Drámai meccsen bukott el a Gorillaz

spigott - 2017. június 5. 17:37

Hiába vezetett 17-0-ra is, végül hárompontos, 20-17-es vereséget szenvedett a Budapest Cowbells elleni hazai rangadón a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely ezzel lemaradt a Hungarian Football League rájátszásáról.

A Hungarian Football League alapszakaszának utolsó mérkőzését játszotta ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely a Budapest Cowbells elleni összecsapással zárta a sorozat első szakaszát. Ahhoz azonban, hogy együttesünk bejusson a rájátszásba, mindenképpen nyernie kellett a hasonló elképzelésekkel pályára lépő fővárosiak ellen, vagyis egy izgalmas, látványos csata várt a Dunaújvárosi Stadionba kilátogató drukkerekre.

A kezdés ugyanakkor nem kecsegtetett sok jóval, mert Mészáros István már az első dunaújvárosi támadásnál megsérült, s nem sokkal később Beretka Józsefnek is sántikálva kellett elhagynia a pályát. A mieink első attakja nem is volt sikeres, s bár a vendégek közel öt percig igyekeztek futójátékkal megzavarni a Gorillákat, a hazai védelem is biztos lábakon állt, így együttesünk újra visszavette a támadás jogát. Ugyan a negyedet már nem sikerült ponttal befejezni, a második felvonás elején a továbbra is sántikáló Beretka mezőnygóljával megszerezte a vezetést a hazai csapat (3-0).

A Cowbells taktikája annyiban változott a folytatásra, hogy váltott játékokkal, néha futással, néha passzokkal igyekeztek yardokat nyerni, s a játékrész derekánál el is jutottak a dunaújvárosi végzónáig. Itt azonban hibáztak a fővárosiak, mert Cseperkáló elejtette a labdát, s erre Baranyai János vetődött rá azonnal, így újra a mieink jöhettek támadással.

A Gorillák helyzetét azonban újabb sérülések nehezítették, mert előbb Papp Péter a védelemből, míg Tóth János a támadó alakzatból esett ki egy véleményes ütközés miatt. Nem sokkal később a vendégek védelme is elveszített egy fontos játékost Patrick Ogunji személyében, volt dolga tehát az orvosi személyzetnek. A félidő utolsó támadását a vendégek vezethették volna, ám mindössze tíz másodperccel a félidő vége előtt Mátrai remek blokkja touchdown-t ért a Gorillaz együttesének, s mivel Beretka sem hibázta el az extrát, a nagyszünetben 10-0-ás hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Nem sokáig, mert a harmadik negyed elején Cseperkáló újabb labdavesztését követően Williams szerezte meg a játékszert, majd Bachrathy Dániel növelte tovább a mieink előnyét, ráadásul Beretka továbbra is kíméletlenül kihasználta az extrát, ami 17-0-s vezetést jelentett Grátz Vilmos gárdájának. A vendégek azonban nem adták fel, s Takács Bence touchdown-jával szépítettek, de az extrát blokkolták a mieink, így 17-6-os állásról folytatták a küzdelmet a felek. A Gorillákat szerencsére nem vetették vissza az első fővárosi pontok, következő támadásukat remekül vitték végig, s nem sokkal a negyed vége előtt el is jutottak a Cowbells végzónájáig, ám itt sajnos hibáztak, így nem sikerült ponttal befejezni a játékrészt. A vendégek viszont erőre kaptak, s Roják hosszú futásával szintén TD-közelbe kerültek, majd Cseperkáló révén tovább csökkentették hátrányukat (17-12).

Muszáj volt tehát előhúznia valamint a házigazdáknak is, de Krasznai eladta a labdát, s alig hét perccel a meccs vége előtt már a vezetés megszerzéséért támadhatott a Cowbells, Roják touchdown-jával fordított is sőt, egy sikeres mezőnygóllal 20-17-re meglépett a Gorilláktól. Tovább rontotta a mieink helyzetét, hogy Mészáros Márton is megsérült, ráadásul az idejük is vészesen fogyott, s utolsó időkérésüknél már csak egy percük volt arra, hogy legalább hosszabbításra mentsék a meccset. Ez sajnos nem sikerült, mert Krasznai újabb hosszú passzát fülelték le a vendégek, akik megtartották hárompontos előnyüket, s végül 20-17-es sikerrel búcsúztatták el a Gorillaz gárdáját a Hungarian Football League további küzdelmeitől.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.