A csapategység volt a siker kulcsa

Szárszó Lajos - 2017. június 20. 7:24

Az Európa-bajnokságon bronzérmes magyar minifoci válogatott egyik meghatározó játékosa, a Dunaferr DUE Renalpin FC gólkirálya, Fekete Róbert jó játékkal, sorsdöntő gólokkal járult hozzá nemzeti együttesünk remek sikeréhez.

A csehországi Brno városa adott otthont a hétvégén lezárult minifoci Európa bajnokságnak, melyen a magyar válogatott nagyszerű teljesítménnyel a harmadik helyet érte el. Ennek a csapatnak két dunaújvárosi futsal játékos, Varga Csaba és Fekete Róbert is tagjai voltak. Mindkettejükre büszkék lehetünk, hiszen meghatározó szerepet játszottak a válogatott minden mérkőzésén. Fekete Róbertet, a Dunaferr gólkirályát kérdeztük élményeiről és a sikerük titkáról.
- A sikerünk titkát könnyű megfejteni, hiszen az a kiváló csapategységben és Nagy Lajos szövetségi kapitány bizalmat sugárzó erejében rejlett. A pályán belül és azon kívül sem egyénieskedések, sem klikkesedések nem voltak. Úgy indultunk neki az Európa bajnokságnak, hogy nem volt rajtunk teher, hiszen az elsődleges célunk a csoportkörből történő továbbjutás volt. Ehhez kellett a nyitó, legnehezebb mérkőzésen jól telesítenünk, mely a kiváló csapatot alkotó házigazdák ellen nagyszerűen sikerült. Ez a győzelem nyitotta meg az utat a nagyobb lehetőségek felé. Az izraeli együttest könnyen győztük le, ezzel vált biztossá, hogy csoportelsőként jutunk tovább.

Ezt követően újabb célt tűztünk ki, mely a legjobb négy közé kerülést jelentette. Így vágtunk neki a törökök elleni ütközetnek, melynek csak a végeredménye volt a szoros. Fölényünket jellemzi, hogy amennyiben lehetőségeinket kihasználjuk, akkor akár öt, vagy akár hat góllal nyerhettünk volna, míg ellenfelünknek egy kapura lövése sem volt. A lengyel csapat várt ránk ezt követően, akik velünk közel azonos játékerőt képviselnek. Ők hamar, egy szabadrúgás után megszerezték a vezetést, mellyel ki akarták húzni a meccset, ám ez nem sikerült nekik, hiszen a vége előtt két perccel egyenlítettünk, majd büntetőkkel jutottunk az elődöntőbe. Ott azt az orosz válogatottat kaptuk, akik játéktudásban, játékerőben kiemelkedtek a teljes mezőnyből. Csapatkapitányuk hússzoros nagypályás felnőtt válogatott volt, de többen nagypályás klubcsapataikban is több száz első osztályú mérkőzést tudnak maguk mögött. Ellenük sem teherrel a vállunkon léptünk pályára, de a bizonyítási vágy bennünk volt. Ez azonban kevésnek bizonyult, így a későbbi Európa-bajnoktól elszenvedtük első vereségünket. A bronzmérkőzés igazi presztízsharcot hozott Románia válogatottja ellen, hiszen az elmúlt időben több alkalommal játszottunk ellenük parázs meccseket. Volt törleszteni valónk is, mely plusz motivációt jelentett számunkra. Azt tudtuk, hogy Románia együttese nagyon erős, hiszen hatszoros Európa-bajnokként, európai ranglista elsőként érkeztek Csehországba. A mi célunk az volt, hogy elrontsuk játékukat, mely sikerült, és végül büntetőkkel legyőztük őket. Így nagy boldogság volt a bronzérem átvétele.

A győztes büntető a románok ellen! (Képek forrása: minifoci.hu)

- Mennyire volt teher számodra, hogy a rizikós büntetőket neked kellett elvégezned?

- Ezt egyáltalán nem éreztem nehézségnek, sőt, én kifejezetten szeretem ezeket a kihívásokat jelentő szituációkat. Így volt ez a lengyelek ellen, hiszen ott azért kellett belőnöm a büntetőt, hogy a továbbjutási esélyeink megmaradjanak, míg a románok elleni gólom a bronzérmet jelentette számunkra. Mindez azért sem jelentett plusz terhet, hiszen a büntetőkhöz olyanok álltunk oda, akik azt elvállalták. Az pedig, hogy minden esetben harmadikként álltam a labda mögé, az az évek során alakult így ki, mivel én mindig a harmadikat szeretem lőni. Ez pedig most is bejött.
Mint azt a Dunaferr játékosa hozzáfűzte, a magyar válogatott volt az Európa-bajnokság legvidámabb gárdája, melyet azok az apró ugratások is bizonyítottak, melyek a csapaton belül történtek. Játékuk ettől lehetett felszabadultabb, mely ezúttal sikerhez vezette őket.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.