Dunaújváros Hetilap

II. Halászlé- és Halfőző Verseny - Már várják a jelentkezőket

Vass Ádám - 2017. június 22. 14:10

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén július 29-én is megrendezik a Horgász-, Halászlé- és Halfőző Versenyt a Szalki-szigeten, melyre már lehet is jelentkezni.

A magyarországi halfogyasztás népszerűsítése, a halételek sokféleségének és változatos íz világának megismertetése lebegett Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület (DSHE) elnöke és csapata szeme előtt tavaly, amikor először létrehozták a kiváló hangulatú Horgász-, Halászlé- és Halfőző Versenyt a Szalki-szigeten az önkormányzat támogatásával. A nagy sikerre való tekintettel az egyesület, az önkormányzat és a helyi Tourinform iroda ismét meghirdeti a rendezvényt. A DSHE irodájában (Gagarin tér 13. földszint 1.) várják a nevezőket személyesen, akik részt szeretnének venni a halászléfőző- vagy horgászversenyen.

A Sziget Kupa 2017. elnevezésű horgászverseny a Felső-öböl szabadstrandi oldalán lesz, erre július 14-ig az első ötven versenyző nevezhet ezer forinttal. A verseny július 29-én 6 órakor kezdődik és egészen délig tart. A mérlegelés után 13 órakor hirdetik ki az eredményeket.

A II. Halászlé- és Halfőző Versenynek a kemping ad otthont 9 órától. Ötven csapat nevezését fogadják július 17-ig. A nevezési díj ötezer forint, cserébe főzőhelyet, asztalt és sörpadokat, egy kötényt és három darab két kilogrammos tisztított pontyot biztosítanak a szervezők. A főzés azonban kizárólag saját PB-gázégővel és saját bogrács használatával történhet, fatüzelésre nincs lehetőség.

Az önkormányzatának és a horgászegyesület közös törekvése egy regionális horgász turisztikai központ létrehozása, ezért mindezek mellett a Magyar Országos Horgász Szövetség és a dunaújvárosi egyesület augusztus 12-én egy jubileumi versenyt szervez, az 1967 augusztusában Dunaújvárosban megrendezett CIPS 14. Édesvízi Sporthorgász Világbajnokság emlékére. Somfai Rezső elmondta, ez a világbajnokság hozta el annak idején a magyarországi sporthorgászat fellendülését. Az esemény védnöke Cserna Gábor polgármester lesz, és két kategóriában mérethetik meg magukat az indulók. A Dunai Horgász címmel fotópályázatot is hirdetnek a jubileumi alkalomra, melyre várják a szebbnél szebb képeket az egyesület elérhetőségeire.

A rovat további hírei: Közélet

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!