül egyet kihagyott, míg a többi sem volt pontos, így joggal éreztük azt, hogy egyértelműen Zsófié lesz az első hely. Ez azonban nem így történt! Csúnya módon behozták elénk az orosz lányt, aki csupán 67 ezreddel kapott többet nálunk, ezzel megfosztották Zsófit az aranyérmétől. Én ritkán vagyok indulatos, de ki merem jelenteni, a pontozóknál nem az igazság, hanem a sportdiplomácia döntött! A legvégén annyit tudtam mondani Zsófinak, hogy nálam egyértelműen ő nyert!

Kovács Zsófia: - Igazából meg vagyok elégedve a teljesítményemmel, hiszen ugráson Bogi mögött a második helyen végeztem, így sikerült egy helyet javítanom a kvalifikációhoz képest. A korlátot sajnálom, mivel mindenki azt mondta, hogy nem volt erősebb nálam az orosz lány, és nekem kellett volna győznöm. Pár ezreden múlott mindez. Ezt azonban el kell fogadnom, hiszen ezen nem lehet változtatni. Ebből erőt merítve készülnöm a holnapi gerenda döntőre. Annak nagyon örültem, hogy ugráson Boginak eljátszották a magyar Himnuszt, viszont jó lett volna, ha ezt én is megélhettem volna. Remélem, hogy holnap én is hallhatom. Úgy érzem, hogy mindez sikerülhet.
A szervezés érdekessége még, hogy a záró bankettre, melyet az utolsó versenyszám után szoktak megrendezni áttették ma estére, így a holnapi finálékra nem pihenhetnek sokat a versenyzők. Így holnap még jobban szorítsunk Zsófinak, hogy sikerüljön gerenda fináléja.

Eredmények

Ugrás: 1. Dévai Boglárka 14.300, 2. Kovács Zsófia 14.034, 3. Tjasa Kysselef 13.933, 4. Gabriela Janik 13.767, 5. Lilia Akhaimova 13.667, 6. Tijana Tkalcec 13.534, 7. Ema Kajic 13.284, 8. Teja Belak 12.950.

Felemás korlát: 1. Anastasia Iliankova 14.200, 2. Kovács Zsófia 14.133, 3. Gabriela Janik13.400, 4. Evgenia Shelgunova 13.233, 5. Flavia Saraiva 12.800, 6. Ioana Crisan 12.433, 7. Barbora Mokosova 12.067, 8. Marija Holbura 11.633.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.