A DPASE örülhetett Baracson

2017. június 26. (hétfő) 7:58 - spigott

Az utolsó fordulót megnyerő Dunaújváros PASE együttese szerezte meg a Carissa női labdarúgó bajnokság 2016/2017-es szezonjának első helyét.

Baracson rendezték meg hétvégén a Carissa női labdarúgó bajnokság harmadik, a bajnoki címről is döntő fordulóját, melyen ezúttal a rájátszásba jutott három csapat, a házigazda Baracs SE, a DPASE, valamint Holler UNFC együttesei mérték össze egymással erejüket. A forduló előtt a Baracs SE vezette a tabellát, ám előnye mindössze kettő pont volt a DPASE gárdája előtt, míg a Holler UNFC számára az lehetett elsősorban a cél, hogy megszorítsa ellenfeleit a sorozat utolsó állomásán.

Győztes csapat! (Kép: dlsz.hu)

Ez nem sikerült a bajnokságban végül harmadik együttesnek, hiszen előbb a baracsiaktól (10-0), majd a dunaújvárosiaktól (9-1) kaptak méretes zakót, s ahogy várható volt, végül a két élcsapat egymás elleni csatája döntötte el a bajnoki cím sorsát. A rangadót a hazaiak kezdték jobban, ám nem tudtak mit kezdeni a DPASE remeklő hálóőrével, Szabó Zsófiával, ráadásul Schnierer Fanni a nagy vetélytársat juttatta előnyhöz az első félidőben. A térfélcsere után nagy erőket mozgósított a Baracs az egyenlítésért, ám ezúttal semmi nem jött be a vendéglátóknak, hiszen a Dunaújváros PASE belőtt, a házigazdák viszont kihagytak egy büntetőt, így némi meglepetésre, de egyáltalán nem érdemtelenül a DPASE gárdája nyerte 2-0-ra a rangadót, így az utolsó meccsen előzte meg riválisát, s szerezte meg ezzel együtt a sorozat bajnoki címét is.

A Carissa női labdarúgó bajnokság utolsó fordulójának eredményei

Baracs SE – Holler UNFC 10-0
Holler UNFC – DPASE 1-9
Baracs SE – DPASE 0-2

A Carissa női labdarúgó bajnokság dobogósai: 1. DPASE 17 pont, 2. Baracs SE 16 pont, 3. Holler UNFC 1 pont.

Egyéni díjak

Legjobb játékos: Schnierer Fanni (DPASE)
Legjobb kapus: Szabó Zsófia (DPASE)
Gólkirály: Bozsik Brigitta (Baracs SE)
DLSZ különdíj: Fehérvári József (Baracs SE elnök)

A rovat további hírei: Sport

Fontos Dunaferr-siker

Fontos Dunaferr-siker

2019. december 13. (péntek)

Meggyőző játékkal aratott magabiztos, 6-1-es győzelmet Debrecenben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Fehérvári csapat lett a megye legjobbja

Fehérvári csapat lett a megye legjobbja

2019. december 13. (péntek)

A Fejó-Therm kispályás labdarúgó csapata a második, míg a Karmacsi Autó a harmadik helyen fejezte be a székesfehérvári viadalt.

Három pontért utazik a Dunaferr

Három pontért utazik a Dunaferr

2019. december 13. (péntek)

Kőkeménynek ígérkező mérkőzés vár ma este a Dunaferr futsalosaira a DEAC otthonában.

Éremben bízva

Éremben bízva

2019. december 13. (péntek)

A világbajnokságon nyújtott teljesítménynél kiegyensúlyozottabb játékot és érmet remél az Európa-bajnokságon Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Döntetlen az Érd ellen

Döntetlen az Érd ellen

2019. december 12. (csütörtök)

Izgalmas csatában ért el 23-23-as döntetlent az Érd elleni hazai edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Évzárót tartott a Dunaferr SE

Évzárót tartott a Dunaferr SE

2019. december 12. (csütörtök)

A Duna-parti szabadidőparkban tartotta hagyományos évzáró eseményét a Dunaferr SE. Az egyesülethez tartozó szakosztályok, így a kajak- kenu, úszás, röplabda, birkózás és torna csapatok is meghívást kaptak a rendezvényre, ahol a legeredményesebb sportolók díjat vehettek át.

Nyitrai siker a jégcsarnokban

Nyitrai siker a jégcsarnokban

2019. december 12. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Acélbikák erősebbik csapata a második helyen végzett a Santa Claus Cup A elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán.