Búcsúzik a sikeredező

2017. június 14. (szerda) 21:08 - Szárszó Lajos

A 2016/2017-es bajnoki szezonban - megismételve tavalyi kiváló teljesítményét - ezüstérmet szerzett a Dunaferr DUE Renalpin FC együttese, mely egy kiváló hangulatú évzáróval ünnepelte meg idei eredményeit, ugyanakkor eldőlt az is, hogy a a sikerek egyik kovács, Fehér Zsolt edző távozik a csapattól.

A Dunaferr DUE Renalpin FC együttese az idén sem adta alább a bajnoki ezüstéremnél, ám ez fiaink nyakában aranyként csillog. Ennek oka egyértelmű, hiszen a dunaújvárosi csapatot csak a számos spanyol idegenlégióst soraiban tudó Rába ETO előzte meg. Ez volt az alapgondolata a ma esti évzárónak, melyen a számos támogató és a felnőtt csapat mellett jelen voltak a jövő zálogát adó utánpótlás együttesek is. Az ünneplést a névadókon és támogatókon kívül megtisztelte Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Hingyi László, Sztankovics László, Lassingleinter Fruzsina képviselők, valamint Izsák Máté, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke, aki köszöntőjében nem csupán a jelen dicséretéről szólt, hanem a jövő évi elvárásokat is megfogalmazta.

- Gratulálok ahhoz a csodálatos ezüstéremhez, melyet az idei évben megnyert a csapat. Mindezt úgy, hogy ezzel a legjobb, csak magyar játékosokból álló futsal csapat lettünk. Az elért eredményekhez kellettek azok a támogatók, akik ehhez hozzásegítették együttesünket, így a köszönet természetesen őket is megilleti. Gratulálok a zseniális edzőnek, játékosoknak, szakmai stábnak, melyek együttes ereje hozta létre ezt a sikert. A stabil háttérhez az idén is segítséget adott a futsal mellett teljes mértékben elkötelezett dunaújvárosi önkormányzat, amely a lehetőségekhez mérten a jövőben is csapat mellett lesz. A gratuláció mellett azonban azt kívánom önöknek, hogy a következő szezonban akár célként lehessen kitűzni az aranyérem megszerzését is.

A fenntartó részéről az ISD Dunaferr Zrt pénzügyi és számviteli igazgatója, Matus Péter gratulált a csapat teljesítményéhez:
- Ki gondolta volna, hogy megismételhető lesz a tavaly elért siker? A válasz, hogy én. Ezzel kapcsolatban többek talán óvatosak voltak még akkor is, amikor a fiúk már a rájátszásnál tartottak. Én akkor is bíztam bennük, és lám, megismételték a tavalyi erőn felüli teljesítményt. Mindezt megérdemelten tették, melynek alapját a játékosok és a szakvezetők tudása, és a kiváló csapategység adta. Ez a csapat sokra hivatott a jövőben is, de azt elvárásként nem fogalmazhatjuk meg, hogy ez újabb ezüstérmet, vagy esetleg aranyat ér-e, de azért azt javaslom, hogy innen már visszafelé ne lépjünk.

A névadó Dunaújvárosi Egyetem részéről András István rektor úr kiemelte, hogy az egyetem mindig büszke volt, és büszke is lesz sportolóira:
- Én a kezdeti lépésektől figyelemmel kísérem a futsal csapat tevékenységét, így nagyon büszke vagyok arra, hogy a fiúk a legjobb magyar csapatként ismét ezüstérmet nyertek. Arra is büszke vagyok, hogy az íróasztalomat háromféle labda, a vízilabda, a kézilabda és a futsal labda díszíti, hiszen ezek a sportágak eredményességükkel nagyban hozzájárulnak intézményünk hírnevének növeléséhez. Ezt az állandóságot biztosan megőrizzük, így továbbra is támogatásunkról biztosítom a három sportág játékosait. Biztos vagyok abban, hogy az egyetem üzenete, vagyis az, hogy becsüljük azokat a fiatalokat, akik sportolnak, a jövőben egyre több fiatalt meg fog találni. Büszkék vagyunk rájuk, akik a tanulás és a munka mellett a sportolásba is sok energiát fektetnek.

Zemankó Zoltán csapatvezető beszédében röviden összefoglalta az idei szezont.
- Itt az ideje a köszönetnek, köszöntésnek és az értékelésnek. Elsősorban támogatónknak, Dunaújváros Megyei Jogú város Önkormányzatának, az ISD Dunaferr Zrt-nek és a Dunaújvárosi Egyetemnek és a számtalan kisebb támogatónknak köszönöm azt a támogatást, mellyel az idén stabil hátteret nyújtottak nekünk. Az értékelés első részében azonnal párhuzamot lehet húznunk a tavalyi szezonban elért sikerrel, melyre nagyon büszke vagyok. A két év statisztikája is nagyon hasonló, hiszen ugyanannyi pontot értünk el, bár az idén valamivel több vereséget szenvedtünk el. A teljesítményünk hullámzó volt, de nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ezt a hullámot kiegyenesítsük. Mindez tavaszra sikerült, melyet sok-sok munkával értünk el. Amit az év elején ígértünk, vagyis az 1-4. hely megszerzését, az maradék nélkül teljesült. Nagy öröm, hogy évről évre egyre többen tartoznak családunkhoz, hiszen a felnőtt együttes mögött már ott vannak fiataljaink, az U15-ös, U17-es és az U20-as fiaink, akik szakmailag is egyre jobb teljesítményt nyújtanak a bajnokságokban. Fontos azonban, hogy a város és a város környéki települések is magukénak érezzék ezt a csapatot, így nagy öröm, hogy Baracs és Mezőfalva azonnal mellénk álltak. A velük történt megállapodásnak köszönhetően tovább bővül az utánpótlás csapataink létszáma, így a jövőben elindítjuk az U13-as és U11-es csapatokat is. Klubunk ebben a szezonban megszerezte első aranyérmét, melyet az U20-as utánpótlás együttesünk nyert, mégpedig a felnőtteket felvonultató, a Dunaújváros Labdarúgó Szövetség által megrendezett, nagyon magas színvonalú dunaújvárosi futsal tornán. Ez is bizonyítja a szakmai fejlődést, melyben a továbbiakban is hiszünk.

A köszöntő és az értékelő beszédeket követően a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó játékosokat jutalmazták.

Az év legjobbjai:

Balázs Roland, az U15-ös csapat tagja

Bebesi Csene, az U17-es csapat tagja

Csányi Dávid, az U20-as csapat tagja

Reveland Zoltán, a felnőtt csapatból lett az év játékosa

Fekete Róbert, a házi gólkirály

Az utolsó ajándékot, egy bekeretezett mezt Fehér Zsolt vezetőedző kapta, amely azért volt meglepő, mert rajta ez a két évszám, vagyis a 2015-2017 állt. Ebből az vált érezhetővé, hogy a kiváló sikeredző és a Dunaferr csapata elbúcsúzik egymástól. Ez az érzés alátámasztást nyert, miután Zsolt elárulta, hogy új kihívás elé néz, így fájó szívvel búcsúzik el Dunaújvárostól.

A rovat további hírei: Sport

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felajánlotta segítségét az európai szövetségnek (UEFA) azért, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a nemzetközi kupasorozatok selejtezőit.

Könnyed siker az edzőmeccsen

Könnyed siker az edzőmeccsen

2020. augusztus 07. (péntek)

A Tolna elleni hazai mérkőzéssel zárta le fizikai felkészülését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A vártnál simább győzelem

A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.

Rekordszámú jelentkező a Hervis Balaton-átevezésre

Rekordszámú jelentkező a Hervis Balaton-átevezésre

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett eddig a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.